به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران اراک ، در ایام نوروز از مصرف شیرینیتر و خامهای پرهیز کرده و از شیرینیهای خشک و در ابعاد کوچک استفاده کنند. از آنجا که برخی از افراد در ایام نوروز و گاه در یک روز به دفعات به دید و بازدید میروند، باید با یک برنامهریزی مناسب غذایی، از زیادهروی در مصرف میوه و تنقلات جلوگیری کنند.
افراد باید با برنامهریزی در دیدوبازدید اول از بین میوهها خیار مصرف کرده چرا که این میوه کم کالری است و در دید و بازدیدهای بعدی نیز برخی از میوهها و تنقلات را انتخاب کرده و از زیادهروی جدا پرهیز کنند. مصرف چای در هر دیدوبازدیدی درصورتی که با قند مصرف نشود، منعی ندارد اما افراد باید سعی کنند که در مصرف شیرینی نیز زیادهروی نکنند. این متخصص تغذیه تأکید کرد:
شیرینی نوروز باید کوچک و بندانگشتی و ترجیحا از نوع شیرینیهای نان نخودی، برنجی یا گردویی کوچک باشد و از مصرف شیرینی تر پرهیز شود. شیرینی تر و شیرینیهای بزرگ خامهای در نوروز جایگاهی ندارند چرا که از این نوع شیرینیها در هفته آن هم در زمان عصر یک یا دو بار استفاده میشود نه در ایام نوروز و در هر دید و بازدیدی، از سوی دیگر قرار دادن شیرینیتر روی میز پذیرایی در مدت زمان طولانی منجر به فاسد شدن آن میشود.
دیابتیها باید در ایام نوروز از نظر تغذیهای بیش از سایرین مراعات کنند این در حالی است که برخی از بیماران دیابتی بیماری خود را نزد بستگان خود پنهان کرده و پنهان کردن این موضوع موجب زیادهروی در مصرف برخی از مواد غذایی میشود که برای آنها مضر است./س