به گزارش گروه استانهای باشگاه خبرنگاران ،جواد فرخی با تاکید بر اینکه کمک های دولتی جوابگوی نیازهای مرکز نیست، افزود: درمان بیماری سرطان در بیمارستانها از جمله مرکز درمانی آیت الله خوانساری اراک پرهزینه و مشکل است و بیماران در این راستا نیاز به حمایت جدی مسئولان و خیرین دارند.
وی افزود: مرکز آموزشی درمانی آیت الله خوانساری اراک به عنوان قطب درمان سرطان غرب کشور هم اکنون ماهانه بین 300 تا 350 بیمار بستری دارد و در حوزه خدمات سرپایی نیز بیش از 400 پذیرش در ماه دارد.
ضریب اشغال تخت این مرکز بیش از 90 درصد است
فرخی اظهار داشت: هر ماهه در درمانگاه تخصصی این مرکز حدود 640 نفر درمان می شوند و ضریب اشغال تخت این مرکز بیش از 90 درصد است که بیانگر مراجعات بالا می باشد.
وی ادامه داد: بر اساس آمارهای موجود در هر سال 80 هزار نفر بیمار جدید سرطانی در کشور شناسایی میشوند که 30 هزار نفر آنان جان خود را از دست میدهند، همچنین بر اساس آمارهای بهداشت جهانی تا سال 2020 سرطانها نخستین عامل مرگ و میر جهان و ایران خواهند بود.
سرپرست مرکز آموزشی آیت الله خوانساری اراک افزود: بر اساس آخرین آمار کشور در سال 88 درصد بروز سرطان در مردان 109 در 100هزار نفر و در استان مرکزی 91 نفر در 100 هزار است، همچنین این آمار برای زنان در کشور 96 درصد در هزار است که این عدد برای زنان در استان مرکزی 85 نفر در 100 هزار نفر است.
استان مرکزی جزو استان های پیشرو سرطان
وی با بیان اینکه در نقشه سرطان کشور، استان مرکزی بعد از استان های یزد، تهران و اصفهان در حوزه ثبت سرطان زنان و مردان جزو استان های پیشرو است اظهارداشت: تمام این امارها و ارقام نشان می دهدکه نباید ساده از کنار بیماری سرطان و بیماران ان بگذریم.
فرخی شایعترین سرطانها در استان مرکزی را سرطان سینه و پوست عنوان کرد و اظهار داشت: طبق اطلاعات و آمار شایعترین سرطانها در بین خانمها سرطان سینه، پوست، روده بزرگ و سرطان معده است، همچنین شایع ترین سرطانها در بین آقایان سرطان پوست، معده و مثانه است.
وی بزرگترین مشکل استان مرکزی در بروز بیماریهای سرطانی را فقر فرهنگی دانست و افزود: در بیشتر موارد بیمار زمانی شناسایی میشود که در مرحله پیشرفته قرار دارد و با توجه به اینکه تعداد کمی از مردم استان مرکزی نسبت به ضرورت انجام معاینات اطلاعات دارند، باید آموزشهای لازم به آنان داده شود.
راه اندازی مجمع خیرین سلامت
دبیر مجمع خیرین سلامت بیمارستان آیت الله خوانساری اراک با اشاره به راه اندازی مجمع خیرین سلامت گفت: مجمع خیرین سلامت استان مرکزی از اوایل سال 90 به منظور حمایت از بیماران و مرکز درمانی شروع به کار کرده است که در کنار سایر خدمات درمانی که به بیماران می دهد بتواند با کمک خیرین درآمدهای حاصل را برای بیماران به مصرف برساند.
وی با بیان اینکه این مرکز از ابتدای سالجاری تا پایان آذرماه 537 میلیون تومان بصورت مددکاری به بیماران و مراجعین کمک نموده است اظهار داشت: این کمک ها در قالب مددکاری دارو و مددکاری درمان ارایه شده است که در زمینه مددکاری دارو طی 9 ماهه اول سالجاری 343 میلیون تومان و در در زمینه مددکاری درمان 194 میلیون تومان به بیماران کمک شده است.
فرخی از راه اندازی سایت مجمع خیرین سلامت خبر داد و اظهارداشت: این سایت به آدرس http://saba.arakmu.ac.ir راه اندازی شده است و همچنین شماره حساب الکترونیک بانک رفاه 38004100و شماره شبا: IR 5701301000/000/00038004100 و شماره کارت: 5894631836972836 می توانند خیرین کمکهای خود را اهداء کنند.
ساخت درمانگاه تخصصی در محوطه مرکز آیت الله خوانساری
وی ازساخت درمانگاه تخصصی در محوطه مرکز آیت الله خوانساری خبر داد و گفت: ساخت درمانگاه دو میلیارد تومان براورد شده است که بالغ بر 500 میلیون تومان ان از سوی دو نفر خیر، استانداری مرکزی و شورای شهر اراک تامین شده است اما برای مابقی آن به کمکهای مردمی و خیرین نیاز داریم.
دبیر مجمع خیرین سلامت بیمارستان آیت الله خوانساری اراک با بیان اینکه در صورت تامین این مبلغ درمانگاه تا سال 93 تحویل بیماران می شود خاطرنشان کرد: مرکز درمانی ایت الله خوانساری در حال حاضربا 62 تخت فعال دارد که جوابگوی نیاز بیماران نیست اما با ساخت این درمانگاه بخشی از نیاز سرطانیها تامین می شود.
وی اضافه کرد: این درمانگاه در زمینی به مساحت 1800 مترمربع در سه طبقه شامل درمانگاه تخصصی و اورژانس، بخش اداری و آموزشی و مرکز تحقیقات سرطان ساخته می شود که با راه اندازی آن، بیماران سرطانی برای درمان نیاز به انتقال به استان های همجوار ندارند.
بیمه ها در سطح کلان برنامه های حمایتی را تدوین و اجرا کنند
این مقام مسئول ادامه داد: هزینه های درمان بیماران سرطانی بسیار سنگین است و خانواده ها را زمین گیر می کند و در این خصوص می طلبد بیمه ها در سطح کلان برنامه های حمایتی را تدوین و اجرا کنند.
سرپرست مرکز آموزشی درمانی آیت الله خوانساری اراک عنوان کرد: با توجه به اینکه شرایط اقلیمی شهر اراک در سال های اخیر به دلیل رشد فزاینده صنعت و عوامل محیطی تغییرات زیادی داشته می طلبد تعامل بیشتری از سوی ارگان های غیردولتی و صنعتگران استان برای کمک به بیماران سرطانی و تقویت زیرساخت های پیشگیری و درمان این بیماری انجام شود.
وی انجام مطالعات علمی شناخت عوامل خطر سرطان در استان مرکزی را با هدف راهبری برنامه های اجرایی، پیشگیرانه و آموزش های هدفمند امری ضروری و لازم داست و گفت: در کنار کمکهای خیرین به بیماران از سوی مجمع خیرین سلامت فرهنگ سازی، آگاهی و آموزش شهروندان از بهترین راههای پیشگیری از سرطان است که باید مورد توجه جدی مسئولین قرار گیرد.
گفتنی است مجمع خیّرین سلامت کشور به منظور فراهم آمدن امکان شناسایی و ساماندهی خیّرین سلامت کشور و برنامهریزی برای بهرهگیری صحیح از کمکها، مشارکتهای مردمی و هدایت کمکها به اولویتهای ملی در حوزه سلامت تشکیل شده است.