به گزارش
حوزه دانشگاه باشگاه خبرنگاران، محمدحسین صفار هرندی در نشست تحلیل سیاسی اساتید معارف دانشگاههای تهران که عصر روز گذشته در سالن شهید انصاری دانشکده حقوق دانشگاه تهران برگزار شد، اظهارداشت: استراتژیای که دشمن در انتخابات پیگیری میکند در سه محور خلاصه میشود ، "عدم مشارکت"، "گزینش مطلوب دنیای سلطه" و "آشوب و اغتشاش" مانند آنچه در سال 88 به عنوان انقلاب رنگی و کودتای نرم، این سه راهبرد بدشمن هستند که بطور موازی دنبال میشوند.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام ادامه داد: دشمنان به طور طبیعی از آسانترین راهها مدد میگیرند و برنامههای بعدی را به سبب ناکامی در برنامه قبلی در دستورکارشان قرار میدهند. مشارکت در انتخابات یک امر مهمی است که هرچه مردم بیشتر در انتخابات شرکت کنند توفیقات نظام و ظرفیتهایی که از این رهگذر برای نظام حاصل میشود بیشتر شده و اعتماد به نفس نظام در جامعه بین الملل بالا میرود.
صفار هرندی بیان کرد: برخی میگویند توسعه مشارکت مستلزم تغییر آئین نظام در پای بندی به این است که شورای نگهبان کسانی را که مخالف نظامند تائید نمیکند، حال مطرح میکنند که شورای نگهبان این محذوفات را دنبال نکند. یا اینکه جدیدا عَلَمی را برداشتهاند که انتخابات باید آزاد باشد تا همه در آن شرکت کنند.
وی در ادامه تاکید کرد: برای افزایش مشارکت در انتخابات به طور طبیعی مطرح میشود اگر تنوع و رقابت بالا در انتخابات باشد میتوان امیدوار شد که تعداد رای دهندگان نیز بالا میرود ، اما همه قواعد استثنا بردار است، استثنا در این است که استنباط مردم از مشارکت این نباشد که این تکثر به نفع کشور نیست، بلکه سرمایه و فرصت سوزی است.
این کارشناس مسائل سیاسی اضافه کرد: به طور مثال در انتخابات سال 81 که تنوع کاندیداها در آن بالا بود و اصلاحطلبان حاکمیت را در دست داشتند، گفتند میخواهیم یک رقابت داخلی هم در انتخابات شورای شهر راه بیندازیم و 5 لیست از جبهه اصلاحات بیرون آمد، طبق این قاعده، این انتخابات باید سرآمد دیگر انتخابات میشد اما می توان گفت یکی از ورشکستهترین و بیآبروترینها در نوع خود شد و در حدود 12 درصد در تهران و 32 درصد در شهرستانها رای دادند.
صفار هرندی گفت: الزاما تنوع منجر به افزایش انگیزه مشارکت نمیشود، در تجربه سال 81 در تکثر نامزدها برای انتخابات شورای شهر یک نوع دلزدگی برای مردم حاصل شد زیرا جنجال اصلاح طلبان (اعضای مشارکت، کارگزاران و همبستگی) آن قدر اختلافاتشان بالا گرفت که وزارت کشور 6 ماه مانده به عمر شورا آن را منحل اعلام کرد.
وزیر سابق فرهنگ و ارشاد اسلامی خاطرنشان کرد: وقتی خبر دعواهای روزمره شورا به مردم داده میشد مردم نسبت به شورا تنفر پیدا کرده بودند. پس نتیجه میگیریم هر نوع رقابت هم مناسب نیست. مثال دیگر در این زمینه زمانی بود که در انتخابات اخیر مجلس اصولگرایان در درون خود انشعاباتی را تشکیل دادند و حاصلش تجربههای تلخی مانند تجربههای اصلاح طلبان شد.
وی در ادامه تاکید کرد: سلایقی که پای بندی به نظام را اعلام کرده باشند و التزام عملیشان را نشان داده باشند میتوانند در انتخابات کاندیدا شوند، اما تجربه تلخ فتنه 88 نشان داد برخی با وجود اینکه روی قانون مداری تاکید میکنند وقتی نتایج انتخابات به نفعشان نبود بازی را به هم زدند.
این کارشناس مسائل سیاسی اظهارداشت: با این وجود حق سوءظن به برخی هست اما نباید از ورود آنها به این دوره و کاندیداتوری آنها جلوگیری شود راهش این است که آنها به طور علنی اعلام کنند که کاری که در آن دوره انجام دادند، مطلوبشان نبود و اظهار برائت از فتنه کنند. این کار نه سیاسی است و نه تلافیگری بلکه تضمینی برای سلامت انتخابات و آرامش عمومی است.
صفار هرندی در ادامه افزود: اصلاح طلبان حق دارند در این انتخابات شرکت کنند و کسی هم نمیتواند جلوی حضورشان را بگیرد، علیالقاعده افرادی که در جریان فتنه بودند با تعهد دادن نمیتوانند به انتخابات بیایند اما کسانی که در فتنه حضور نداشته اما جزو جریان فکری اصلاح طلبی هستند،حق حضور دارند. مقام معظم رهبری هم به آنها اعتماد دارند و حکمهای آنها را برای حضور در شورایعالی انقلاب فرهنگی و مجمع تشخیص مصلحت نظام امضا کرده و آنها را در خانواده نظام قبول دارند، با سازوکارهای تضمین سلامت آینده باید حضورشان در انتخابات دیده شود.
وی در ادامه گفت: اگر مردم احساس کنند رایشان در زندگی و معیشت شان تاثیر دارد در این انتخابات حضور پیدا میکنند. باید از هر حرکتی که منجر به عدم دستیابی این نتیجه شود، جلوگیری کرد.
وزیر سابق فرهنگ و ارشاد اسلامی خاطرنشان کرد: حرکت نظام باید طوری باشد که انگیزه مردم بیشتر شود و خوب شدن اوضاع را به چشم خود ببینند وقتی نظام نشان دهد که مردم در آستانه سال نو رها نشدهاند میتواند یکی از این کارهای مثبت باشد، مانند یارانه نوروز دولت به مردم. البته ناهنجاریهای اقتصادی باید از ریشه حل شود.
صفار هرندی یادآور شد: بخشی از افسارگسیختگی در بازارها نشان میدهد که دولت میتوانست لجام آنها را به دست بگیرد و از بروز این مشکلات جلوگیری کند مانند بحران "ارز و دلار" که سازمان هایی تابعه دولت هستند و شاید آنقدر نگاه دولتمردان معطوف به حاشیه ها شده که آنها را از تمرکز بر این مسائل مهم و اساسی باز داشته است.
وی درعین حال بیان کرد: دشمنان با دلایل مختلف در صددند محاسبات مردم را تغییر دهند که یکی از اهداف تحریم، القا همین باور غلط است، آنها میخواهند مسئولان را دچار اشتباه محاسبات کرده و یا مردم را نسبت به توانایی دولت برای اداره آینده جامعه نگران کنند.
این کارشناس مسائل سیاسی ادامه داد: اگر 30درصد از مردم پای صندوقهای رای بیایند و 60 درصد نیایند آنها ادعا میکنند مردم ارتباط شان را با این نظام قطع کردهاند و نظام به سراشیبی افتاده است، در صورتی که این محاسبه و معنای حضور در کشورهای غربی و کشورهای دموکراتیک صدق نمیکند و موارد بسیاری پیش آمده که تنها 30 تا 26 درصد از مردم در انتخاباتهای مختلفشان شرکت کردهاند.
صفارهرندی درباره محور "تاکید بر انتخاب فرد مطلوب دنیای غرب" اظهار کرد: غرب گزینه مستقیمی در ایران ندارد، قطعا اگر هم داشته باشد نه مردم و نه مسئولان و دستگاههای نظارت و امنیتی به چنین کسی جواز ورود در انتخابات را نمیدهند.آنها برای این منظور سرمایه گذاری غیر مستقیم میکنند و روی عنصر داخلی که وابستگی به خارج دارد برنامهریزی میکنند.
وی در ادامه تصریح کرد: در انتخاب فرد مطلوب دنیای غرب، برای انتخاب فرد غیر مستقیم پیشنهاد مذاکره با آمریکا یکی از راههای رسوخ است و برای این منظور است که اگر کسی این منطق را در ایران توسعه دهد که بدون رابطه با آمریکا کاری نمی توان کرد و باید مصالحه کرد، این افراد نماینده مستقیم غرب نیستند و رفقای مستقیم ماهستند.
صفار هرندی افزود: برای اجتناب از این خطر باید جبهه نیروی انقلابی را پای سه شاخص بیاوریم، اولین گزینه "وفاداری قطعی به مبانی صدور انقلاب" است که اصلا دستخوش تغییر نشده و امام و رهبری بارها به آنها اشاره کرده اند؛ کسانی که می خواهند این ارزش ها را تغییر دهند در سه دولت گذشته طی 25 سال قبل حرکت هایی برای جابجایی ارزشها انجام دادهاند.
وزیر سابق فرهنگ و ارشاد اسلامی خاطرنشان کرد: در دولت سازندگی به اسم تقویت عنصر پیشرفت و توسعه مقوله عدالت را سرکوب کردند؛ اما در دوره توسعه سیاسی، گفته اشتباه دوستان در توسعه اقتصادی این بود که تا از اصلاح مبانی سیاسی شروع نکنیم مبانی اقتصادی را نمی توانیم به درستی برنامه ریزی و انجام دهیم و باید موانع دموکراسی از سر راه برداشته شود، به بهانه این خواسته تعارض بین ارزشهای معنوی و ارزشهای عرفی را دامن زدند.
وی در ادامه اذعان کرد: در دوره اخیر دولت کارهای بسیار خوب و پسندیدهای تا سالهایی داشت که گزینههایی مبنی بر دوستی با مردم اسرائیل مطرح شد و وقتی طرف می گوید: "دوره اسلام تمام شد و دوره انسان آغاز می شود"این هم به نوعی جابجایی در ارزشهاست.
وزیر سابق فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: پیوند با ولایت فقیه فقط کافی به اظهار ارادت نیست؛ در جامعه رهبری محور وحدت هستند و باید این مهم را جا انداخت و افرادی که برای انتخابات عرضه میشوند باید با این معیار محک زده شوند. عنصر دیگر کارآمدی فرد منتخب است که وی باید در حد بالایی به انجام امور آگاهی و التزام داشته باشد و اگر فرد این ویژگیها را داشته باشد دشمن برای عرضه فرد وابسته به خارج ناکام میماند.
انتهاي پيام/