سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

خرید انواع آجیل از دست‌فروش‌ها ممنوع

هموطنان باید از خرید انواع آجیل از دست‌فروش‌ها یا از اتومبیل‌هایی كه داخل آن به عرضه انواع آجیل می‌پردازند، خودداری كنند.

به گزارش گروه علمي باشگاه خبرنگاران به نقل از وب دا؛مهندس نعمت الله معروفي مدیر گروه بهداشت محیط و حرفه ای مرکز بهداشت نیشابور گفت: باید آجیل‌ها را از محل‌های مشخص، مراكز آجیل‌فروشی ثابت و دارای مجوز آجیل‌فروشی یا قنادی‌های دارای مجوز تهیه كنند و برای اطمینان از سلامت آجیل، باید مدتی آن را دست نگه داشت و در صورتی كه دست رنگی شد نباید آن را خرید زیرا نشان دهنده استفاده از رنگ های غیر مجاز در فرآوری آن است.

وي خاطرنشان كرد: بطور معمول تخمه هایی كه به دست رنگ پس بدهد یا پسته هایی كه بیش از حد قرمز باشد، از مصادیق آجیل های رنگی، نامرغوب و غیربهداشتی است. نکته بسیار مهم دیگر این است ‌که آجیل و خشکبار قابلیت آلودگی به سموم قارچی نظیر آفلاتوکسین را دارند. واحدهای صنعتی با توجه به وجود پروانه‌های بهداشتی، ضوابط و دستورالعمل‌های وزارت بهداشت، ملزم به اندازه‌گیری آفلاتوکسین بر روی محصولاتشان هستند اما در محصولات سنتی آجیل و خشکبار که به صورت باز و فله‌ای عرضه می‌شود، این اندازه‌گیری‌ها صورت نمی‌گیرد و محصول تولیدی قابل ردیابی نیستند.

مدیر گروه بهداشت محیط و حرفه ای مرکز بهداشت نیشابور اظهار داشت: اگرچه آجيل خام را مي‌شود تا يكي، دو سال در شرايط سردخانه اي نگه داري كرد، اما آجيل بوداده را بهتر است ظرف چند هفته مصرف كنيد،گرما و رطوبت احتمال رشد قارچ را افزايش مي‌دهد و مي‌تواند باعث فاسد شدن آجيل شود، به همين دليل است كه شرايط نگه داري آجيل‌ها اهميت زيادي پيدا مي كند.

معروفی خاطرنشان کرد: اگر آجيل نوروزي تان زياد آمد و خواستيد آن را براي استفاده‌هاي بعدي كنار بگذاريد، سعي كنيد آجيل را با پوست درون ظرف‌هاي دربسته قرار بدهيد./ع2

برچسب ها: آجیل ، بهداشت ، خشکبار
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.