به گزارش
گروه استانهای باشگاه خبرنگاران ، «نادر میرشکار» در جلسهی شورای ساماندهی مبادلات مرزی اظهار کرد: با توجه به اعلام اتحادیهی شرکتهای تعاونی مرزنشین استان مشکلی در رابطه با واردات برنج از استان وجود ندارد و در بازهی زمانی کوتاه حدود 10 هزار تن برنج را میتوان به بازار استان و کشور تزریق کرد و تلاش این است که قیمت برنج در سطح کشور کاهش یابد و این مصوبه تا پایان اسفندماه قابلیت اجرا دارد.
وی افزود: ارز برای واردات برنج توسط مرزنشینان، ارز حاصل از صادارت است و مرزنشینها برای واردات پنج قلم کالا از جمله برنج، جو، کنجالهی سویا، معافیت صد درصدی دارند.
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت سیستان و بلوچستان از مباحث مهم اقتصادی در استان را استفاده از توان مرزی برای توسعهی مبادلات دانست و گفت: تامین معیشت مرزنشینان از ضرورتهاست.
میرشکار افزود: در استان 96 تعاونی مرزنشین وجود دارد که زیر نظر اتحادیه تعاونیهای مرزنشین استان فعالیت میکنند و امسال نیز سهمیهی ارزی حدود 100 میلیون دلار به این تعاونیها اختصاص داده شده است.
وی ادامه داد: تجار و بازرگانان نیز میتوانند بدون محدودیت برنج را با ارز مبادلهای وارد کنند و در صورتی که بازار استان به صورت کامل تامین شد میتوانند مازاد آن را جهت تنظیم بازار به سایر استانها ارسال کنند.
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت سیستان و بلوچستان با اشاره به موضوع کارتهای الکترونیکی مبادلات مرزی افزود: از بهمنماه امسال این طرح آغاز شد و تاکنون بیش از 11 هزار پرونده توسط دفاتر پیشخوان اخذ شده است و 4810 پرونده تایید و از این مقدار بیش از 900 پرونده ثبت نهایی شده است.
میرشکار یادآور شد: از 16 استان مرزی 4 استان فقط مشمول شعاع 20 و 50 کیلومتری مرزنشینی هستند و کارت الکترونیکی مبادلات مرزی برای شعاع 20 کیلومتری صادر و هماکنون در میان استانهای مرزی کشور در زمینهی اخذ پروندههای کارت الکترونیک مبادلات مرزی رتبه ی برتر را دارا هستیم.
منبع:خبرگزاری ایسنا