سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

آشنایی با شهرهای برتر تکنولوژی در جهان

شهرهای پیشرفته جهان در استفاده از تکنولوژی‌های دیجیتالی و ارائه اینترنت رایگان به شهروندان در رقابت شدیدی قرار دارند.

به گزارش مجله شبانه باشگاه خبرنگاران،  دانلود روزنامه‌های صبح با سرعت نور، انجام کارهای معوق هنگام صرف یک فنجان قهوه در کافی شاپ، رفتن به خرید و پرشدن حافظه گجت همراهتان با برنامه‌هاي سودمند تنها جلوه‌هاي کوچکی از شهرهایی هستند که سرعت اینترنت در آنها در بالاترین حد قرار دارد، در این شهرها فروشگاه‌ها پراز گجت‌ها و برنامه‌هاي اجرایی و نرم‌افزارهایی است که حتی گجت‌های جیمزباند در مقابل آن هیجان چندانی ندارد.

به گزارش مهر، باید این نکته مورد توجه قرار گیرد که این فهرست 8 شهر برتر فناورانه در جهان به ترتیب خاصی ارائه نشده است، این فهرست معیارهایی چون سرعت اینترنت، هزینه، دسترس‌پذیری، دسترسی به اینترنت بی‌سیم، انطباق با فناوری و حمایت از فناوری، آموزش و فرهنگ فناوری، پتانسیل آینده، در دسترس بودن گجت‌ها و معیارهای دیگری را در نظر گرفته و براساس آن بزرگ‌ترین شهرهای فناورانه در دنیا را معرفی کرده است.



توکیو، اتصال بی‌نقص

توکیو یک تابلو نقاشی از زندگی با فناوری بالا و بی‌تردید درمیان مهم‌ترین شهرهایی است که از بالاترین فناوری‌های موجود بهره مي‌گیرند.

از گجت‌های فناورانه گرفته تا نسل آینده تماس‌های تلفنی، سیستم سریع حمل‌ونقل عمومی، دستگاه‌هاي الکترونیک پیشرفته، ریزتراشه‌هاي کوچک‌تر، پارک اتومبیل روباتیک، سیستم حمل و نقل با معیارهای جهانی و ویژگی‌هایی است که همه آنها در توکیو مشاهده مي‌شود.

نکته‌اي که اشاره به آن مي‌تواند قابل توجه باشد سرویس‌های بهداشتی دیجیتال است که امروزه حتی آنلاین هم شده‌اند. این شهر محل تولد و خانه صنایع فناوری بزرگ چون سونی، نیکون و پاناسونیک است. مساله اتصال در این شهر به نوعی است که استفاده آن توسط ده‌ها میلیون نفر از دفاتر اداری تا خانه‌ها بی‌نقص است و در همین نقاط، توکیو ذائقه شگفت انگیزی برای فناوری دارد و از سوی دیگر از زیرساختی برخوردار است که از توسعه سریع پشتیبانی مي‌کند. دسترسی به اینترنت با توجه به سرعت آن ارزان و برای همه اقشار جامعه قابل پرداخت است.

سانفرانسیسکو، قلب تکنولوژی

این شهر شاخصی در نقشه فناوری جهان است. سیلیکون ولی «Silicon Valley» مي‌تواند شهر مورد توجه علاقه‌مندان فناوری باشد، چراکه میکروپردازشگرها و میکرورایانه‌ها نخستین بار در این شهر تولید شد. ساکنان این شهر به اتوبوس‌هایی دسترسی دارند که به اینترنت متصل است و هنگامی که سوار این اتوبوس‌ها مي‌شوند، مي‌توانند از Wi-Fi رایگان و نقشه‌هايي که صفحه‌هاي لمسی دارند، استفاده کنند.

 این شهر درنظر دارد برای 2/4 میلیون نفری که در آن زندگی مي‌کنند Wi-Fi رایگان فراهم کند.

سئول و سرعت بی‌پایان

سئول درحال حاضر برحسب نفوذ پهنای باند، خدمات، سرعت و ظرفیت دانلود در جهان یکی از شهرهای پیشرو تلقی مي‌شود. سرعت فناوری در این شهر بسیار بالا است و دستگاه‌هاي قابل حمل و قابل اتصال به اینترنت ضربان قلب شهر را تشکیل داده‌اند.
سئول با داشتن آپارتمان‌هایی که دارای کابل فیبر نوری هستند، وسايل آنها قابلیت دریافت برنامه از دستگاه‌هاي موبایل را دارند، سرعت سریع تلویزیون‌های دیجیتال قابل حمل و دسترسی به اینترنت در سیستم مترو در میان شهرهای بزرگ فناورانه در جهان جای مي‌گیرد.

کره‌جنوبی از نظر نفوذ پهنای باند در صدر جدول جهانی قرار گرفته است و ضریب نفوذ آن 83 درصد تلقی مي‌شود. سئول شهری پر از کافی نت، هات اسپات‌های بی‌سیم و محوطه‌هاي بازی آنلاین است.

دسترسی به اینترنت در این شهر بسیار ارزان است. اینترنت با سرعت 10 مگابایت در ثانیه در این شهر 20 دلار در ماه هزینه دارد که این سرعت بیش از 4 برابر و این قیمت نیمی از آن چیزی است که یک اتصال پهن باند در ایالات متحده سرعت و هزینه دارد. برخی از مناطق سئول سرعت اینترنت تجاری را به بیش از 100 مگابایت در ساعت با قیمت 30 دلار در ماه رسانده اند به طوری که با این سرعت مي‌توان یک فیلم با کیفیت دو ساعته را در عرض 5 دقیقه دانلود کرد.

این شهر در جدیدترین پروژه خود که با بودجه 439 میلیون دلار اجرایی مي‌شود، قصد دارد دسترسی اینترنت/ شبکه Wi-Fi را به متروها با هزینه 20 دلار در ماه بیفزاید.

سیاتل، محبوب بزرگان

وقتی پای پیشرفت‌های فناوری به میان مي‌آید نمی‌توان از شهر سیاتل به عنوان یکی از شهرهای بزرگ آمریکا نام نبرد. تنها داشتن موزه‌هاي برتر علمی تخیلی در این شهر دستاورد فناوری محسوب نمی‌شود، بلکه کل شهر مقصد مطلوبی برای دوستداران فناوری و گجت‌ها محسوب مي‌شود. در تمام ساعات روز و شب سیاتل مي‌توان آنلاین بود و این شهر یکی از شهرهای مهم فناورانه در آمریکای شمالی توصیف شده است.

تایپه، اینترنت همه جا

تایپه یکی از بهترین شهرهای سایبری دنیا است. این شهر دارای بزرگ‌ترین شبکه WiFi است. شرکت کیو ویر کراپ، یک شبکه بی سیم با هزینه 70 میلیون دلار متشکل از 20 هزار نقطه دسترسی و برد کافی ساخته تا برای 90 درصد جمعیت شهر تایپه خدمات ارائه کند. درحال حاضر در یک محوطه 270 متر مربعی در تایپه بیش از 6/2 میلیون نفر زندگی مي‌کنند. دسترسی سراسر شهر به شبکه WiFi با یک هزینه اندک ماهانه که از 50/4 تا 12 دلار متغیر است، صورت مي‌گیرد.

سنگاپور

سنگاپور مدینه فاضله فناوری است. پهنای باند بی سیم در این شهر برای همه رایگان و بی هزینه است. این شهر قرار است به زودی به نخستین شهر دنیا تبدیل شود که با زیرساخت کابل نوری پوشیده خواهد شد و در نتیجه آن اتصالات اینترنتی به قدری سرعت مي‌یابد که دانلود یک دی وی دی ظرف چند ثانیه صورت مي‌گیرد. این شبکه جدید با هزینه 700 میلیون دلاری دولت صورت مي‌گیرد و به این کشور کمک مي‌کند در رقابت‌های بین‌المللی برای ارائه سرعت بیشتر پهنای باند که درحال حاضر میان چند کشور آسیایی درجریان است، رتبه اول را از آن خود کند. سنگاپور یکی از نقاط مهم در عرصه جهش فناوری در دنیا است و انتظار دارد که بال‌های آي تی خود را طی ده سال آینده گشوده‌تر کند که در نتیجه آن مشاغل جدید، نفوذ پهنای باند بیشتر و بهبود ابزارهای فناوری اطلاعات و تجدید و افزایش توانایی‌های زیرساخت‌های پهن‌باند برای افزایش سرعت به 1 گیگابیت در ثانیه شکل مي‌گیرند.

استکهلم ، شهر سایبرکافه

اینترنت در استکهلم با سرعت بالا در همه جا وجود دارد. این شهر نقطه اوج بازار اینترنت اروپای شمالی است.

تلیاسونرا، شرکت پیشگام ارتباطات راه دور سوئد و فنلاند ارائه کننده خدمات اینترنت 24 مگابیت بر ثانیه با قیمت 50 دلار در ماه است. در شهری چون استکهلم سوئد که هزینه‌هاي زندگی نسبتا بالا است پرداخت چنین مبالغ ماهانه‌اي برای داشتن اینترنت با سرعت بالا بسیار به صرفه محسوب مي‌شود. نکته جالب درباره این شهر وجود بزرگ‌ترین سایبرکافه‌هاي بازی در دنیا است. مساله استثنايی درباره این شهر اروپایی نوع متفاوت فناوری اینترنت بی‌سیم است، این شهر به جای استفاده از هات اسپات‌های WiFi از وایمکس استفاده مي‌کند و راه‌های قرار دادن تمام شهر در یک شبکه وایمکس را مورد بررسی قرار داده است.

بنگلور، مرکز فناوری هندوستان

بنگلور سیلیکون ولی هندوستان است، این شهر مرکز فناوری هندوستان محسوب مي‌شود و پوشش اینترنت WiFi در قسمت اعظم شهر وجود دارد. بنگلور دارای تعداد بیشماری دانشکده مهندسی برجسته است که اقتصاد فناوری اطلاعات این شهر را تغذیه مي‌کنند.

شرکت‌های برجسته و صاحب نامی چون مایکروسافت، اینوسیس، WIPRO، اچ پی و 3M دفاتر مهم خود را در این شهر راه‌اندازی کرده‌اند. زیست فناوری از دیگر ویژگی‌های این شهر است که درمیان شرکت‌های بزرگ بنگلور درحال پیشرفت و گسترش است.

این کلان شهر در مسیر تبدیل شدن به یک شهر الکترونیک قرار دارد، چرا که درحال حاضر نیز طوفان شرکت‌های آي‌تی و نرم‌افزاری این شهر را دربرگرفته است. بین 35 تا 45 درصد از استعدادهای فناوری اطلاعات هندوستان در این شهر فعالیت مي‌کند. سهم بزرگی از تولید ناخالص ملی هندوستان در دستان بنگلور است. این شهر برای نخستین بار از سه دهه پیش شکوفایی را آغاز کرد و اکنون با بازارهای جهانی و شهرهای بزرگ فناوری رقابت مي‌کند.
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.