به گزارش
خبرنگار اقتصادي باشگاه خبرنگاران ، این که سفر در سبد هزینه بیشتر خانواده های ایرانی جایی ندارد، اتفاق جدیدی نیست اما می توان پیش بینی کرد که امسال با افزایش هزینه حمل و نقل و بالا رفتن قیمت تورهای داخلی خانواده های بیشتری به جمع خانه نشینان نوروزی اضافه شوند و بخواهند تفریحات ساده تر و سفرهای کوتاه تر درون شهری را جایگزین گشت و گذار نوروزی شان کنند. اگر شما هم جزو پایتخت نشینانی هستید که سفر در برنامه نوروزی امسالشان جایی ندارد، ما برای شما چند پیشنهاد ساده و کاربردی داریم که می تواند شما را از کسالت 14روز خانه نشینی نجات دهد.
روستای برغان ، روستای آلوهای ترش و شیرین که در بهار باباغ های سرسبزش از شما پذیرایی می کند و خاطره ای در ذهنتان به جا می گذارد که احتمالا از این به بعد ترجیح می دهید به جای رفتن به فرحزاد و لواسان سری به برغان بزنید. کافیست 13 کیلومتر از کرج دورتر شوید تا به این روستای سرسبز برسید. برای رسیدن به برغان دو راه اصلی وجود دارد که یکی از آنها اتوبان کرج- قزوین است. درست چند کیلومتر بعد از عوارضی کرج- قزوین دو پل به موازات هم بر روی اتوبان وجود دارد. برای رسیدن به این منطقه باید از سمت چپ بروید و از روی اولین پل رد شوید اینجا یک دو راهی وجود دارد که مسیر جنوبی آن،شما را به "چهار باغ" میبرد که یکی از بزرگترین مجموعه های گردشگری ورزشی در این منطقه واقع شده است.
اما اگر از روی پل دوم به سمت بالا بروید به ابتدای جاده "کردان" می رسید.البته این مسیر تنها مسیر رسیدن به روستاهای شهرستان ساوجبلاغ نیست، یک مسیر را نیز ما به شما پیشنهاد میدهیم که این مسیر از باغستان کرج شما را به برغان می رساند. برای رسیدن به برغان از این راه، باید مسیر باغستان آتشگاه را طی کنید تا یک دو راهی مسیر برغان را به شما نشان می دهد.
از ابتدای این راه تا برغان 10 کیلومتر است که راهی تقریبا پیچ در پیچ دارد،پس از طی 7 تا 8 کیلومتر شما به راحتی می توانید در بلندای یک دره نسبتا مرتفع برغان را زیر پای خود ببینید. به ورودی این روستا که برسید باید از داخل کوچه های تنگ و باریک آن عبور کنید تا به میدانگاهی برغان برسید. اینجا صدای رودخانه، درختان سر سبز بلند و چهره زنان و مردان روستایی فضای مناسبی را ایجاد کرده است.
غار هملون در تنگه هملون در نزدیکی میگون قرار دارند و در حقیقت از 3 غار تشکیل شدهاند. دهانه یکی حدود 3 متر با عمق 20 متر و دهانه دیگری 2 متر و نیم با فضایی به اندازه 24 متر مربع در داخل است.
دسترسی به این غار آسان است و رسیدن به آن از جادهی اصلی میگون- شمشک به حدود 15 دقیقه راهپیمایی نیاز دارد. این غار به دلیل وجود سوراخها و غارهای سنگی با اندازههای گوناگون در طول دره ابتدا همه لانه نام گرفته و به مرور به هملون تبدیل شده است.
در بین غارهای درهی هملون دو غار بزرگتر وجود دارد که به نامهای هملون کوچک و هملون بزرگ مشهور هستند. هملون کوچک کمی بالاتر از رودخانه و در زیر تاق سنگی بزرگی قرار دارد، درازای غار حدود 60 متر و معمولا مرطوب و لغزنده است. برای رسیدن به هملون بزرگ باید چند دقیقهای از یک دامنه پرشیب پس از هملون کوچک بالا رفت. هملون بزرگ حدود 100متر درازا دارد. هر دو غار در آهنی بزرگی دارند که قرار بوده است جلوی دهانهی اصلی نصب شود. این درهای آهنی بزرگ راهنمای خوبی برای پیدا کردن غار هستند.
آبشارهای ناران و کفترلو، اگر اهل آب تنی هستید، دست خانواده تان را بگیرید و سری به آبشار ناران در 700 متری لواسان کوچک بزنید. این آبشار در کنار آبشار کفترلو که در درههای سرسبز شمال روستای کندعلیا دیده می شود، دو پدیده خنک و خیس نزدیک تهران هستند که از بودن در کنار آنها لذت خواهید برد.
تنها راه فعلی رسیدن به آبشار ناران با توجه به مالکیت بسیاری از فضاهای اطراف آن، از بخش شرقی آبشار است. اما برای رسیدن به آبشار کفترلو، راه کمی طولانیتر و البته زیباتر است و باید از روستای کندعلیا و جاده خاکی آن به سمت درهای مملو از باغات بروید که در انتهای این راه مالرو آبشاری زیبادر مقابل دیدگان شما ظاهر خواهد شد. ارتفاع آبشار به نسبت بلند و حوضچه آبریز آن جذابیت طبیعی این منطقه چشمنواز را دو چندان کرده است.
گورستان باستانی قیطریه ، گورستان؟! آن هم در تعطیلات عید؟! بله! دقیقا گورستان در تعطیلات عید. آن هم در جایی شبیه قیطریه تهران! فکر می کردید قیطریه یک منطقه باستانی از شهر باشد که بتواند گورستان اجدادتان را به شما نشان دهد؟ اگر نه، بد نیست بدانید که در گذشته این منطقه خوش نشین تهران روستای کوچکی از بخش شمیران بوده است. یعنی همان روزهایی که تهران و شمیران هر دو قریه هایی از شهرری بودند!
بنابراین عجیب نیست که چندین تپه باستانی در قیطریه وجود داشته باشد که در کاوش آنها تعدادی گور باستانی و ظروف سفالی سه هزار ساله بیرون بیاید. البته علاوه بر این ظروف سفالی، تعدادی ابزار برنزی و زیورآلات هم از تپه های قیطریه به دست آمده و آلاتی مثل قمه، سر تیر، کارد آشپزخانه، گزن برش، چرم، تیغه گلیم بافی، درفش، سوزن، سنجاق مو و موی بند و زیورآلاتی چون گوشواره ، انگشتر، دستبند، آیینه، دکمه لباس و وسایل آرایش بانوان و ... هم جمع آوری شده است.
گورستان قیطریه نشانه ای از اسکان اقوامی در اواخر هزاره دوم و اوایل هزاره اول پیش از میلاد در این ناحیه است که نشان می دهد در قیطریه مردگان را با لباس و پوشش های رایج زمانه دفن می کردند.
روستای تابلوهای سنگی ،شاید باور نکنید که تنها چند کیلومتر دورتر از مرکز پایتخت، روستای شگفت انگیزی قرار دارد که دیدنی ترین تابلوی سنگتراشی طبیعت به شمار می رود. روستای کوچک و سرسبزیی به نام وردیج، از توابع کن که در آن نمونه های عجیبی از صخره های تراشیده شده با باد به چشم می خورد.
برای دیدن سنگ تراشه های وردیج، باید به غربی ترین نقطه شهر تهران و شمال ورد آورد سفر کنید. اگر با وسیله شخصی راهی وردیج می شوید، انتهای اتوبان همت همان جایی است که باید پیاده شوید و اگر اهل استفاده از وسایل نقلیه عمومی هستید، می توانید با مترو خود را به ایستگاه وردآورد برسانید و از آنجا سوار تاکسی های روستای توریستی وردیج شوید.
این تاکسی ها در مسیر خود از مقابل پاسگاه می گذرند و به سر جاده وردیج می رسند. در این جا می توانید از تاکسی پیاده شوید و جاده را به سمت دره ای که در قسمت چپ جاده قرار دارد ادامه دهید تا به روستای وردیج برسید.
اما اگر از قسمت شمالی شهرک دانشگاه شریف راهی شوید، می توانید سریعتر به کوه های حکاکی شده برسید. یعنی بعد از طی مسافتی در حدود 10کیلومتر که شما را به یک باره وارد دنیایی متفاوت از تهران می کند. اینجا جایی است که معمولا کوهنوردان و دوچرخه سواران زیادی برای تورهای تفریحی و ورزشی شان به آن سر می زنند./عب