به گزارش باشگاه خبرنگاران خوزستان؛ دكتر 'پژمان علوی نژاد'به اهمیت شناسایی ضایعات این نوع سرطان در مراحل پیش سرطانی تاكید كرد و افزود: معمولا سرطان های دستگاه گوارش در سنین بالای 50 سال دیده می شود ولی هم اینك به دلایلی كه هنوز برای پزشكان مشخص نشده سن ابتلای به آن سیر نزولی داشته است.
وی افزود: عوامل محیطی، ژنتیك و سابقه وجود این بیماری در فامیل و بستگان از مهمترین احتمالاتی است كه در ابتلای افراد به سرطان دستگاه گوارش مطرح است.
علوی نژاد تصریح كرد: سرطان های دستگاه گوارش را به سرطان مری و معده و روده باریك كه شیوع خیلی كمی دارد و روده بزرگ تقسیم می كنند.
این فوق تخصص گوارش و كبد در توضیح بیماری سرطان روده گفت: سرطان های روده وقتی اتفاق می افتند كه یك بافت سلولی رشد كنترل شده ای در بدن نداشته باشند، به عبارت دیگر سلول ها در حالت عادی بدن در هر قسمتی بسته به نوع بافت آن رشد بسیار كنترل شده ای دارند ولی به دلیل اختلالاتی كه در ژنوم سلول ها ایجاد می شود تكثیر سلول ها از كنترل خارج شده و به صورت نامتعارف رشد خواهند كرد كه در نهایت منجر به ایجاد یك توده سرطانی خواهد شد.
وی افزود: ماهیت این سلول ها عوض شده و به سایر قسمت های بدن تهاجم می كنند كه منجر به از بین رفتن فرد خواهند شد.
علوی نژاد تصریح كرد: این سرطان ها در روده بزرگ از یك سری ضایعات اولیه به نام پولیپ ایجاد می شود كه قبل از اینكه به یك توده سرطانی تبدیل شده و بروز كنند در یك مدت زمانی بین پنج تا 10 سال وجود داشته اند.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشكی اهواز افزود: اگر این پولیپ ها در آن زمان شناسایی شده و به وسیله اقدامات آندوسكوپی درمان شوند دیگر امكان پیشرفت به سمت سرطان روده بزرگ وجود نخواهد داشت. /س