سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

اراک/

به همت جوان نخبه اراکی سلول‌های خورشیدی نانو ساختار اختراع شد

جوان اراکی موفق به تولید سلول‌های خورشیدی نانو ساختار با استفاده از رنگدانه‌های طبیعی شد.

حمید رضا اکبرزادگان در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران اراک، گفت: این سلول به اندازه 5 در 5 سانتی‌متر بوده و از جنس شیشه معمولی و سانا شده با استفاده از نانو و ذرات دی اکسید قلع است که نانوذرات دی‌اکسید تیتانیوم و رنگ دانه‌های طبیعی در آن به کار رفته است.

وی تصریح کرد: با استفاده از این سلول امکان برق‌رسانی به تمام مکان‌هایی که به دلیل صعب‌العبور بودن، برق رسانی نشده و یا برق‌رسانی به این مکان‌ها مشکل است، فراهم خواهد شد.

این جوان مخترع اراکی ادامه داد: از این اختراع همچنین می‌توان در مصارف خانگی، روشنایی اتومبیل، پارک‌ها، معابر و جاده‌ها بهره برد.

این مخترع اراکی با بیان اینکه این دستگاه را با همکاری سوان دیلانچیان اختراع و با شماره 78255به ثبت رسانده است، بیان کرد: تامین انرژی تمیز به یکی از مهم‌ترین مسائل بشر در قرن حاضر تبدیل شده است، انرژی خورشیدی یکی از منابع انرژی بدون کربن است که در همه جا در دسترس بوده و انرژی که از طریق این منبع به زمین می‌رسد 10 هزار بار بیشتر از انرژی مورد نیاز انسان است.

اکبرزادگان ادامه داد: مصرف انرژی در سال 2050 یعنی سال 1429 خورشیدی (40 سال دیگر) 50 تا 300 درصد بیشتر از مصرف امروزی آن خواهد بود، با این حال اگر فقط یک درصد از سطح زمین با مبدل‌های انرژی خورشیدی یا همان سلول‌های خورشیدی پوشیده شوند و تنها 10 درصد بازده داشته باشند برای تامین انرژی مورد نیاز بشر کافی است.

وی افزود: فناوری سلول‌های خورشیدی در حال تجربه سومین نسل این سلول‌هاست که تا حد زیادی مبتنی بر فناوری نانو است، ایده سلول‌های رنگدانه‌ای که از موفق‌ترین‌ها در بین سلول‌های نسل سوم است بر پایه مکانیسمی مشابه با فتوسنتز گیاهان عمل می‌کند، مولکول‌های رنگدانه نور خورشید را جذب می‌کنند و الکترون تحریک شده را به ماده نیمه رسانای مجاور منتقل می‌کنند، به گفته وی در این اختراع به تولید سلول خورشیدی نانو ساختار با استفاده از رنگدانه‌های طبیعی پرداخته شده است.

وی پیش از این نیز موفق به اختراع پوشش‌دهی ظروف با استفاده از فناوری نانو شده بود./س

برچسب ها: سلول ، خورشید ، اراک
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.