به گزارش
خبرنگار باشگاه خبرنگاران ايلام؛ غلامرضا ابدالی با بیان این مطلب افزود: بیتردید بر اثر تغییرات آب و هوایی از جمله بروز ریزگردها و خشکسالیهای اخیر، شناسایی برخی دگرگونیها که در چرخه زیستی جانوری و گیاهی استان بوجود میآمده و دستیابی به عناصرعلمی بازدارنده در این خصوص، بسیار بااهمیت نشان میدهد.
وی تاکید کرد: از جمله مهمترین بخشهای مطالعاتی که در شرایط فعلی ایجاب آن جزو ضرورتهاست، مطالعه کروموزومی و سلولی حیات وحش استان ایلام است که با تحقق این دامنه میتوان به تهدیدها و فرصتهای پیش رو سریعتر دست یافت.
ابدالی اضافه کرد: در حال حاضر ما به بخشهایی از حیات وحش استان احاطه داریم اما آنچه در این شرایط اهمیت دارد شناسایی نهفتههای سلولی و کروموزومی جانوران و گیاهان است که تغییرات آب وهوایی آن را بوجود آورده است.
معاون محیط زیست استان ایلام درباره چگونگی تحقق چنین مطالعاتی نیز گفت: محیط زیست استان ایلام طبق برنامهریزیهای خود و براساس یک روال متعارف همه ساله دست به تعدادی تحقیق ومطالعه میزند اما این سطح از پروژههای علمی ما کافی نیست.
ابدالی با اشاره به نقش اعتبارات دراین گونه مطالعات خاطرنشان کرد: پرندههایی که از طرف برخی مراکز تحقیقاتی عربی منطقه رهاسازی میشوند و در ایلام شناسایی شوند برای مطالعه بیشتر و عودت به مبدا به کرکز ارسال میشوند.
معاون محیط زیست استان ایلام درباره آخرین پرنده هایی که دراین گونه موارد شناسایی شده اند، نیز گفت: بیشتر این پرنده ها از نوع کبوترسانان و پرندههای شکاری است که اغلب از کویت، امارات ، عربستان و عراق رهاسازی میشوند.
وی از مکانیابی این پرنده ها به کمک سیستم جی،پی،اس خبر داد و افزود: همه مشخصات پرنده های مهاجر وتحقیقاتی برای مطالعه بیشتر به مرکز ارسال می شوند./س