سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

سنندج/

پل صلوات‌آباد بیجار بنایی به جا مانده از عصر صفویه

پل صلوات‌آباد بیجار به عنوان یکی از آثار تاریخی استان کردستان از یادگارهای دوران صفویه است که روی طولانی‌ترین رود آذربایجان(قزل اوزن) واقع شده است

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران سنندج، پل صلوات‌آباد در 15 کیلومتری جاده بیجار - تکاب واقع شده است. در ساخت این پل، طاق‌های لب‌تیز و سکوهای متعددی، با دیدی کامل از اصول معماری ایرانی و اصول پل‌سازی، بکار برده شده است.
پل با عناصر ویژه دوران صفویه بلاخص سنگ‌های حجاری شده و الگوهای آن دوران ساخته شده و در دوره‌های بعدی مرمت‌هایی بر روی آن صورت گرفته است.
پل صلوات‌آباد 130 متر طول دارد و ارتفاع آن بر طبق موقعیت توپوگرافی بین 8.4 تا 12 متر است.
این پل شامل 9 دهانه قوسی‌شکل مختلف است که از شمال به جنوب از بزرگی آنها کاسته می‌شود. چشمه‌های  این پل به وسیله پایه‌های قطور سنگی به هم متصل است و بین دهانه‌ها طولی طراحی شــــده است.
پایه‌های پل در قسمت تحتانی دارای سنگ‌های تراشدار و در بالاتر سنگ‌های نامیــزان است و همچنین آجرچینی قوس‌های جناقی دهانه بسیار هنرمندانه صورت گرفته است.
پل در دو طرف بالای خود دارای جان‌پناه است که از قلوه سنگ و آجر کار شده که نظیر این‌گونه جان‌پناه در پل‌های قدیمی خصوصاً پل‌های اصفهان دیده می‌شود.
پل تاریخی صلوات‌آباد یکی دیگر از نماد و نشانه‌های قدمت بیجار گروس است که در سال 1337 در ردیف 420 آثار ملی ثبت شده و هر ساله پذیرای گردشگران زیادی است./ب
برچسب ها: پل ، بیجار ، قوسی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.