به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران مازندران مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران منطقه ساری امروز در مراسم بهره برداری از این سامانه گفت : این سامانه ارتباطی که توسط جوانان مستعد مازندران طراحی شده است برای نخستین بار در کشور به بهره برداری رسید .
نوبخت با بیان اینکه دیگر در زمینه این تجهیزات به بیگانگان نیازی نداریم افزود : این سامانه با قابلیت های بالا در مازندران استفاده خواهد شد .
وی تصریح کرد : این سامانه علاوه بر اینکه ارتباط یگان حفاظت استان با سازمان جنگل ها ، مراتع و آبخیزداری کشور رافراهم می کند ، می تواند در استان های دیگر هم استفاده شود .
فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران هم گفت : تجاوزبه زمین های ملی بر اساس تبصره ذیل ماده 55 و اجرای دستورات مرجع قضایی بررسی می شود .
سرهنگ محسنی با بیان اینکه امسال در مجموع 527 پرونده در زمینه باز پس گیری تشکیل و 122 هکتار از زمین ها هم باز پس گرفته شد ، افزود : 245 پرونده تجاوز تشکیل و به 73 هکتار از زمین های ملی هم تجاوز شده است .
سرهنگ محسنی تصریح کرد : برای 664 متر مکعب چوب قاچاق کشف شده ، 644 فقره پرونده تشکیل شده است .
وی با اشاره به اینکه در سال های نخست تشکیل یگان حفاظت کمترین امکانات ارتباطی را در اختیار داشتیم گفت : با آغاز به کار این سامانه ارتباطی امکان ارتباط با استان های دیگر و ستاد بحران فراهم می شود .
معاون قضایی دادگستری مازندران نیز در این مراسم گفت : به دلیل قیمت بالای زمین ها در مازندران و سودآوری بالا ، پدیده ی تجاوز به منابع طبیعی گسترش یافته است .
رئیس زاده برخورد نکردن قاطع قانونی و وجود گذرگاه های قانونی ، تورم قوانین در بخش منابع طبیعی و اعلام حلال و مباح بودن تصرفات در آخر سال را از راه های فرار متصرفان اعلام کرد و افزود : در مازندران این متصرفان به صورت سازمان یافته فعالیت می کنند .
وی داشتن نگاه پیشگیرانه را از خصوصیات نظام قضایی موفق برشمرد و تصریح کرد: پیگیری و برخورد با جرائم دشوارتر از پیشگیری است .
معاون قضایی دادگستری مازندران اتخاذ سیاست های پیشگیرانه برای جلوگیری از تجاوز به عرصه منابع طبیعی و اگذاری مسولیت به شورای پیگیری از حقوق بیت المال را از راهکار های حفظ و صیانت از منابع طبیعی مازندران دانست .
رییس زاده به امکانات کم اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران اشاره کرد و گفت : یکی از مشکلات ما در استان اجرایی نشدن طرح آمایش زمین به دلیل نبود زمینه های لازم و کمبود بودجه است .
وی پرداخت نکردن هزینه های دادرسی را یکی از مشکلات دیگر در زمینه منابع طبیعی دانست و افزود : این مسائل دست به دست هم می دهند تا متخلف بتواند به راحتی مالک عرصه شود .
معاون قضایی دادگستری مازندران تصریح کرد : منابع طبیعی باید از پرداخت هزینه های دادرسی معاف شود و این مسئله با اصلاح قوانین و آیین نامه های مربوط به بخش منابع طبیعی امکان پذیر خواهد بود .
رئیس زاده گفت : اهتمام برای ایجاد کمربند سبز در مازندران یکی از راه های جلوگیری از تعرض عرصه های شهر به منابع طبیعی است .
وی افزود : باید از ظرفیت های تخصصی انتظامی در کشف جرم استفاده شود و صرف تشکیل شعبه های ویژه مشکلات حل نخواهد شد/س