به گزارش
خبرنگار احزاب باشگاه خبرنگاران، "حجتالاسلام حسن روحانی" عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در جمع خبرنگاران و در حاشیه پنجمین کنگره حزب اراده ملت ایران در پاسخ به سوالی درباره اینکه غرب از بسته شدن پنجره دیپلماسی سخن میگوید آیا این مسئله یک تهدید جدید برای کشومان است یا خیر؟ اظهار داشت: من فکر نمیکنم این مسئله تهدید جدیدی باشد اما باید مسائل بین ایران و غرب چه مسئله هستهای و چه مسائل دیگر از طریق مذاکره حل و فصل شود.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام ادامه داد: اشکال این است که غرب آمادگی لازم برای مذاکره جدی از خود نشان نمیدهد بنابراین اینکه پنجره درحال بسته شدن است، باید سوال کرد که چه کسی مسئول این بسته شدن است؟ خود آنان مسئولند.
روحانی افزود: جمهوری اسلامی ایران همواره آمادگی خود را برای مذاکره جدی اعلام کرده؛ مسائل ایران مسئلهای نیست که قابل حل نباشد و بنظرم این مسائل قابل حل و فصل است.
وی تأکید کرد: از طرف غرب این آمادگی نیست برای اینکه وقتی غرب فشار را روز افزون میکند و همزمان هم مذاکره را مطرح میکند كه به مفهوم تصمیم است؛ اگر مذاکره به معنای جدی و واقعی باشد نیازی به نشان دادن شدت عمل نيست.
روحانی تصریح کرد: اگر آنان به دنبال تسلیم هستند به این هدف نخواهند رسید چرا که ملت ایران در برابر غرب تسلیم نخواهد شد.
نماینده مقام معظم رهبری در شورای عالی امنیت ملی در پاسخ به سوالی درباره به رسمیت شناخته شدن حق هستهای ایران ازسوی غرب، اظهار داشت: غرب در چند مرحله این حق را به رسمیت شناخته است یک بار در قطعنامه آذرماه 1383 یعنی نوامبر 2004 رسما گفتند که فعالیت ایران منحرف نشده است.
وی با بیان اینکه وقتی آژانس رسما اعلام میکند فعالیت ایران منحرف نشده و به این معنی است که حق غنی سازی مطابق ان پی تی را داریم، گفت: در مرحله دوم در کمیته "ان ام ای" از طرف آژانس و با حضور تعداد زیادی از کشورها در بیانیه نهایی، غرب اعلام کرد ایران دارای توان غنی سازی است و براین اساس قرار بود کشورهایی که دارای توان غنی سازی هستند، این مسئله را ادامه بدهند و آنهایی که دارای این توان نیستند، غنی سازی را شروع نکنند.
روحانی اظهار داشت: بنابراین نظر نهایی کمیته "ان ام ای" این است که ایران حق غنی سازی را دارد و در طول این سالها نیز مسئله خاصی اتفاق نیفتاده است که این حق لطمه دیده باشد.
وی تأکید کرد: در حال حاضر هم آژانس بر روی فعالیتهای ایران نظارت دارد و هیچ وقت اعلام نکرده است که فعالیت ما منحرف شده است بنابراین ما این حق مسلم را داریم و آنان نیز باید این مسئله را مجددا اعلام کنند.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در پاسخ به سوالی درباره تحریمها گفت: تحریم برای این بود که آنان بگویند غنی سازی را تعطیل کنیم درحالی که غنی سازی حق مشروع و قانونی ما است و باید تحریمهای یک جانبه برداشته شود، چراکه این تحریمها معنا و مفهومی ندارند.
روحانی در ادامه در پاسخ به سوالی درباره اینکه معیارهای رئیس جمهور آتی را در چه کسی میبیند، گفت: باید در ابتدا ببینیم چه افرادی کاندیدا میشوند و در نهایت نیز اراده ملت تعیین کننده خواهد بود.
نماینده مقام معظم رهبری درشورای عالی امنیت ملی درپاسخ به سوالی درباره حمایت از حزب اعتدال توسعه از کاندیداتوریاش در انتخابات آتی افزود: احزاب و گروههای مختلفی با من مذکره کردهاند و خواسته آنان این بوده است که بنده کاندیدای انتخابات شوم اما من درحال بررسی هستم و اگر به تصمیم رسیدم آن را اعلام خواهم کرد.
وی در پاسخ به سوال دیگری درباره اینکه آیا درصورت کاندیداتوری در انتخابات با اصلاح طلبان اعتلاف میکند یا خیر گفت: من اعلام کردهام که اگر روزی کاندیدای انتخابات شوم مستقل خواهم بود.
روحانی در پاسخ به این سوال که آیا برنامهای برای حل مشکلات کشور دارد یا خیر خاطرنشان کرد: هر فردی که میخواهد به صحنه بیاید باید برنامه ارائه کند و باشعار نیز چیزی درست نمیشود و مردم هم باید روی برنامه قضاوت کنند؛ هر وقت کاندیداتوریام را اعلام کنم برنامهایم را ارائه خواهم کرد.
انتهاي پيام/