به گزارش
گروه استانهای باشگاه خبرنگاران، محمد سوداوی بعد از ظهر امروز در جمع خبرنگاران اظهار کرد: تنها با انجام این سه آزمایش که هزینه اولیه آن به 5 هزار تومان هم نمیرسد، میتوان بیماری مزمن کلیوی که بار مالی بر بیمار وارد میسازد را کنترل کرد.
وی بیان کرد: در حال حاضر سه بیمارستان نور علی اصغر(ع)، الزهرا(س) و امین و دو بیمارستان وابسته به تأمین اجتماعی از جمله شریعتی و غرضی مجهز به بخش تخصصی و فوق تخصصی کلیه هستند.
سوداوی مسئول واحد فراهمآوری اعضای پیوند دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: این در حالی است که خیریه حضرت ابوالفضل(ع) تا سال 94 مرکز درمانی برای درمان و دیالیز بیماران کلیوی تاسیس میکند.
وی تصریح کرد: با توجه به اینکه یکی از فاکتورهای تشخیص بیماران مزمن کلیوی بیماران دیابتی و پرفشاری خون هستند که در طول بیماری خود منجر به این بیماری میشوند، بنابراین چون توانستیم به کنترل و پیشگیری دو بیماری فوق دست یابیم، بنابراین در بیماری مزمن کلیوی تا حدودی موفق بودیم.
* توزیع فیش تخفیفدار آزمایش ساده بین مردم اصفهان در 24 اسفندماه
رئیس مرکز تحقیقات بیماریهای کلیوی دانشگاه علوم پزشکی استان اصفهان در این نشست ادامه داد: در کمپینگ مردمی بیماری مزمن کلیوی که 24 اسفندماه در پارک شهید رجایی اصفهان برپا میشود یکسری فیش تخفیف آزمایش ساده بین مردم توزیع میشود که در حال حاضر یک آزمایشگاه در اصفهان و یکی در نجفآباد در این اقدام خیر مشارکت میکنند.
مژگان مرتضوی از انجام کارهای تحقیقاتی توسط دانشجویان پزشکی در این روز خبر داد و افزود: در سال اول اجرای طرح که در پارک ملت اصفهان برگزار شد، دو پروژه تحقیقاتی با پرسشنامههای مابین مردم اصفهان صورت گرفت.
وی ادامه داد: در ارتباط با اینکه مردم تا چه اندازه از سنگ کلیه و بیماری کلیه مطلع هستند و اطلاعات مردم از پیوند کلیه و پیوند از مرگ مغزی تا چه اندازه است از جمله محورهای پژوهشی میدانی این مرکز در روز جهانی کلیه بود.