سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

جلالي براي بررسی بیانیه اتحادیه بین‌المجالس اسلامی عازم سودان شد

رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس برای حضور در کمیته فرعی اتحادیه بین‌المجالس اسلامی در سودان، تهران را به مقصد خارطوم ترک کرد.

به گزارش حوزه پارلمان باشگاه خبرنگاران به نقل از روابط عمومی مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی، کاظم جلالی امروز ( یکشنبه ۱۳ اسفند ماه)‌ برای حضور در کمیته فرعی اتحادیه بین‌المجالس اسلامی در سودان، تهران را به مقصد خارطوم ترک کرد.

کمیته فرعی اتحادیه بین‌المجالس قرار است بیانیه پایانی هشتمین دوره اتحادیه بین‌المجالس اسلامی را مورد ارزیابی قرار می‌دهد؛ گفتنی است این نشست تا روز پنجشنبه ( ۱۷ اسفند ماه) در سودان ادامه پیدا می‌کند.

اتحادیه بین‌المجالس اسلامی در پایان هشمین نشست خود که با حضور روسای پارلمان‌های کشورهای عضو برگزار شد بیانیه‌ای به شرح زیر صادر کرد:

۱- تاکید بر اینکه مسأله فلسطین موضوع اصلی و محوری خاورمیانه است که ایجاب می‌کند همه کشورهای عضو اتحادیه موضعی یکپارچه در قبال آن اتخاذ کرده و از پایداری مردم فلسطین حمایت و از حق آنها بر مقاومت به خاطر برپا کردن دولت مستقل فلسطینی به پایتختی قدس حمایت کنند.

۲- تاکید برمحکوم کردن محاصره تحمیلی هوایی، زمینی و دریایی غزه توسط اسرائیل که این عمل دشمنانه و وحشیانه‌ای که مغایر با کلیه قوانین بین‌المللی است و جنایتی علیه بشریت محسوب می‌شود و همچنین تهدیدی برای صلح و امنیت منطقه‌ای و بین‌المللی است.

۳- این همایش کشتار بی‌رحمانه تعدادی انسان بی‌گناه در عرشه کشتی حامل کمک‌های انسانی برای مردم تحت محاصره غزه محکوم و این عمل را دزدی دریایی و تروریسم دولتی در آب‌های بین‌المللی می‌داند.

۴- در‌خواست از دبیرکل سازمان ملل برای اجرای سریع موضع گیری‌اش و تشکیل کمیته بی‌طرف بین‌المللی برای بررسی این جنایت.

۵- تاکید بر اجرای قطعنامه شورای حقوق بشر پیرامون تشکیل کمیته مستقل حقیقت‌یاب برای بررسی نقض مقررات بین‌المللی توسط رژیم صهیونیستی.

۶-” این همایش کشتار بی‌رحمانه تعدادی انسان بی‌گناه در عرشه کشتی حامل کمک‌های انسانی برای مردم تحت محاصره غزه محکوم و این عمل را دزدی دریایی و تروریسم دولتی در آب‌های بین‌المللی می‌داند. "

درخواست اجرای قطعنامه‌های سازمان کنفرانس اسلامی و سازمان‌های مشابه منطقه‌ای که در خصوص تحریم کالاهای شرکت‌های رژیم صهیونیستی صادر شده است.

۷- درخواست از همه گروه‌ها نیروهای فلسطینی برای ادامه تلاش‌های‌شان در راستای دستیابی به وحدت ملی فلسطین به عنوان سلاح اصلی برای پایان دادن به اشغال و دست‌یابی به آرمان‌های مردم فلسطین برای بازگشت به موطن و تعیین سرنوشت و برپایی دولت مستقل فلسطینی.

۸- درخواست از شورای امنیت سازمان ملل برای تشکیل دادگاه بین‌المللی و محاکمه کسانی که وارد کشتی کمک‌های انسانی شده‌اند.

۹- تشکیل هیاتی متشکل از اعضای اتحادیه بین‌المجالس برای دیدار از اتحادیه‌های مختلف جهانی، قاره‌ای و منطقه‌ای با هدف توضیح واقعیت اتقاق افتاده در منطقه و تشریح ابعاد خطرناک محاصره غزه و جنایات جنگی و یهودی‌سازی.

۱۰- تشکیل کمیته کاری برای پیگیری و اجرای قطعنامه این کنفرانس که شامل روسای مجالس کشورهای عضو به ریاست رئیس‌مجلس سوریه.

۱۱- درخواست از سازمان کنفرانس اسلامی

” درخواست از شورای امنیت سازمان ملل برای تشکیل دادگاه بین‌المللی و محاکمه کسانی که وارد کشتی کمک‌های انسانی شده‌اند. "

اتحادیه عرب و جنبش عدم تعهد که تلاش کنند جلسه‌ای را در سازمان ملل درخصوص شکستن محاصره برگزار نمایند.

۱۲- تاکید بر اینکه تصمیم اسرائیل در رابطه با کاهش محاصره نوار غزه چیزی به جز نیرنگ و فریب برای ادامه محاصره نیست.

۱۳- درخواست از کشورهای اسلامی و دوست‌داران صلح برای استمرار اعزام کشتی حامل مواد پزشکی، دارویی و کمک‌های انسان دوستانه و نیز مصالح ساخت‌و ساز برای بازسازی غزه

۱۴- اقدام به اعمال فشار برای بازگشایی تمامی معابر برای ورود افراد و کالا به صورت دائمی به غزه.

۱۵- تقدیر از کشور ترکیه به خاطر اعزام کشتی حامل کمک‌های انسان دوستانه و نیز ابراز تسلیت به دولت و مردم ترکیه به خاطر شهدای اخیر در کشتی حامل انسان دوستانه، اقدام به اعمال فشار برای بازگشایی تمامی معابر برای ورود افراد و کالا به صورت دائمی به غزه.

۱۶- الزام اسرائیل به جبران کامل خسارت‌های وارد شده بر اساس معیارهای بین‌الملل خسارت‌های جانی، مالی و... و نیز تقاضای آزادی کشتی‌های توقیف‌شده.

۱۷- تاکید بر قطع روابط دیپلماتیک، راه حل مناسبی برای مجازات رژیم صهیونیستی است و از کشورهایی که روابط دیپلماتیک و اقتصادی با این کشور دارند، درخواست شده تا در روابط خود تجدید نظر کنند.

۱۸- تشکر از دولت قطر به دلیل مواضع شفاف در موضوع حمله دد‌منشانه اسرائیل به کشتی آزادی.

۱۹- این کنفرانس مقرر کرد تا کاروان‌های حامل کمک‌های انسانی برای مردم تحت محاصره غزه از سوی کشورهای عضو اتحادیه ارسال شود.
انتهاي پيام/
برچسب ها: کاظم جلالی ، سودان ، اجلاس
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.