خلیل حسنوند، پژوهشگر پارک علم و فناوری استان لرستان در گفتگو با
خبرنگار علمي باشگاه خبرنگاران گفت: مبارزه با علف های هرز یکی از مشکلات عمده در مزارع کشاورزی و باغبانی است که معمولاً به صورت دستی با صرف هزینه و زمان زیاد انجام می گردد که برای حل این مشکل دستگاه وجین کن چرخ دار دستی ( بدون موتور) طراحی و ساخته شد که علاوه بر مبارزه مکانیکی با علف های هرز، عملیات سله شکنی و زيرو رو کردن خاک را به طور همزمان انجام می دهد.
وی افزود: طراحی ماشین شامل انتخاب شاسی، عوامل خاکسوز مناسب محصولات مختلف، چرخ حامل و دسته های کنترل کننده دستگاه توسط کارگر است.
حسنوند تصریح کرد: این دستگاه برای وجین کردن محصولاتی چون چغندر قند، زعفران، سیب زمینی ، سیر ، نخود، ذرت و هر محصول دیگر به صورت ردیفی کشت شود قابل استفاده است.
وی خاطر نشان کرد: هزینه خریداری کاملاً اقتصادی نسبت به کاربرد فراوان آن، عدم نیاز به موتور محرک، سهولت سرویس و نگهداری، عدم فشردن خاك زراعی در مقایسه با تراکتور، تیغه قابل تعویض برای محصولات با فواصل ردیف مختلف، دسته های قابل تنظیم برای افراد با قد مختلف،سرعت عمل نسبتاً بالا در مقایسه با وجین دستی، استحکام و دوام فوق العاده بهترین جایگزین سموم شیمیایی جهت مبارزه با علف های هرز مزرعه، قابلیت انجام وجین و سادگی مکانیزم و کاربری آسان از جمله مزایای مهم این دستگاه به شمار می رود./ح