سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

يادداشت/

قاتلین سریالی را بيشتر بشناسيم

قتل سریالی عنوانی است که به بیش از یک فقره قتل توسط یک نفر در مدت زمانی عرفا کوتاه بین هر بار ارتکاب، اطلاق می‌شود که معمولآ به شیوه یکسان یا مشابهی صورت می‌پذیرد.

به گزارش حوزه حقوقي قضايي باشگاه خبرنگاران، قتل سریالی عنوانی است که به بیش از یک فقره قتل توسط یک نفر در مدت زمانی عرفا کوتاه  بین هر بار ارتکاب، اطلاق می‌شود که معمولآ به شیوه یکسان یا مشابهی صورت می‌پذیرد.

داستان از جایی آغاز می‌شود که فردی تصمیم به کشتن افرادی از یک نژاد، گروه، ویژگی ظاهری، جنس یا سن خاص را اتخاذ می‌نماید. این تصمیم می‌تواند با انگیزه آزار و اذیت جسمی، روحی و جنسی افراد همراه گردد و یا اصولآ به عنوان عاملی برای مخفی نگه داشتن موارد مذکور در راهکاری ثانویه مد نظر باشد.

اطلاعاتی که واکاوی‌های جرم شناسانه در اختیار ما قرار می‌هند حاکی از زمینه بیماری‌های روانی ، آزارهای جسمی و جنسی در کودکی توسط والدین یا افراد دیگر نسبت به بیش از نود درصد قاتلین سریالی است.

در پرونده بسیاری از قاتلین سریالی، با هدف قرار گرفتن افرادی مواجه هستیم که شباهت فراوانی به فرد آزار دهنده قاتل سریالی دارند و عمدتآ از نظر ظاهری یا رفتاری تحریکاتی برای مجرم داشته اند. این تجربه،  مهم ترین کلید حل معمای قتل‌های سریالی در سراسر جهان است.

علوم جنایی به روشنی بیان می‌دارند که برای تبدیل شدن یک انسان به قاتلی سریالی مجموعه‌ای از عوامل فیزیکی، روانی، خانوادگی، اجتماعی، اقتصادی وجود دارند که فرد را به واکنشی خشونت آمیز و غیر انسانی وادار می‌سازند.

امروزه قاتلین سریالی نمایندگان بالاترین سطح خشونت انسانی در هر جامعه هستند که با توجه به سطح دیگر آزاری شان ،به محض استیلا بر همنوعان خود از هیچ عملی علیه ایشان دریغ نمی‌کنند.

ایجاد بریدگی‌هایی با چاقو، شیشه یا دیگر اشیاء برنده، استفاده از اسید، کشیدن ناخن‌ها، ضرب و شتم، شلاق زدن، شکستن یا کشیدن دندان‌ها، قطع اعضا بدن، فرو بردن میخ، سوزن و... در تن قربانیان، گاز گرفتن، وادار ساختن افراد به اعمال منافی اخلاق انسانی،  اقداماتی هستند که معمولا در پرونده قاتلین سریالی در سطح جهان از جمله:

دنیس رادر (Dennis Rader)ریچارد ترنتون( Richard Trenton) و آلبرت فیش (albert fish )از آمریکا ، آندری چیکاتیلو (Andrei Chikatilo) از اکراین، یواکیم کرول (joachim kroll)  از آلمان می‌توان یافت.

اما بررسی‌های جنایی درباره موقعیت جغرافیایی جنایت‌های سریالی حاکی از این است که برخی آدمکشان، منطقه‌ای خاص، برخی دیگر نقاط مختلف و شماری هم شهرهایی ویژه را مد نظر قرار می‌دهند. همچنین نتیجه پژوهش‌های تاریخی پیرامون قاتلین سریالی نشان می‌دهد کمترین تعداد قتل سریالی دو فقره و بیشترین آنها سیصد فقره توسط پدرو لوپز کلمبیایی بوده است، هر چند افسانه‌هایی اروپایی در مورد قاتلینی که هزاران نفر را کشته بودند هم موجود است.

اغلب قاتلان سریالی علاوه بر دیگر آزاری از امراض روحی متعددی همچون اضطراب و ترس‌های مرضی، وسواس‌های  فکری  و عملی رنج می‌برند. به همین دلیل با اولین تجربه موفقیت  آمیز قربانی کردن دیگران به دلیل ترس از شکست در روش‌های دیگر، روش پیشین را تکرار می‌کنند.

جنایت کاران سریالی معمولآ افرادی گوشه گیر و منزوی بوده و در محیط‌هایی به دور از جمعیت زندگی می‌کنند. آنها دقیقآ وقتی افکار خود را عملی می‌کنند که در برابر ضعیف ترین افراد قرار بگیرند. از این رو بیشترین قربانیان قتل‌های سریالی زنان و کودکان هستند که به صورت طبیعی از قدرت دفاعی کمتری برخوردارند و در مواقع رویا رویی با خطرات، کمتر به سراغ درگیری‌های فیزیکی می‌روند.

بر خلاف قربانیان، قاتلین سریالی در موارد بسیار اندکی، زنان هستند. زیرا آمارها  نشان دهنده این واقعیت‌اند که قاتلین زن معمولآ راه‌هایی را برای ارتکاب برمی‌گزینند که کمترین درگیری فیزیکی را داشته باشد.  

علاوه بر جرم شناسی، آنچه در شناخت هر چه بیشتر پدیده قاتلین سریالی موثر است، روانشناسی جنایی و جامعه شناسی جنایی است. زیرا آنچه فردی را تبدیل به هیولایی اجتماعی یا به عبارت بهتر ضد اجتماعی می‌کند بدون شک آمیزه‌ای از عوامل فیزیکی، روانی و اجتماعی است که اهمال در واکاوی هر کدام از این عوامل تلاش‌ها در جهت جلوگیری از وقوع موارد تازه تر را نا ممکن می‌سازد.

يادداشت: هورمزد يعقوبي نژاد(دانشجوي كارشناسي ارشد حقوق جزاوجرم شناسي)

انتهاي پيام/
برچسب ها: قاتل ، سریالی ، قتل ، آزار ، جسمی ، بیماری ، روانی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.