به گزارش سرويس بين الملل باشگاه خبرنگاران به نقل از شوراي راهبردي آتلانتيك، نويسنده مقاله اذعان مي كند كه آمريكا با مشاهده حفظ قدرت از سوي "بشار اسد" رئيس جمهوري سوريه و عدم سقوط دولت وي به اين نتيجه رسيده كه "راه حل كوفي عنان و اخضر ابراهيمي فرستادگان ويژه سازمان ملل متحد براي بحران سوريه كه در آن به نقش كليدي ايران در حل بحران آن كشور اشاره نمودند راهكاري منطقي بوده است. آمريكا هر عقيده اي كه در مورد نقش ايران در سوريه داشته باشد بايستي بداند كه ناديده گرفتن نقش مهم آن كشور در حل بحران سوريه و كنار گذاشتن ايران بعنوان عاملي كليدي از هرگونه راهكاري به منظور رفع بحران سوريه يك "بي تدبيري" آشكار از سوي دولت آمريكا خواهد بود."
تحليلگر شوراي "آتلانتيك" در ادامه اشاره مي كند كه دولت اوباما مي بايستي براي حل بحران سوريه مشوق هاي بيشتري را به ايران ارائه دهد و در اين باره مي افزايد "ميان ارائه مشوق هاي بيشتر آمريكا به جمهوري اسلامي ايران و رفع بحران سوريه و حفظ ثبات در آن كشور و در سوي ديگر درنظر گرفتن نقش مهم ايران و افزايش ناآرامي در سوريه يك گزينه براي انتخاب وجود دارد."
نويسنده در ادامه اذعان مي كند كه اجزاي "محور مقاومت" از جمله "جمهوري اسلامي ايران – سوريه و جنبش حزب الله لبنان" از يكديگر گسست ناپذيرند و در ادامه مي افزايد "دولت سوريه به رهبري بشار اسد يكي از اجزاي اساسي محور مقاومت است و ايران به هيچ وجه اجازه نخواهد داد تا اين شريك استراتژيك خود را از دست دهد. آنان همگي در مقابل رژيم صهيونيستي قرار دارند. پيش از اين نيز دكتر "علي اكبر ولايتي" مشاور ارشد مقام معظم رهبري جمهوري اسلامي ايران اظهار داشته بود كه حمله به سوريه "خط قرمز" ايران است. عربستان سعودي در صدد آنست تا با سرنگون ساختن دولت اسد در سوريه رژيمي در آن كشور روي كار آيد كه دست نشانده خودش باشد. اين امر توازن منطقه را به هم خواهد زد و مسئله اي است كه براي جمهوري اسلامي ايران غير قابل تحمل خواهد بود."
وي در ادامه اذعان مي كند كه يافتن هرگونه راه حلي بين المللي براي رفع بحران سوريه بدون همكاري ايران ناميسر است و در ادامه مي افزايد "وضعيت در سوريه به هم ريخته است و هيچ دولتي بدون كمك ايران نمي تواند يكپارچگي و ثبات را در سوريه برقرار سازد. بايستي كاري كرد تا ايران به همراه ديگر كشورهاي جامعه بين المللي براي يافتن راه حل سياسي بحران سوريه با يكديگر همكاري نمايند."
نويسنده در ادامه اظهار مي دارد كه بايستي به خواسته هاي ايران در مورد بحران سوريه توجه نمود و در اين باره مي افزايد "در صورتي كه چارچوبي فراهم شود كه در دولت انتقالي سوريه اعضايي از دولت سوريه به همراه معارضين سوري حضور داشته اند مي توان به راه حلي مثبت دست يافت. در اين صورت ايران نيز متقاعد خواهد شد كه دولتهاي غربي خواهان پيگيري راه حلي صلح آميز براي حل بحران سوريه هستند. ايران امروز يك قدرت منطقه اي است و نقشي اساسي ايفا مي كند و قدرتهاي غربي نيز بايستي اين واقعيت را برسميت شناسند. ايران مي تواند بخوبي نقش يك ميانجي صلح را ايفا نمايد.