سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

رئیس اداره ژنتیک وزارت بهداشت:

عقب ماندن 4 استان کشور از برنامه غربالگری تالاسمی ریشه در مشکل فرهنگی دارد

طبق آمار میزان تولد نوزادان مبتلا به تالاسمی در 4 استان کشور بالاست که علت این امر نبود فرهنگ آموزش است.

دکتر اشرف سماوات رئیس اداره ژنتیک وزارت بهداشت در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگارن گفت: درحال حاضر آزمایش تالاسمی یکی از آزمایشات ضروری قبل از ازدواج است که زوجین اگر بخواهند ازدواج کنند باید این آزمایش را بدهند.
 
وی با بیان این که ما هنوز به جایگاه ایده آل خود در خصوص بیماری تالاسمی نرسیدیم افزود: ایده آل این است که ما در کشورمان هیچ متولد تالاسمی نداشته باشیم. به هر حال موفقیت های بزرگی را در این زمینه کسب کردیم. به طوری که میزان تولد نوزادان مبتلا به تالاسمی از سه هزار تولد به 270 تا 280 مورد در سال رسیده است که این آمار قابل قبولی است.
 
 
 وی ادامه داد: به هر حال این کار جا افتاده است آگاهی پزشکان بالا رفته و آگاهی مردم هم در خصوص این بیماری بالا رفته و خیلی از جوانان امروزی اطلاعات لازم را از رسانه ها و اینترنت دریافت می کنند.
 
سماوات اظهار داشت: ولی متأسفانه ما هنوز در منطقه عشایري به ایده آل نرسیده ایم به طوری که در استان سیستان و بلوچستان، هرمزگان، جنوب کرمان و خوزستان همچنان از برنامه های غربالگری تالاسمی عقب هستند. طی تحقیقی که در سیستان و بلوچستان انجام شده نزدیک به 250 نوزاد مبتلا به تالاسمی در سال متولد می شود که با غربالگری فقط می توانند از تولد سه کودک مبتلا جلوگیری کنند.
 
سماوات تصریح کرد: شیوع این تولد ها در قبیله ها و قوم هایی است که به صورت قومی ازدواج می کنند واصلاً به مراکز غربالگری قبل از ازدواج مراجعه نمی کنند. باردار می شوند و زایمانشان را هم در همان قبیله خود انجام می دهند و این امر باعث بروز بیشتر تالاسمی در این مناطق کشور است.
 
رئیس اداره ژنتیک وزارت بهداشت افزود: مشکل اصلی ما فرهنگ سازی است که با آموزش می توانیم این مشکل را حل کرد به عنوان مثال می توانیم با شروع آموزش در مقاطع دبیرستان برای دختران وپسران این بیماری را به آنها بشناسیم که حداقل با انجام یک آزمایش از بودن یا نبودنشان آگاهی یابند و از این طریق می توانیم از تعداد کودکان مبتلا به تالاسمی بکاهیم.
 
وی خاطرنشان کرد: ما باید بودجه ای 10 تا 20 برابری را به این بیمارستان ها که از برنامه عقب هستند بدهیم البته تنها بودجه کافی نیست بلکه ما نیاز به مدیریت دانشگاه ها از بخش مشاوره و ژنتیک داریم./ز2
برچسب ها: تالاسمی ، فرهنگی ، آموزش
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.