به گزارش
سرويس اقتصادي باشگاه خبرنگاران و به نقل از شبكه اطلاع رساني توليد و تجارت ايران ( شاتا) ، "مهدي غضنفري" دستاوردهاي انقلاب اسلامي در حوزه هاي صنعت ، معدن و تجارت را در شش محور تقسيم بندي كرد و از "ابداع انواع فناوري هاي نوين " به عنوان محور نخست نام برد .
وي گفت : بسياري از دستاوردها همچون فناوري هاي نو، نانوتكنولوژي ها، سلول هاي بنيادي، پرتاب ماهواره به فضا، انرژي هسته اي، كاتاليست ها در حوزه پتروشيمي و يا ساير فرايندهاي شيميايي در كار آزمايشگاهي و تحقيقاتي بدست آمد كه تمام اينها نشانگر آن است محققان ما دراين عرصه ها به خوبي درخشيدند .
وزير صنعت ، معدن و تجارت با اشاره به جايگاه علمي ايران در جهان و اينكه هم اكنون بسياري از متخصصان ايراني به ارايه مقاله در تراز جهاني مي پردازند ، گفت : آنها در تراز جهاني آزمايشات بسياري انجام مي دهند ، تركيبات و نوتركيبات را در حوزه دارو پزشكي مطرح مي كنند كه تمامي اين اقدامات براي جوانان آينده كشور اميد بخش است .
غضنفري ادامه داد: بايد توجه داشت كه بستر اصلي فناوري ها است ، پس از آن تجارت آغاز مي شود ، صنعت بر پايه آن شكل مي گيرد و به واقع دراين حوزه رشد بسيار خوبي داشته ايم .
* طراحي مهندسي و ساخت تجهيزات
وي در ادامه از " طراحي مهندسي و ساخت تجهيزات پيچيده " به عنوان محور دوم دستاوردهاي حوزه صنعت ، معدن و تجارت ياد كرد و گفت: "در آزمايشگاه نانو تكنولوژي ياد گرفته ايم ، بايد دستگاهي بسازيم كه از آن استفاده كنيم ، دراين حوزه نيز همچون طراحي و ساخت ماشين آلات پيچيده صنعتي ، طراحي و ساخت كارخانجات ،مهندسان ما بخوبي ظاهر شدند."
وزير صنعت ، معدن و تجارت افزود: در گذشته توانمندي ساخت كارخانه را نداشتيم اما درحال حاضر كارخانجات متعددي همچون توليد محصولات صنعتي ، لوازم خانگي ، مواد غذايي ، طراحي و ساخت انواع سد و سيلو را بنا كرده ايم، اين شرايط كه غيراز توليد كالا ، ساخت ابنيه و تاسيسات مي باشد ، توان بالاي مهندسي كشور را نشان مي دهد.
* سرمايه گذاري و توليد محصولات صنعتي و معدني
غضنفري با بيان اينكه "سرمايه گذاري و توليد محصولات صنعتي و معدني " محور سوم دستاوردهاي انقلاب اسلامي است ، افزود: درحالي كه ظرفيت توليد فولاد در ابتداي انقلاب اسلامي تنها 500 هزارتن بود اما اين ميزان در اين سال ها روز به روز بيشتر شده و به 20 ميليون تن در زمان كنوني رسيده است ، همچنين ظرفيت توليد سيمان از شش ميليون تن به 80 ميليون تن رسيده است ، ظرفيت توليد خودرو نيز از 150 هزارتن در ابتداي انقلاب اسلامي به 2 ميليون دستگاه در زمان حاضر رسيده كه گوياي رشد صنعت در بخش هاي مختلف است .
وي با بيان اينكه رشد بالاي توليد مس كاتدي موجب شده كه جمهوري اسلامي ايران در سال 90 در ميان 10 كشور برتر توليد كننده مس كاتدي قرار گيرد ، افزود: ظرفيت توليد كشور به 255 هزارتن رسيده است .
به گفته وي ، روند افزايشي توليد كاشي و سراميك در سال هاي اخير موجب شده تا ايران جزو پنج كشور برتر جهان قرار گيرد ، رشد چند برابري حوزه پتروشيمي نيز نشان از خود باوري و اهتمام متخصصان و توليد كنندگان داخلي به خود اتكايي دارد.
وزير صنعت ، معدن و تجارت توضيح داد : آثار محور سوم را مي توان در بازار ، بورس و ساير فرصت هايي پيش روي مشاهده كرد ، كالاهاي ايراني در نمايشگاه هاي بين المللي جايگاه ويژه خود را نشان مي دهد و درسطح تراز خارجي مطرح است .
* عرضه كالا و خدمات فني ومهندسي
غضنفري از" عرضه كالا و خدمات فني و مهندسي " در داخل و خارج كشور به عنوان محور چهارم اشاره كرد و گفت : اين محور ارتباط نزديكي با مسئله تحريم دارد .
وي با بيان اينكه صادرات غيرنفتي به دنبال جايگزين شدن نفت است ، اظهار كرد: ميزان صادرات كالا در ابتداي انقلاب اسلامي تقريبا نيم ميليارد دلار بود اما اين رقم به بيش از 40 ميليارد دلار رسيده است و اگر خدمات فني و مهندسي را به صادرات كالا بيافزاييم ميزان صادرات غيرنفتي بيش از 50 ميليارد دلار خواهد شد .
وزير صنعت ، معدن و تجارت اين موضوع را نيز يادآور شد درحالي كه ايران پيش از انقلاب اسلامي يك كشور وارد كننده خدمات فني ومهندسي بود و تكنولوژي ماشين آلات خط توليد را وارد مي كرد ، اما هم اكنون مهندسان ايراني دربيش از 35 كشور خطوط توليد نصب كرده به راه سازي وسد سازي اقدام مي كنند.
* مديريت فضاي كسب و كار
محور پنجم دستاوردهاي انقلاب اسلامي از نظر دكتر غضنفري " مديريت فضاي كسب و كار است "، وي مي گفت : درحال حاضر بيش از سه ميليون واحد صنفي و 70 هزار بنگاه توليدي در كشور فعال است كه بايد با مجموعه اي از قوانين و مقررات روابط ميان آنها را تنظيم كرد كه ما از آن به عنوان فضاي كسب و كار نام مي بريم .
وي ازخصوصي سازي به عنوان مهمترين اقدام انجام شده دراين باره نام برد و عنوان كرد: تشكل هاي بخش خصوصي بسيارفعال شده اند حال آنكه در گذشته چنين موضوعي وجود نداشت .
غضنفري با بيان اين جمله كه دردوران دفاع مقدس و به دليل شرايط خاص كشور، دولت ازطريق 13 مركز تهيه و توزيع امور مربوط به واردات و توزيع را راسا مديريت مي كرد، گفت : اما درحال حاضر همه اين كارها به بخش خصوصي سپرده شده و دولت هيچ دخالتي نمي كند.
*يكپارچه شدن اطلاعات توليد و تجارت
وزير صنعت ، معدن و تجارت در ادامه با اشاره به يكپارچه سازي اطلاعات توليد ، تجارت با راه اندازي پرتال ارزي گفت : دراين پرتال كه در حال نهايي شدن است تمام اطلاعات حوزه توليد و تجارت ، بانك و گمرك قابل مديريت ، مشاهده و ارزيابي است .
وي سپس عنوان كرد : هر چند كه تا رسيدن به نقطه مطلوب فاصله زيادي داريم اما از نقطه شروع به خوبي به سمت جلو رو به حركت هستيم و اميدواريم با اشتغالزايي بيشتر ديگر هيچ فرزند ايراني بيكار نباشد ، توليد ايراني ضمن حفظ قدرت رقابت خود با فناوري بالا در بازارهاي هدف ماندگار باشد .
* نقدينگي به سمت توليد ، سفته بازي را از بين مي برد
وي در ادامه گفت:در مديريت فضاي كسب و كار ، مديريت جريان نقدينگي به سمت توليد موضوعي بسيار مهم است كه تا حدي اين مديريت انجام شده اما اگر هرچه بيشتر جريان نقدينگي به سمت توليد حركت كند فضاي سفته بازي و سوداگري از بين خواهد رفت .
وزير صنعت ، معدن و تجارت در باره محور ششم دستاوردهاي انقلاب اسلامي نيز گفت : مقابله با تحريم هاي ناجوانمردانه آخرين محور را در بر مي گيرد .
وي كه از تحريم هاي نخستين عليه جمهوري اسلامي ايران به عنوان تحريم هاي نقطه اي نام برد ، گفت : به عنوان مثال يك تكنولوژي يا خريد يك دستگاه خاص را بر ما تحميل مي كردند اما درمرحله دوم حوزه بانك حمل و نقل و بيمه مورد تحريم قرار گرفت.
* تحريم هاي نسل سوم عليه ايران
وي با بيان اين جمله كه مديريت اقتصادي كشور بسيار توانمند است و همه قوا در كنارهم به فائق آمدن بر تحريم ها كمك مي كنند ، افزود: آنها تصور مي كنند كه قادر به ايجاد مشكل براي اقتصاد ايران هستند ، اما در واقع اين طرز تفكر توهمي بيش نيست .
به گفته وي ، كشورهاي تحريم كننده ايران تصور مي كنند به دليل آنكه اقتصادهاي برتر جهان را دارند ، قادرهستند با يك اقتصاد تك به نام ايران مقابله كنند و به همين دليل تحريم ها را سخت تر كرده اند .
وزير صنعت ، معدن و تجارت در پايان با بيان اينكه دشمنان درك درستي از انقلاب اسلامي ايران ندارند و تصور مي كنند كه با فشارهاي تحريمي كه منجر به برخي گراني ها شده ، مي توانند مردم را از ارزش هاي انقلاب دور كنند ، افزود: درك آنها از انقلاب اسلامي ، درك اقتصادي است اما غافل از آن هستند كه انقلاب ما با مذهب و فرهنگ ايراني آميخته است ، مردم آن را جزيي از خود مي دانند و نمي توان آن را از مردم جدا كرد./عب