به گزارش گروه استانهای باشگاه خبرنگاران"مالک صادقیان" در جشنواره مطلع عشق اظهار کرد: دین مبین اسلام در مورد بهترین ازدواجها امر کرده که "بهترین ازدواجها، ازدواجی است که آسانتر انجام شود" لذا باید این مهم در جامعه نهادینه شود تا شاهد کاهش آسیبهای اجتماعی باشیم.
وی با بیان اینکه هدف این جشنواره ترویج فرهنگ ازدواج آسان، الگوسازی و ازدواج آگاهانه و به هنگام و پایدار بوده است، افزود: امسال 8000 جوان ایلامی وام ازدواج دریافت کردند و امیدوارم مابقی جوانان متقاضی تسهیلات وام ازدواج به اخذ این وام موفق شوند چرا که این دستگاه رسالت و وظیفه اصلی خود را در حوزه جوانان که دغدغه نظام مقدس جمهوری اسلامی است، انجام داده است.
معاون فرهنگی و اجتماعی امور جوانان استان، تصریح کرد: عدالت و تحقق آن در جامعه نیز به عنوان یکی از دغدغههای وزارتخانه بوده که در راستای آن در جامعه تلاش میکند واین موضوع با داشتن جوانان سالم و برومند در نظام مقدس جمهوری اسلامی قابل تحقق است.
صادقیان بخش عمدهای از برنامههای این دستگاه را فرابخشی عنوان و اظهار امیدواری کرد که با حمایت مسوولان استان و مدیران دستگاهها بخشی از سند چشمانداز در حوزه ازدواج، هویت، مشارکت اجتماعی، اوقات فراغت در عرصه جوانان استان ایلام محقق شود.
وی با بیان اینکه استان ایلام یکی از استانهای جوان کشور بوده به طوریکه 35 درصد جمعیت استان متعلق به این قشر است، ادامه داد: سالانه باید در استان بیش از 10 هزار واقعه ازدواج انجام بگیرد که این درحالی است که تنها سالانه 7000 مورد آن به تحقق میانجامد.
معاون فرهنگی و اجتماعی امور جوانان استان، اضافه کرد: در استان سالانه بیش از 3000 جوان قادر به ازدواج نیستند، از طرفی باید سن ازدواج دختران بین 20 تا 22 سال باشد و پسران بین 25 تا 28 باشد اما شاهد رشد سن ازدواج در ایلام هستیم.
او اضافه کرد: در حال حاضر سن ازدواج در دختران و پسران استان هر کدام به ترتیب بین 27 و 28 و 29 و 31 سالگی است.
صادقیان با اشاره به اینکه افزایش سن ازدواج در استان دلایل متعددی دارد و موضوع دیگری که خیلی نگرانکننده شده بحث طلاق است، افزود: بنابر آمارها بیش از 65 درصد از ازدواجها در ایلام بعد از چهار سال به طلاق میانجامد که این زنگ خطری برای از هم پاشیدن بنیان خانواده است که باید به این مهم توجه جدی شود.
معاون فرهنگی و اجتماعی امور جوانان استان با تأکید بر اینکه آموزشهای پیش از ازدواج باید در بین جوانان و خانوادهها در ایلامی جدی گرفته شود و از سوی دیگر خانوادههای ایلامی در خصوص برخی ملاکهای بی ارزش ازدواج تجدیدنظر کنند، خاطرنشان کرد: 70 درصد طلاقهای انجام شده در بین جوانان ایلامی به خاطر عدم صداقت قبل از ازدواج است.
صادقیان با اشاره به اینکه طلاقهای رویداده در استان منشأ و زایشگاه ناهنجاریهای اجتماعی است که امیدواریم این موضوع با کمک مسوولان و خانوادهها برطرف شود، تصریح کرد: مراکز آموزش عالی و آموزش و پرورش در این راستا وظیفه سنگینی دارند که امیدوارم به وظایف خود به صورت جدی عمل کنند.
وی با بیان اینکه اگر خانوادهها بر طبق دستورات اسلامی جوانان را به عقد یکدیگر درآورند بیشتر مشکلات فعلی جامعه وجود نخواهد داشت، اظهار کرد: تبعیت از آداب و رسوم درست، برخی تسهیلات نامتوازن، روابط بیحد و مرز دختر و پسر، بینش غیردینی، کمرنگ شدن توکل به خداوند، هزینههای اضافی و تشریفات از عوامل بالا رفتن سن ازدواج است.
معاون فرهنگی و اجتماعی امور جوانان، ادامه داد: متأسفانه زنجیرههای اسارتآور و پاگیر ازدواجهای نامناسب در حال گسترش است که باید بینش جوانان و نوجوانان و خانوادهها نسبت به زندگی و ازدواج اصلاح شود و با الگوگیری از دین اسلام، مقدمه ازدواج آسان جوانان را در زمان مناسب فراهم کرد تا شاهد ناهنجاریهای اجتماعی نباشیم.
وی با بیان اینکه زندگی را نباید بر پایه اسراف قرار داد بلکه باید زندگی را ساده و آنطوری که خداوند میپسندد، قرار داد گفت: زندگی نباید اسیر تشریفات و تجملات شود چرا که هیچکس در این نوع مسابقه خوشبخت و کامیاب نمیشود این ظواهر مادی انسان را خوشبخت نمیکند.
در این جشنواره از 30 زوج جوان مختلف تجلیل شد.
منبع:ایسنا