مسئول ثبت آثار معنوی اداره کل میراث فرهنگی خراسان جنوبی خبر داد
به گزارش
گروه استانهای باشگاه خبرنگاران علیرضا شناسایی اظهار کرد: بر اساس اسناد کهن، خراسان جنوبی زیستگاه یکی از اقوام آریایینژاد به نام ساگارت بوده و به دلیل وضعیت آب وهوایی و اقلیمی خاص خود چندان مورد توجه و تاخت و تاز افراد بیگانه قرار نگرفته است.
وی با بیان اینکه قومیت غالب این منطقه فارس است، ادامه داد: زبان و نژاد مردم این خطه کمتر دچار آمیختگی شده و زبان رسمی و اصلی مردم استان فارسی است.
مسئول ثبت آثار معنوی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی به خصوصیات فرهنگی استان اشاره کرد و گفت: مراسم جشن عید نوروز، سفره بستن هفت سین، کاشت سبزه و دید و بازدید از مهمترین برنامههای تحویل سال است که در بین مردم خراسان جنوبی رواج دارد.
شناسایی از بازیهای متداول در ایام نوروز یاد کرد و افزود: از بازیهایی که در ایام تعطیلات نوروز مورد توجه مردم قرار می گیرد و طرفداران ویژه خود را دارد میتوان به گلهبازی، تشله(تیله)بازی، بجول بازی، چوب بازی، هفت سنگ، کوتش خرابه، توپ دوره و کتی بری اشاره کرد.
وی در ادامه با یادآوری اینکه موسیقی استان از سابقه طولانی برخوردار است، تصریح کرد: موسیقی محلی استان از سابقه طولانی برخوردار بوده که دارای زیباترین و لطیفترین ترانهها، آوازها و حماسیترین رقصها با حرکات ریتمیک و نمایشی است.
مسئول ثبت آثار معنوی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی به چوب بازی و آهنگسازی استان اشاره کرد و اذعان داشت: آهنگسازی، آوازی کم نظیر است که رقمهای پنج ضربی و سه تایی متداول آن در خراسان جنوبی از ویژگی خاصی برخوردار است و در دیگر مناطق کشور کمترمرسوم است.
شناسایی سازهای محلی استان را دهل، سرنا، دایره و نی دانست و اضافه کرد: این سازها به طور معمول توسط خود نوازندگان ساخته میشوند و افراد خبره و مکان ویژهای برای ساخت آن وجود ندارد.
وی درارتباط با آثار معنوی ثبت شده خراسان جنوبی خاطرنشان کرد: در سال جاری تعداد 29 اثر مشتمل بر فرهنگ عامه و آثار معنوی این استان در فهرست آثار معنوی کشوربه ثبت رسیده که مهمترین آنها که مناسب فصل بهار است شامل بارانخواهی، مراسم سده، کف زنی،عروسی روستای چنشت، آیین رقص محلی، شب چله و کوزه شکنی میشود.