سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

قم/عضو هیات علمی دانشگاه حضرت معصومه(س):

قدمت حقوق زن در اسلام قرن‌ها بیش از غرب است

عضو هیات علمی دانشگاه حضرت معصومه(س) گفت: قدمت حقوق زن در اسلام از یک‌هزار و 400 سال پیش از سوی پیامبر(ص) مطرح شد، این درحالیست که این حقوق را غرب در دهه‌های اخیر مورد توجه قرار داده است.

به گزارش گروه استانهای باشگاه خبرنگاران ، حجت‌الاسلام والمسلمین کاظم مصطفوی‌نیا، در اولین پیش نشست همایش فلسفه حقوق زن با عنوان «بررسی زیرساخت‌های فکری و روش‌شناسی حقوق زن» که در پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی برگزار شد، افزود: ادله حقوقی اسلام نسبت به حقوق زن با توجه به بهره‌گیری از سفره پر برکت اهل بیت عصمت و طهارت(ع) غنی است و باید نصوص فقهی اسلام در حقوق زن به جهانیان عرضه شود.

وی توجه به فلسفه حقوق زن را بسیار مهم ذکر کرد و خواستار توجه مناسب به این بحث در محافل علمی کشور در حوزه و دانشگاه شد و ادامه داد: توجه دانشگاه حضرت معصومه(س) نسبت به حقوق زن با برگزاری همایش بین‌المللی فلسفه حقوق زن ستودنی است و این همایش برای آشنایی هر چه بیشتر دانشجویان با فلسفه حقوق زن باید هر چه قوی‌تر برگزار شود.

دبیرعلمی همایش بین‌المللی فلسفه حقوق زن توجه ویژه به نصوص فقهی اسلام در بررسی حقوق زن را خواستار شد و افزود: در این زمینه خط اصلی ما باید این باشد که شعاع حرکتی خود در دنیا را طوری تنظیم کنیم که بتوانیم ادله اسلام نسبت به حقوق زن را برای جهانیان بیان کرده و آنان را با حقوق زن از منظر اسلام آشنا سازیم.

مصطفوی اظهار کرد: سفره اهل‌ بیت عصمت و طهارت(ع) سفره‌ای پر از نعمت است و می‌توانیم از منبع اصلی خود ساختارها و شاکله‌هایی را که دنیا در زمینه قانون، قاعده، معیار و ضابطه طلب می‌کند از نصوص فقهی خود گرفته و به آنان عرضه کنیم.

وی قدمت توجه به حقوق زن در اسلام را قرن‌ها بیشتر از حقوق زن در غرب خواند و گفت: درباره آزادی بانوان در غرب که در انقلاب فرانسه مطرح شد یک هزار و 400 سال پیش این قواعد در قرآن و در اسلام بیان شده است.

عضو هیات علمی دانشگاه حضرت معصومه(س) تاکید کرد: در قرآن آیات بسیاری را در زمینه حقوق زن داریم، نه تنها در میان مسایل خانواده شاهد ذکر حقوق زن در قرآن هستیم؛ بلکه در سایر مسایل مانند تربیت فرزندان و حقوق والدین نیز آیات و روایات فراوانی داریم که قدمتی بیش از 1400 سال با بهره‌گیری از منابع نبوی و حیانی و علوی دارند.

وی تصریح کرد: در قواعد حقوقی منصوصه درباره زندگی اجتماعی و حقوق بانوان موارد بسیاری را داریم که حتی قاعده لاضرر در همین جا می‌تواند کارساز باشد و در بستر فقه، احکامی داریم که در متون قرار می‌گیرد و اصول دیگر بنیادی و عقلانی است.

مصطفوی پیامبر اسلام(ص) را الگویی نمونه برای بشریت در زمینه مسایل اخلاقی ذکر کرد و افزود: در دنیای بشریت از بدو تا ختم فردی وجود دارد که اسوه و روش اخلاقی او بی نظیر مانده است و او حضرت رسول اکرم(ص) است که قرآن کریم به او نازل شده است.

عضو هیات علمی دانشگاه حضرت معصومه(س) در پایان اظهار کرد: وجود مبارک پیامبر اکرم حضرت محمد مصطفی(س) با شرایط اجتماعی اعراب آن زمان که در وضعیت مناسبی قرار نداشت خلق کریم و خلق احسن داشت و باید الگویی برای بشریت باشد.


منبع:خبرگزاری ایسنا
برچسب ها: حقوق ، زن ، قم
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.