سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

لاوروف:

آزمايش اتمی کره‌شمالی نبايد بهانه یک رقابت تسليحاتي جديد باشد

سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه روز جمعه گفت آزمایش های هسته ای کره شمالی نباید توجیهی برای آغاز دور جدیدی از رقابت تسلیحاتی باشد.

 به گزارش سرويس بين‌ الملل باشگاه خبرنگاران به نقل از شینهوا، لاوروف پس از دیدار با یانگ جیچی همتای چینی خود در مصاحبه با خبرنگاران افزود : «‌ این مسئله بسیار مهم است که از وضع کنونی برای توسعه تسلیحات پیشرفته و دیگر تسلیحات در منطقه استفاده نشود » .

وی تاکید کرد شرایط کنونی نباید بهانه ای برای مداخله نظامی خارجی در کره شمالی باشد زیرا چنین اقدامی باعث از بین رفتن فرصت برای ازسرگیری مذاکرات شش جانبه خواهد شد که هدف از آن پایان دادن به برنامه تسلیحات هسته ای پیونگ یانگ است .

لاوروف گفت مسکو و پکن موافقت کردند آزمایش های هسته ای کره شمالی غیرقابل قبول است و باید با محکومیت و واکنش شورای امنیت سازمان ملل متحد روبرو شود .

شورای امنیت سازمان ملل متحد اخیرا سومین آزمایش هسته ای کره شمالی را به شدت محکوم و اعلام کرد این اقدام کره شمالی نقض آشکار قطعنامه های شورای امنیت است .

یک مقام بلندپایه وزارت دفاع روسیه نیز روز چهارشنبه گفت سومین آزمایش هسته ای کره شمالی که دوازدهم فوریه انجام شد به هیچ وجه بدین معنی نیست که پیونگ یانگ قادر به ساخت کلاهک های هسته ای و سوار کردن آنها بر روی موشک های بالستیک است و توانسته است به یک « سپر هسته ای » دست یابد.

این مقام روس که خواست نامش فاش نشود افزود کره شمالی باید مشکلات علمی - فنی مربوط به ساخت یک سلاح هسته ای واقعی را برای موشک های بالستیک رفع کند و این روند دست‌کم چند سال زمان نیاز خواهد داشت تا آنها بتوانند همه مشکلات موجود را حل کنند .

این مقام روس تاکید کرد درحال حاضر آنچه که آنها در اختیار دارند چیزی شبیه بمب های دست ساز است که تروریست ها آن را می سازند و در اقدامات تروریستی استفاده می کنند .
کره شمالی سال های دو هزار و شش و همچنین دو هزار و نه نیز دو آزمایش هسته ای انجام داده بود که تشدید تحریم های شورای امنیت سازمان ملل متحد را علیه پیونگ یانگ درپی داشت .
روسیه که از امتیاز وتو در شورای امنیت سازمان ملل متحد برخوردار است از کره شمالی درخواست کرده است برنامه تسلیحات هسته ای خود را متوقف کند و به مذاکرات با قدرت های جهان درباره خلع سلاح این کشور بازگردد.

چین نیز با تشدید تحریم ها علیه کره شمالی مخالفت و از موضع خود درقبال این کشور حمایت کرده است.

چین تنها قدرت بزرگ جهان به شمار می رود که از نفوذی واقعی بر کره شمالی برخوردار است . این کشور بیشتر سوخت و مواد غذایی مورد نیاز کره شمالی را تامین می کند و سعی در افزایش سهم خود درزمینه تجارت و سرمایه گذاری در این کشور دارد .

اما برغم آزمایش های موشکی و هسته ای مکرر کره شمالی ، پکن تمایلی به اقدامات یکجانبه علیه این کشور همسایه خود ندارد .

آندری لانکوف استاد دانشگاه کوکمین در سئول گفت چین از اهمیت زیادی در اعمال فشار بر کره شمالی برخوردار است . اما مسئله مهم این است که آیا چین حاضر خواهد بود چنین اقدامی را انجام دهد یا خیر.
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.