بسیاری از کشاورزان این حیوان را آفت می دانند چون ممکن است به حیوانات خانگی همچون ماکیان یا گوسفند و بز حمله کند.
در کشورهای آسیایی از جمله ایران وضعیت این گربه سان به دلیل کمبود طعمه و همچنین شکار رو به کاهش است.
از جمعیت فعلی آنها در ایران وضعیت این گربه سان به دلیل کمبود طعمه و همچنین شکار رو به کاهش است. از جمعیت آنها در ایران آمار و اطلاعات دقیقی در دست نیست.
علیرضا مهدوی کارشناس محیط زیست با اشاره به اینکه کاراکال در دشت های مناطق استپی و بیابانی زندگی می کند، گفت: کاراکال را نباید با گربه سان دیگری با نام علمی (lynx لینکس) اشتباه گرفت. این دو جانور شباهت زیادی به هم دارند و از جمله در داشتن گوش هایی با موهای سیخ و سیاه.
وی افزود: این جانور گربه ای با دم کوتاه، اندامی بلند و کشیده و در عین حال عضلانی با پاهای جلوتر است که این ویژگی باعث می شود به یک شکارچی نیرومند تبدیل شوند.
همچنین به دلیل موهای بلند سیاه رنگی که بر روی گوش دارد گاهی سیاه گوش می نامند. کاراکال نام علمی این جاندار است که آن نیز برگرفته از قره قولاق یا قره قولاخ در زبان ترکی به معنی سیاه گوش است.
** روش منحصر به فرد در شکار
کاراکال از کوچکترین گربه سانانی است که توانایی شکار حیوانات بزرگتر از خود را دارند.
مهدوی ادامه داد: کاراکال روش منحصر به فردی برای شکارش دارد. با وجود دست ها و پاهای بلند که قابلیت ارزشمندی در دویدن است این گربه در شکار پرندگان بیشتر از تکنیک پرش های بلند استفاده می کند. او قادر است در یک چشم بر هم زدن با انجام یک پرش بلند، پرنده ای را که در حال اوج گرفتن است، شکار کند.
با این روش این گربه قادر به شکار حیواناتی است که جسم بزرگتر از او دارند./ز
گزارشی از هراتیان