به گزارش
باشگاه خبرنگاران به نقل از روابط عمومي همايش سرمايهگذاري در حوزه صنايع دستي؛ «محمدجواد پيش بين» اظهار داشت: بيش از 700 ميليارد دلار گردش نقدينگي سنگ هاي قيمتي و نيمه قيمتي و سهم ناچيز ايران در اين چرخه از يکسو و برخورداري از پتانسيل هاي معدني گوهر سنگ ها و نيز نيروي انساني جوان و آماده به کار از سوي ديگر ايجاب مي کند که نگاه ويژه و برنامه ريزي عملي در راستاي جذب سرمايه و توسعه فعاليت هاي مرتبط معطوف شود.
وي افزود: در دنيا حدود 450 نوع سنگ مختلف تراشيده مي شود و در اين بين 130 تا 140 نوع معمول است و 45 تا 50 نوع آن نيز در بازار ايران معروف هستند.
پيش بين خاطرنشان کرد: همجواري ايران با کشورهايي نظير افغانستان و پاکستان (پنجمين کشور داراي پتانسيل هاي معدني) و نيز آسياي مرکزي و کشورهاي حوزه خليج فارس يکي از فرصت هاي مهم به عنوان بازارهاي هدف در اين بخش تخصصي محسوب مي شود.
دبير کانون ملي هماهنگي دانش و صنعت فيروزه و سنگ هاي قيمتي کشور ادامه داد: نگاهي به فعاليت هاي شناسايي و پتانسيل هاي سنگ هاي قيمتي و نيمه قيمتي در 18 استان کشور نشان مي دهد که حداقل 37 نوع گوهرسنگ در کشور شناخته شده که بعضي از آنها نظير فيروزه، عقيق، گارنت، کوارتز (در انواع مختلف) در حال بهره برداري است که خود بر اهميت ضرورت فعاليت در اين بخش مي افزايد./ص