به گزارش
خبرنگار اقتصادي باشگاه خبرنگاران، حمید بورد در دومین کنگره نظام پیمانکاری صنعت نفت با اشاره به تولید 83 درصد از نفت و 16 درصد از گاز کشور در شرکت مناطق نفت خیز جنوب افزود: در این شرکت سه هزار حلقه چاه زنده، 32 هزار کیلومتر شبکه خطوط لوله و 150 واحد تأسیسات وجود دارد.
وی با بیان این که، قدیمی ترین نظام کارفرمایی کشور در شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب شکل گرفته است، گفت: در این شرکت بین 800 تا یک هزار پروژه و توان جذب 3 تا 5 هزار میلیارد تومان منابع برای اجرای این پروژه ها وجود دارد.
مدیر عامل شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب با اشاره به تفاوت بخش پایین دستی و بالادستی صنعت نفت افزود: در بخش پایین دستی مانند پالایشگاه ها و پتروشیمی ها تا زمان بهره برداری کامل نمی توان از واحد استفاده کرد، اما در بالادست می توان از روش پلکانی و تولید زود هنگام استفاده کرد که شاید یکی از بهترین شیوه های تأمین سرمایه باشد.
وی گفت: در میدان نفتی آزادگان نمونه این کار انجام شد و اگر در مجلس شورای اسلامی قانونگذاران به الزامات این شیوه توسعه میادین بزرگ نفت و گاز توجه کنند، بسیاری از مشکلات ما برطرف می شود.
بورد اظهار کرد: حفر چاه های اولیه می تواند سرمایه گذاری ابتدایی را برای توسعه کامل مخزن و حفر بقیه چاه ها فراهم کند و اگر قانونگذاران با شرکت نفت همکاری کنند، بسیاری از مشکلات توسعه میادین به خصوص در شرایط تحریم و عدم حضور سرمایه گذاران خارجی برطرف می شود./عب