به گزارش
گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران، محمد حسن محمدی رئیس شورای حل اختلاف اتحادیه رایانه تهران با بیان این مطلب گفت: دو سؤال همیشگی خریداران بازار رایانه و لپتاپ این است که راه تشخیص اصالت دستگاه چیست و چه موقع وقت خرید است که اطمینان از اصل بودن لپتاپ از دو راه ممکن است.
وی اظهار داشت: یکی از مشکلات همیشگی که از سوی عموم خریداران بازار رایانه و لپتاپ مطرح میشود، این است که از چه راهی متوجه شوند دستگاهی که خریداری میکنند اصل است.
رئیس شورای حل اختلاف اتحادیه رایانه تهران گفت: دو راه برای اطمینان از اصل بودن لپتاپ وجود دارد؛ اینکه خرید از فروشگاههای معتبر انجام شود و دوم اینکه سریال دستگاه از شرکت تولیدکننده استعلام شود.
محمدی ادامه داد: یکی دیگر از سؤالات همیشگی خریداران بازار رایانه و لپتاپ این است که چه زمانی وقت خرید است و چه موقع قیمتها کاهش مییابد زیرا رفتار مشتریها به این گونه است که با آغاز روند نزولی قیمتها در خرید دستنگه میدارند و با آغاز روند صعودی قیمتها، یکباره برای خرید راهی بازار میشود.
وی ادامه داد: در حال حاضر دستگاههایی از قبیل تلویزیون، لپتاپ و نوتبوک با قیمتهای کمتر وارد کشور میشود. این دستگاهها برای برخی افراد درست هم کار میکنند؛ اما این مثالها هرگز ملاک خوبی برای ارزیابی صحت کارائی وسایل الکترونیکی غیرقانونی نیست؛ بلکه ملاک واقعی، تعداد دستگاههای خراب در هر ۱۰۰ دستگاه است.
محمدی افزود: هماکنون در بین کالاهای غیر مجاز، با موضوع دستگاههای بینام (no name)، دستگاههای تقلبی شبه اصل، دستگاههای خراب و دستگاههای تعمیر شده، مواجه هستیم.
وی در خصوص دستگاههای no name توضیح داد: با افزایش تولیدات جهانی، امروز کارخانههایی در برخی کشورها از قبیل چین و تایوان دستگاههایی را بدون هیچ نامی تولید میکنند و به خریدار میگویند هر نامی که بخواهید میتوانید روی آن بزنید.
رئیس شورای حل اختلاف اتحادیه رایانه تهران گفت: روی این دستگاهها نام برندهای مطرح یا نامهای متفرقه زده میشود که در نهایت این کالا معتبر و با کیفیت نیست؛ اگرچه به مراتب ارزانتر از نمونه مشابه باشد.
این واردکننده قطعات رایانه و لپتاپ ادامه داد: در موارد دیگری نیز مشاهده شده دستگاههایی که به صورت غیرقانونی از مرزها وارد میشوند، دستگاههای خراب یا تعمیر شده و در حد نو هستند که به جای کالای نو فروخته میشوند.
رئیس شورای حل اختلاف اتحادیه رایانه تهران تاکید کرد: در نهایت با توجه به اینکه هیچ تضمینی برای تعمیر این دستگاهها و بازگشت هزینه مشتری وجود ندارد به خریداران رایانه، لپتاپ، تبلت و نوت بوک توصیه میکنیم کالای غیرمجاز الکترونیکی نخرند.
این واردکننده قطعات رایانه و لپتاپ تاکید کرد: در بازار رقابتی فروشندگانی که در حجم بالا کار میکنند نمیتوانند اجناس خود را در بازار نگه دارند. از این رو هم اکنون واردکنندگان بازار رایانه و لپتاپ از سود ۲ درصد به سود نیمدرصد کاهش یافته است./ر