سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

بيانيه اعضاي هيات مديره انجمن سازندگان قطعات و مجموعه هاي خودرو؛

خودروسازان پاسخ دادند: چرا خودرو را گران کردند؟

اعضای هیأت مدیره انجمن سازندگان قطعات و مجموعه‌های خودرو در بیانیه‌ای اعلام کردند؛ افزایش قیمت‌ها حادثه یا اتفاق نیست بلکه نتیجه طبیعی کاهش سه برابری ارزش پول ملی است/ با حکم و دستور و اجبار نمی‌توان قیمت‌ها را برای زمان طولانی تحت کنترل گرفت


به گزارش گروه اقتصادي باشگاه خبرنگاران؛اعضای هیأت مدیره انجمن سازندگان قطعات و مجموعه های خودرو در بیانیه ای بر این موضوع تاکید کردند که برای کاهش قیمتها در بازار باید پول ملی قدرت گیرد.

در این بیانیه آمده است:"بحث پیرامون خودرو و قیمت آن از گذشته های دور همواره کشش فراوان داشته و این محصول صنعتی جذاب برای مصرف کننده همیشه در مرکز توجه بوده است. میزان توجه هم تابعی از شرایط تولید، بازار و میزان نقدینگی و قدرت خرید بوده و وضعیت اقتصادی کشور و نه چیز دیگر.

عادلانه نیست که تلاطم‌های بازار و افزایش قیمت این محصول صنعتی را برگردن فردی خاص بیندازیم و مثلا مدیران عامل شرکتهای خودروسازی را مسئول بروز افزایش قیمت‌ها قلمداد کنیم. چرا که مسئولیت افزایش قیمت خودرو بر عهده یک یا دو فرد باشد، افزایش سایر قیمت‌های نجومی کالاها که گاه به 3 تا 4 برابر زمان مشابه در سال گذشته رسیده بر عهده کیست؟
افزایش قیمت‌ها حادثه یا اتفاق نیست بلکه نتیجه طبیعی کاهش ارزش پول ملی است. این موضوع حتی در مورد مواد یا کالاهایی که ارزبری ندارند از جمله شن، ماسه، گچ، ماهی، آب، پسته، خشکبار، فرش، سبزی، شیر و ماست و مشابه آنها و فعالیتهای صرفا خدماتی صدق می کند. عامل این گرانی ها چه کسانی هستند؟ پاسخ روشن است.

وقتی ارزش پول ملی هر کشوری کاهش یا افزایش یابد به میزان یا نسبت کاهش یا افزایش پول، قیمت کالاها تغییر می کند تا یک حالت تعادلی بین قیمت کالاها یا خدمات ارائه شده با پول پرداختی برای آن کالا یا خدمت پدید آید. بسیار دیده ایم که مثلا با قدرت گرفتن پول ملی بعضی از اقتصادها میزان مشتری برای کالای وابسته به آن پول کاهش می یابد و یا برای توسعه صادرات در بعضی از کشورها به صورت عمدی ارزش پول ملی را کاهش می دهد.

ولی فراموش نکنیم این تغییر نسبت تبدیل در حد چنددرصد و محدود صورت می گیرد و بسیار کنترل شده است ولی در کشور ما پول ملی 3 برابر ضعیف شده است، یعنی سقوط 300 درصدی پول ملی در زمانی کوتاه.
 
این میزان کاهش نمی تواند بی تاثیر بر کلان اقتصاد و قیمتها باشد. به عبارت دیگر، در شرایط سقوط پول ملی هیچ کالایی به قیمت قبلی قابل مبادله نخواهد بود. دلیل روشن است، اگر تولید کننده و یا فروشنده کالایی به صورت اجباری و یا تحت فشار این کار را انجام دهد، یعنی متناسب با کاهش ارزش پول ملی قیمت کالای تولیدی یا فروشی خود را افزایش ندهد، قطعا قادر نخواهد بود همان کالای فروخته شده را جایگزین کند.

پس بهتر است از این جریان ناخوشایند اقتصادی منطق افزایش قیمتها را بپذیریم و با درک صحیح دلیل یا دلایل افزایش قیمت هوشمندانه با عوامل داخلی و بیرونی آن برای دفاع از اقتصاد ملی تولید و مردم تصمیم اصولی اتحاذ کنیم و نباید فراموش کنیم با حکم و دستور و اجبار نمی توان قیمتها را برای زمان طولانی تحت کنترل گرفت و اگر این اقدام با اصرار صورت گیرد، باید در مراحل بعدی منتظر انفجار قیمتها باشیم؛ اتفاقی که در مورد قیمت خودرو رخ داد.

عدم افزایش منطقی قیمت خودرو متناسب با افزایش قیمت سایر کالاها و تورم طی چند سال گذشته باعث شد در مقطعی کوتاه قیمت خودرو به یک باره افزایش معنی دار پیدا کند و ما بدون تحلیل علت این افزایش برای توجیه شرایط بیشتر به دنبال مقصر باشیم.

باید بپذیریم کاهش ارزش پول ملی دلیل اصلی افزایش قیمتها است و برای برگشت به شرایط قبل هیچ راهی جز تقویت اعتبار و ارزش پول ملی ندارد و هر کار دیگری وقت تلف کردن و مقطعی خواهد بود."

برچسب ها: خودرو ، قیمت ، بیانیه ، فرش ، پول
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۸
در انتظار بررسی: ۱
جواد
۱۸:۳۸ ۱۱ اسفند ۱۳۹۱
کسی به فکر ما نیست
عليرضا
۱۱:۱۲ ۰۹ اسفند ۱۳۹۱
اينها همش بهانه تراشي هست، خودروسازها بيشتر از اينكه به فكر رونق اقتصاد ملي باشند فكر جيب مبارك هستند حق هم دارند طفلكي ها نه اينكه سودشون خيلي پايين هست و بازار هم به شدت رقابتي!!!!!!!
کاظم
۲۱:۱۱ ۰۸ اسفند ۱۳۹۱
اگر قطعات گران شده پس جرا به مردم با 10برابر افزایش میفروشند و در کشورهای همسایه با پایین ترین قیمت که خارج از تصور است میفروشند و زمانی که خودرو پراید به مردم 8میلون میدادند ولی به کشور های همسایه با قیمت 3تا4میلیون میدهند
تا چه حد مکیدن خون مردم
كارشناس اقتصاد
۲۰:۳۲ ۰۸ اسفند ۱۳۹۱
با سلام و احترام
چرا نظر حقير را منتشر نفرموديد؟ چه مانعي در اين كار بود؟؟؟!
حمیدرضا یک جانباز که با همه این مشقات عاشق مقتداش امام خامنه ای هستش
۱۳:۴۳ ۰۸ اسفند ۱۳۹۱
شما برادر یا خواهر من که انجا نشستی و حرفهای من و امثال من که مورد ظلم واقع شدیم را فیلتر به فرموده اقامون امام حسین (ع) اگر دین نداریم لااقل ازاده باشیم و بگزاریم صدای مظلو به گوش کم شنوای مسیولین برسه
ahmad
۱۱:۳۹ ۱۱ اسفند ۱۳۹۱
كو گوش شنوا!
ناشناس
۲۳:۰۰ ۰۷ اسفند ۱۳۹۱
به نظر شما حقوق بگیران چه باید بکنند چون ارزش حقوق اونها را که اینجوری محاسبه نمی کنند
ناشناس
۱۹:۰۷ ۰۸ اسفند ۱۳۹۱
ایول