به گزارش خبرنگارباشگاه خبرنگاران تبریز، تراب محمدی افزود: طبق تفاهم نامه مشترك با اداره صنعت، معدن و تجارت شهرستان اسكو، از فروش و عرضه اجناس و كالاهاي بي كيفيت و غير بومي جلوگيري مي شود.
محمدي تصريح كرد: با برچيدن محصولات و لوازم غير سنتي و نامرغوب در اين روستا، تمهيداتي در راستاي فرهنگ سازي عمومي به منظور افزايش مشاغل خانگي و ترويج ساكنان به توليد و فروش صنايع دستي بومي در كندوان انجام گرفته است.
وي برگزاري نمايشگاه هاي صنايع دستي فصلي در روستا به ويژه در تعطيلات نوروز را يكي ديگر از اقدامات اداره كل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان در اين راستا عنوان كرد.
مديركل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان افزود: با ترغيب اهالي، هم اكنون اجناس بي كيفيت از داخل دست كندها و كران هاي كندوان جمع آوري شده و ساكنان محصولات محلي و بومي خود را توليد و در اين خانه هاي صخره اي مي فروشند.
محمدي توليد زنده صنايع دستي در داخل روستا را جذابيتي مضاعف در كنار عرضه اين محصولات براي گردشگران خواند و گفت: رونق خريد و فروش صنايع دستي در بازارهاي كندوان توسعه اقتصادي و صنعت گردشگري را در اين روستاي بي نظير در پي خواهد داشت.
وي با تاكيد بر اينكه روستاي كندوان به دليل جاري بودن زندگي، يك موزه زنده مردم شناسي به شمار مي رود، سياست هاي اجرايي اداره كل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري آذربايجان شرقي را در راستاي پويا و جاري نگاه داشتن زندگي بومي در اين روستا اعلام كرد.
اين مقام مسئول تصريح كرد: براي حفظ اين اصالت و زندگي سنتي، علاوه بر ساماندهي صنايع دستي در كندوان، در مرمت كران ها و ساخت سازه ها نيز از مصالح سنتي و بومي استفاده مي شود.
گفتني است، روستاي كندوان در شمال غرب ایران واقع در ارتفاعات کوه سهند با قدمتی 7000 ساله یکی از جذابترین مکانهای دیدنی و شگفتیهای ایران به شمار میرود که به دلیل شکل خانههای آن که به مانند کندوی عسل در دل کوه کنده شدهاند به آن روستای کندوان میگویند. در حال حاضر کندوان تنها روستای زنده صخرهای جهان است که زندگی طبیعی مردم در آن جریان دارد كه به عنوان يكي از اصلي ترين نامزدهاي ايران براي ثبت در فهرست آثار جهاني يونسكو در سال 2014 مطرح مي شود /س