سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

کرمانشاه/

ورزش منظم چه فوایدی دارد؟

توجه به ورزش و فعالیت بدنی به عنوان راهکار اصلی پیشگیری و درمان بسیاری از بیماریها محسوب شده و عامل ایجاد سلامت عمومی و کاهش سطح ناتوانی در جمعیت بیمار محسوب می شود.

به گزارش گروه استانهای باشگاه خبرنگاران، روشهای پیشگیری و درمان در علم پزشکی از دیر باز تا‌کنون رو به توسعه و رشد بوده و محدود به درمانهای دارویی نیست. بسیاری از بیماریها، همچون دیابت نوع دوم و بیماریهای قلب و عروق، قابل پیشگیری هستند و در جامعه صنعتی امروز، توجه به ورزش را به عنوان موثرترین عامل پیشگیری در نظر می‌گیرند.

نرمش و تمرینات بدنی، جزو بسیار با ارزشی از ورزش است که باعث پیشگیری از بیماری و ناتوانی جسمی می‌شود. الگوی زندگی اگر شامل تمرینات بدنی باشد، فواید طبی چشمگیری به همراه خواهد داشت.

سعید محمدی، کارشناس ارشد تربیت بدنی، گرایش فیزیولوژی و تغذیه ورزشی در خصوص ضرورت ورزش برای همگان، اظهار کرد: یک برنامه مناسب ورزشی سلامت انسان را تضمین می‌کند و خطر بسیاری از بیماریهای متداول را کاهش می‌دهد، بنابراین ورزش مرتب و منظم می‌تواند طول عمر را افزایش دهد.

وی با اشاره به اثرات مفید ورزش بر انسان، گفت: افزایش حداکثر جذب اکسیژن در بدن، افزایش کارآیی قلب از طریق حجم خون پمپ شده در یک ضربان، کاهش تعداد ضربان قلب و کاهش فشار خون، کاهش عوارض و احتمال مرگ و میر ناشی از نارسایی‌های قلبی، کاهش مقاومت عروقی برای عبور دادن جریان خون، افزایش جریان خون منطقه‌ای و نقل و انتقال اکسیژن به بافتها از جمله اثرات مفید ورزش برای انسان است.

محمدی اظهار کرد: افزایش توانایی بدن در مصرف اسیدهای چرب آزاد در هنگام فعالیت، افزایش و بهبود تحمل بدن در هنگام تمرین، کاهش و یا از بین بردن چاقی و افزایش قدرت عضلانی، افزایش تولید عرق به هنگام فعالیت که در نتیجه تحمل بدن در برابر گرما بالا می‌رود، جلوگیری از استئوپروز یا پوکی استخوان در صورت انجام تمرینات تحمل وزن، افزایش تحمل گلوکز در بدن و افزایش تحمل کار بدنی و کاهش تنگی نفس در بیماران مبتلا به انسداد مزمن ریه از دیگر اثرات مفید ورزش برای انسان است.

این کارشناس ارشد تربیت بدنی، با اشاره به نقش ورزش در پیشگیری از پوکی استخوان، گفت: در برنامه ورزشی مربوط به پیشگیری از پوکی استخوان نیز باید نیازها و محدودیتهای فرد را در نظر گرفت، در بین ورزشها آنهایی که بیشتر به تمرینات بدنی تحمل وزن وابسته‌اند غالبا در افزایش حجم استخوان موثر هستند. بنابراین متخصصان طب ورزش باید ورزشهای تحمل وزن مانند پیاده روی، گلف و تنیس را برای افراد مستعد از توصیه کنند.

وی همچنین در خصوص تاثیر ورزش بر دیابت، افزود: در بیماران مبتلا به بیماری قند نوع دوم، نیاز به انسولین برای سوخت و ساز گلوکز، بر اثر ورزش کاهش می‌یابد زیرا در حین ورزش و بعد از آن حساسیت بافت اسکلتی و بافت چربی نیز به انسولین افزایش می‌یابد و تولید گلوکز کبدی در بدن نیز کمتر می‌شود.

محمدی خاطرنشان کرد: هر گاه بیمار تمرینات بدنی منظم را در برنامه عادی زندگی خود قرار دهد، باید انتظار داشت که نیاز او به انسولین کاهش می‌یابد.

این کارشناس ارشد تربیت بدنی، اظهار کرد: ورزش دائمی می‌تواند از اثرات زیانبار دیابت در زندگی بیمار بکاهد و دستگاه قلبی - عروقی را متناسب سازد.

وی همچنین در خصوص تاثیر ورزش بر بیماری های قلبی – عروقی، گفت: برای فردی که در خانواده‌اش بیماری قلبی - عروقی زودرس سابقه دارد، یک رژیم ورزشی مرتب می‌تواند احتمال وقوع سکته و سایر حوادث قلبی - عروقی را کاهش دهد.

محمدی تصریح کرد: ورزش مرتب باعث بهبود نسبت چربی در سرم خون می‌شود، می‌تواند فشار خون را کاهش دهد و اثر ضد فشار خون و ورزش، مستقل از اثر آن روی کاهش وزن یا تغییرات ناشی از آن در کارآیی اندامها است.

وی تاکید کرد: تست فشار ورزش بر روی قلب، برای افرادی که از داروهای محدود کننده حداکثر ضربان قلب استفاده می‌کنند، ضروری است.

این کارشناس ارشد تربیت بدنی افزود: ورزش برای مبتلایان به سرطان توصیه می‌شود، چرا که ورزش می‌تواند از عوارض وخیم بی حرکتی بیمار بکاهد و احتمالا دستگاه ایمنی بدن را تقویت کند. نوع ورزش باید متناسب با شرایط فرد بیمار تجویز شود، شدت ورزش باید در حد پایینی از ضربان قلب، بین 65 - 40 درصد باقی بماند.

او همچنین در خصوص تاثیر ورزش بر تناسب فیزیکی و گذران عمر، گفت: هر چه سن انسان بیشتر می‌شود، اثرات فیزیولوژیک افت عملکرد بدن زیادتر می‌شود. افزایش سن باعث تحلیل رفتن قدرت عضلات و کاهش تعداد فیبرهای عضلانی می‌شود.

محمدی خاطرنشان کرد: ورزش مادام‌العمر می‌تواند سرعت تحلیل رفتن عضلات را کم کند و عضلات را تقویت کند. ورزش و تمرینات بدنی در افراد مسن‌تر باعث بهبود کارکرد اعضای بدن می‌شود. تمرینات ورزشی مرتب، سرعت تنزل قدرت بدنی در گذر عمر را کمتر می‌کند و به نظر می‌رسد این نتایج مثبت بخاطر تاثیر تقویتی ورزش روی سلسله اعصاب باشد و نه بازسازی عضلات.

این کارشناس ارشد تربیت بدنی در پایان اظهار کرد: با انجام ورزشهای مناسب می‌توان از ابتلا به بسیاری از بیماریها پیشگیری کرد، همچنین با رشد روز افزون علم طب ورزشی و ایجاد دیدگاههای مناسب در زمینه برنامه ریزی و طراحی تمرینات ورزشی جهت افراد مختلف خصوصا بیماران، در بسیاری از کشورها باشگاه های ویژه ورزشی برای بیماران مختلف ایجاد شده که عامل مهم کاهش معلولیت ناشی از عوارض بیماری و ایجاد روحیه نشاط و سرزندگی در این افراد می شود که انتظار می رود چنین باشگاه های ورزشی در کشور نیز دایر شود.

منبع:خبرگزاری ایسنا
برچسب ها: کرمانشاه ، ورزش ، فواید
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.