سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

اذعان "هافينگتون پست":

روابط ايران و مصر در حال گسترش روزافزون است

"ريچارد جواد حيدريان" كارشناس مسائل سياسي و اقتصادي در مقاله جديد خود به سفر اخير دكتر محمود احمدي نژاد رئيس جمهور كشورمان به قاهره پرداخته و اذعان كرده كه اين سفر گامي مهم در تقويت و گسترش روابط ميان ايران و مصر بوده است.

به گزارش سرويس بين‌ الملل باشگاه خبرنگاران به نقل از هافينگتون پست، پس از گذشت سه دهه از سردي روابط ميان ايران و مصر، محمود احمدي نژاد رئيس جمهوري اسلامي ايران در ديداري تاريخي در تاريخ 5 فوريه سال 2012 به قاهره سفر نمود. وي نخستين مقام بلندپايه دولت ايران بوده است كه پس از پيروزي انقلاب اسلامي ايران به مصر سفر كرده است. افزايش گرمي روابط ميان ايران و مصر در دوره زمامداري "حسني مبارك" ديكتاتور پيشين مصر سابقه نداشت. 

نويسنده با اشاره به تقويت روابط ايران و مصر و ايجاد چشم اندازي مثبت مي نويسد "در راستاي تحكيم روابط ميان جمهوري اسلامي ايران و مصر، ايران بطور يكجانبه لزوم دريافت رواديد براي مسافران و بازرگانان مصري راهي ايران را لغو كرده است تا روابط تجاري و جهانگردي ميان دو كشور تسهيل شود. همچنين از طريق گسترش روابط ميان ايران و مصر مي توان انتظار داشت كه محور مقاومت در منطقه تقويت شود، براي رفع بحران سوريه راهكاري موثر ايجاد شود و اينكه اقتصاد مصر در اثر روابط با ايرانيان شكوفا شود."

نويسنده در ادامه اشاره مي كند كه سفر اخير دكتر احمدي نژاد به مصر نقطه عطفي در روابط دو كشور بوده است و مي افزايد "پس از پيروزي انقلاب اسلامي ايران در سال 1979 روابط ميان دو كشور ايران و مصر رو به سردي گرائيد. در دوره زمامداري مبارك نيز وي به كشورهايي در منطقه نزديك شد كه موضع گيري هاي ضد ايراني داشتند. حسني مبارك در جريان جنگ تحميلي عليه ايران از "صدام حسين" رهبر پيشين عراق حمايت كرد كه خود بر تيرگي روابط دو كشور افزود."  

نويسنده اذعان مي كند كه حتي مخالفان دولت كنوني مصر نيز معتقدند كه تقويت روابط ميان جمهوري اسلامي ايران و مصر به نفع مصر است و مي نويسد "در اين ميان "عمر موسي ‌از رهبران مخالفان دولت مصر نيز پس از پيروزي انقلاب در آن كشور اظهار داشت كه مصر نياز دارد تا با ايران تفاهم داشته باشد و افزود "ايران دشمن اعراب نيست، ما بايستي روابط مسالمت آميز و صلح جويانه اي با ايرانيان داشته باشيم و تنش ها با آن كشور را به حداقل ممكن برسانيم."  

نويسنده مقاله در ادامه اذعان مي كند كه مصر براي تقويت روابط با ايران در مواردي به آمريكا دهن كجي كرده است چنانچه مي نويسد "پس از سقوط حكومت مبارك، نظاميان مصر عليرغم فشارها وارده از سوي واشنگتن و مخالفت هاي صورت گرفته از سوي رژيم صهيونيستي اجازه دادند تا كشتي هاي ايراني از كانال سوئز عبور كنند و كمك هاي خود را به مردم سوريه برسانند. 

نويسنده در ادامه به تمايل "محمد مرسي" رئيس جمهوري مصر براي گسترش روابط با جمهوري اسلامي ايران به عنوان يك قدرت منطقه اي اشاره مي كند و مي نويسد "مرسي پس از به قدرت رسيدن نشان داد كه برخلاف كشورهاي سني ديگر منطقه از جمله قطر، تركيه و عربستان سعودي خواهان گسترش و تقويت روابط با ايران است. وي در همين راستا در نشست كشورهاي عضو جنبش عدم تعهد در تهران شركت كرد. در اين ميان حتي گزارش هايي نيز مبني بر افزايش روابط و همكاري هاي امنيتي ميان ايران و مصر مخابره شده بود." 

نويسنده مقاله در پايان اذعان مي كند كه سفر دكتر احمدي نژاد به كشور مصر نقطه عطفي قابل توجه در روابط ميان جمهوري اسلامي ايران و مصر بوده است و مي افزايد "سفر رئيس جمهوري اسلامي ايران به مصر، گامي مهم در جهت عادي سازي روابط دوجانبه ميان ايران و مصر بود، در اين ميان اما كشورهاي غربي و ارتجاع عرب در صدد كارشكني و مانع تراشي در راه گسترش روابط دوجانبه اين دو كشور هستند." 


برچسب ها: ایران ، مصر ، روابط
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.