ریحانه اسدی، روان شناس در گفتگو با
خبرنگار علمي باشگاه خبرنگاران یکی از مهمترین دغدغه های خانواده ها را رفتارهای خاص نوجوانان در سن بلوغ دانست و گفت: بسیاری از والدین وقتی تغییرات روحی و رفتاری فرزندان نوجوانشان را می بینند، دچار اضطراب و نگرانی می شوند و گاهی با برخوردهای عجولانه و شتاب زده، سبب تخریب روابط شان می شوند.
وی با بیان اینکه چگونگی گذراندن دوران بلوغ و نوجوانی تاثیر زیادی برآیند او دارد، افزود: دوران نوجوانی مقطع مهمی از زندگی هر فرد است که چگونه گذراندن آن، تاثیر زیادی بر آینده او دارد، تغییراتی که بطور طبیعی در روحیه و اندیشه نوجوان بوجود می آید که اگر در مسیر درست هدایت شود، او را برای پذیرفتن مسئولیت های جدیدی و زندگی آینده آماده می کند.
این روان شناس کم حوصلگی، اضطراب، گوشه گیری، گریه های بی دلیل، استرس و بداخلاقی را از جمله رفتارهای دوره نوجوانی دانست و ادامه داد: نوجوانان در دوران بلوغ معمولا به سرعت عصبانی و پرخاشگر می شوند و در عین حال خیلی زود پشیمان شده و خود را سرزنش می کنند.
وی لج بازی و مخالفت با والدین را نشانه ای از استقلال طلبی و حس دانای کل بودن نوجوان دانست و گفت: بر خلاف تصور بزرگترها لج بازی و مخالفت نوجوان با والدین دلیل بر حس خصومت نوجوانان نیست والدین باید با آن ها به گونه ای رفتار شود که آنها خود را شایسته احترام و محبت بدانند، چراکه نوجوان باید والدین را مثل یک دوست در کنار خود ببیند و به آنها اعتماد کنند. /ع2