به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران ارومیه علی عیسیزادگان در آئین اختتامیه همایش علمی تخصصی ارتقای سلامت اجتماعی زنان سرپرست خانوار که در تالار شهید چمران دانشگاه ارومیه تشکیل شد، اظهار داشت: برای اینکه بانوان خودسرپرست با مشکلات خود به شکل مناسبتری ربهرو شده و بتوانند مسائل زندگی خود را رفع کنند باید تواناییها و مهارتهای فردی آنها را تقویت کرد لذا برای تحقق یافتن این موضوع لازم است از تکروی و کار جزیرهای خودداری کرده و سازمانهای مختلف در این راستا کار گروهی انجام دهند تا توفیقهای مورد انتظار را کسب کنند.
وی اضطراب، نگرانی و داشتن تصویری مبهم از آینده را مهمترین مشکلات روحی و روانی بانوان خودسرپرست دانست و افزود: برای مقابله با مشکلات مختلف و چگونگی روبهرو شدن با این مسائل بسته آموزشی تدوین نشده است لیکن انتظار وجود دارد سازمانها و کارشناسان فعال در حوزه زنان به این امر توجه کرده و در تدوین این بستههای آموزشی از تجربههای زنان موفق و برجسته نیز به شکل مطلوب استفاده کنند.
عیسیزادگان احیای فرهنگ مددکاری، ایجاد خانه بحران و تشکیل انجمن زنان سرپرست خانوار را از جمله راهحل های موجود در این زمینه دانست و افزود: باید حمایتهای فکری و معنوی لازم از بانوان به عمل آید تا آنها بتوانند با شرایط جدید زندگی خود مانوس شده و زندگی عادی خود را از سر گیرند بنابراین لازمه تحقق یافتن این موضوع، ایجاد تشکلهای مردمنهاد و هدایت دادن آنها به این سمت و سو است.
دبیر کار گروه روانشناسی همایش علمی تخصصی ارتقای سلامت اجتماعی زنان سرپرست خانوار بیان داشت: باید برای تقویت مهارتهای فردی، ایجاد امید به زندگی، بهبود اراده و پشتکار بانوان اهتمام کرده و در این راستا کار گروهی انجام گیرد به طوری که گروهی متشکل از وکیل، پزشک ، روانشناس و ... چند خانواده را زیرپوشش قرار داده و به آنها در مسائل مختلف یاری برسانند.
وی تشکیل مراکز مشاوره خودگردان و ارایه خدمات مشاورهای به بانوان همچنین انجام مطالعات گسترده در مورد روحیه زنان و مردان را مورد تاکید قرار داد و اظهار داشت: متاسفانه هماکنون منابع علمی به کار گرفته میشود که چندان منطبق بر فرهنگ و بافت اجتماعی ما نیست، میتوان به کتاب مردان مریخی و زنان ونوسی اشاره کرد که به چاپ هیجدهم نیز رسیده است./س