سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

مدیرکل حفاظت محیط زیست آذربایجان‌شرقی:

انتقال آب به دریاچه ارومیه با مشکلات عدیده‌ای مواجه است

با توجه به تهیه برنامه مدیریتی و نسخه‌های اجرایی، انتقال آب به دریاچه ارومیه با مشکلات عدیده‌ای مواجه است و برنامه‌های پیشنهادی بیشتر جنبه تعدیلی دارد.

به گزارش گروه استانهاي باشگاه خبرنگاران ، بیوک رئیسی مدیرکل حفاظت محیط زیست آذربایجان‌شرقی در نشست مشترک فی مابین سرپرست نمایندگی مقیم دفتر سازمان ملل متحد در ایران و مدیریت طرح‌های توسعه گروه انرژی و محیط زیست آن سازمان که چالش‌های فراروی برنامه مدیریتی حوضه آبریز دریاچه ارومیه مورد بحث و بررسی قرار گرفت با عنوان کردن مطلب فوق بر توجه ویژه بر تالاب‌ها تاکید کرد و با اعلام ضرورت نگرش جهانی برای مدیریت تالاب‌ها با توجه به تغییرات اقلیمی گفت: با توجه به تهیه برنامه مدیریتی و نسخه‌های اجرایی،انتقال آب به دریاچه ارومیه با مشکلات عدیده‌ای مواجه است و برنامه‌های پیشنهادی بیشتر جنبه تعدیلی داشته و به عدم توسعه بهره‌برداری از منابع آب و عدم احداث سازه‌های هیدرولیکی جدید تاکید دارد.

رئیسی در خصوص تالاب بین‌المللی قوری‌گول نيز با شاخص خواندن این تالاب در حوضه آبریز دریاچه ارومیه از لحاظ تنوع گونه‌های جانوری و ساختار زمین‌شناسی افزود: به دلیل محدودیت حوضه مربوطه می‌توان آن را به نحو احسن مدیریت کرد که در این رابطه ایجاد سایت پرنده نگری و روستای پایدار در حوضه بلافصل آن در دست اقدام است.
* بسیج عمومی برای محافظت از تالاب
بالاسوبرامانیام مورالی سرپرست نمایندگی مقیم دفتر سازمان ملل در ایران نیز ضمن تقدیر از اقدامات مثبت مدیریتی استان در خصوص تالاب بین‌المللی قوری‌گول و با اشاره به حضور و مشارکت مردم و تعاونی‌های محلی در مدیریت آن تالاب، بر حمایت بیشتر دفتر عمران سازمان ملل متحد در ایران از اجرای برنامه مدیریت جامع حوضه آبریز دریاچه ارومیه اعلام آمادگی کرد.
الیاس گل‌محمدزاده فرماندار بستان‌آباد نیز به عنوان رئیس کارگروه اجرایی مدیریت حوضه آبریز تالاب قوری‌گول طی بازدید از آن تالاب در حاشیه این نشست به ضرورت همکاری همه دستگاه‌های مسئول مخصوصا شرکت آب منطقه‌ای استان در تامین حق آبه تالاب قوری‌گول در فصول غیر زراعی تاکید و خواستار حمایت مجامع بین‌المللی در مدیریت تالاب مذکور شد.
تالاب قوریگل دریاچه در ۱۸ کیلومترى شمال باخترى بستان‎آباد تبریز قرار دارد و ارتفاع آن از سطح دریا یک‌هزار و ۸۹۰ متر است.
* قوري گل اولويت دم استان
آب این دریاچه بیشتر از رودها و آبراهه‎هاى فصلى و سیلابى و به مقدار کمتر از طریق چشمه‎هاى زیر دریاچه تأمین می‎شود و شیرین است.
دریاچه و آب راکد قوری‌گل در کنار جاده ترانزیتی تبریز- بستان‌آباد در فاصله ۴۵ کیلومتری شرق تبریز و ۱۵ کیلومتری غرب بستان‌آباد، در میان کوه‌ها و ارتفاعات شرقی گردنه شبلی در یک گودی واقع شده است.
این دریاچه در میان مردم محل به نام قوری‌گل (استخر خشک) معروف است اما بعضی آن را دوری‌گول (استخر آب زلال) و برخی قویل‌گول (استخر و گودال ژرف و عمیق) می‌نامند، كه شاید این نام مصداق بیشتری داشته باشد زيرا اين دریاچه كه ژرفای آن در عمیق‌ترین نقطه به ۱۳ متر می‌رسد، تمام سال آب دارد.
اطراف دریاچه را مرتع، چمنزارها، مزارع و کشتزارهای متعددی فراگرفته و به علت وجود هوای مطبوع در تابستان‌ها، یکی از مراکز استراحت و تفریح مردم تبریز است.
قوری‌گل که امروز در ردیف آب‌های راکد آذربایجان است، دارای قدمتی تاریخی است. تالاب قوری‌گل یکی از منابع زیست محیطی بسیار مهم استان است که به عنوان یکی از تالاب‌های بین‌المللی حفاظت شده کشور به ثبت رسیده است.
این تالاب برای بسیاری از پرندگان مهاجر از نظر زیستگاهی حائز اهمیت بین‌المللی است. از این رو حفاظت از آن به عنوان یک هدف اصلی امری اجتناب‌ناپذیر مدنظر قرار گرفته است./ا
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.