وی افزود: به غير از آلاينده هاي شيميايي، آلايندههاي فيزيكي مثل آلودگي صوتي نيز در ايجاد اين بيماري موثر است. همچنين استرس و بي تحركي كه هر دو ميتوانند از پيامدهاي شهرنشيني باشند، تاثير بسزايي بر بيماري فشار خون بالا دارند.
دکتر ندافی تصریح کرد: با توجه به شيوع بالاي اين بيماري در كشور ما و احتمال وجود عوامل و ريسك فاكتورهاي موثر بر اين بيماري در محيط كار، اين مركز براي پيشگيري، كنترل و درمان بيماري پرفشاري خون در راستاي حفظ و ارتقاي سلامت شاغلان، برنامه هاي آموزشي و معاينات غربالگري بدو استخدام و دورهاي شاغلان را اجرا مينمايد.
وی بیان داشت: تحقيقات نشان ميدهد كه استرس در محيط كار ميتواند فشارخون را به صورت گذرا افزايش دهد و زماني كه فرد در شرايط بدون استرس قرار ميگيرد فشار خون به حالت طبيعي برميگردد. به عقیده وی شرايط فيزيكي محيط كار نيز بر افزايش فشار خون موثر است. آلودگي صوتي در محل كار و برخي آلاينده هاي شيميايي ميتوانند باعث افزايش فشارخون شوند و از جمله اين آلايندهها ميتوان به فلزات سنگيني مانند سرب و كادميوم و موادي مثل كربن دي سولفيد اشاره كرد.
رئیس مرکز سلامت محیط و کار ابراز داشت: براي پيشگيري و كنترل بيماري پرفشاري خون توجه به عوامل موثر بر اين بيماري مانند تغذيه، فعاليت بدني و انجام ورزش منظم و مداوم، كنترل عوامل محيطي و شغلي گوناگون و آموزش و ارتقاي سطح آگاهي جامعه الزامي است و نيل به اين اهداف نيازمند همكاري سازمانهاي مختلف دستاندركار در اين زمينهها است./ع2