سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

در مراسم رونمایی ازکتاب عکس «سال سی» عنوان شد؛

درخواست تامل برانگیز مرضیه دباغ از مجری مراسم / سازمان‌هایی که بودجه‌های میلیاردی دارند از آثار موجود حمایت نمی‌کنند

کتاب «سال سی» شب گذشته با حضور برخی شخصیت‌های فرهنگی و هنری در تالار وحدت رونمایی شد.

به گزارش باشگاه خبرنگاران، کتاب «سال سی» با حضور مرضیه دباغ مبارز انقلابی، نورالدین عافی(راوی کتاب نورالدین پسر ایران)، حاج حسین یکتا، مدیرعامل قرارگاه فرهنگی خاتم‌الاوصیا، همسر و فرزند شهید رضایی نژاد(آرمیتا)، حجت‌الاسلام زائری و مریم جلالی، عضو شورای سیاست‌گذاری کتاب «سال سی» در تالار وحدت رونمایی شد.
در این مراسم که به همت سازمان هنری رسانه ای اوج به عنوان ناشر کتاب برگزار شده بود، به علی فریدونی، عکاس و رضا طاهرخانی، گردآوردنده کتاب سال سی و خلوصی جوایزی اهدا شد.
حامد زمانی، خواننده پاپ کشورمان نیز در این آیین به اجرای برنامه پرداخت و گروهی از نوجوانان به اجرای چندین سرود انقلابی پرداختند.

*مرضیه دباغ: حرکت امام(ره) به نجف در اختیار ایشان نبود خواسته خداوند بود
زن مبارز دوران انقلاب گفت: حرکت امام خمینی به نجف در اختیار خود ایشان نبود ، بلکه خواسته خداوند بود که امام خمینی آن چند سال را با حضرت علی (ع) بگذراند.
مرضیه دباغ، مبارز انقلابی زمان شاه شب گذشته در مراسم رونمایی کتاب «سال سی» که در تالار وحدت برگزار شد، گفت: انشاالله که خداوند به تمام کسانی که در این مراسم زحمت کشیدند هم در این دنیا هم در آخرت اجر دهد.
وی خطاب به خسروی، مجری برنامه گفت: از شما تقاضا دارم متنی را که با عنوان «یادتان هست یادتان هست...» در این برنامه خواندید، برای دولت و مجلس بفرستید.(خسروی، مجری برنامه در قطعه ای کوتاه و بداهه، سختی های زمان انقلاب را یادآوری کرده و از همه خواست که آن روزها را فراموش نکنند.)
این مبارز انقلابی با ذکر خاطره ای گفت: زمانی که شاه از ایران رفت، امام خمینی تدبیر کردند که هر چه زودتر به ایران بازگردند. امام زمانی که می خواستند به ایران بازگردند یاران خود را در اتاقی جمع کردند و به آنان گفتند؛ من فردا می خواهم به تهران بروم و هر کدام از شما از کشوری یا شهری آمده اید، بیعتم را از شما برداشتم و همه آزاد هستید.
این مبارز انقلابی در همین زمینه ادامه داد: امام خمینی به یارانش گفت من و احمد آقا به تهران می رویم، اگر پیروز شدیم که هیچ و اگرنه شما که در بیرون از ایران هستید صدای مظلومیت ملت ایران را به جهان برسانید.
دباغ اضافه کرد: بعد از صحبت های امام خمینی صدای گریه برادران بلند شد و بنده به یاد قصه امام حسین(ع) افتادم که به یارانش گفت بروید، شما آزاد هستید.
وی اضافه کرد: برای خود امام خمینی نیز گریه برادران خیلی سخت بود و امام خمینی قبول کردند که آقایان را با خود ببرند ولی به دلیل این که احتمال می دادند هواپیما دزدیده شود، خانم ها را با خود نبردند.
این مبارز انقلابی در ادامه با بیان اینکه صبح روز بعد اعلام کردند که فرودگاه ها بسته شده است بیان داشت: بعد از آن خبرنگاران برای شنیدن نظر امام خمینی از در و دیوار بالا می رفتند و بعد از این که امام خمینی فرمودند ملتم را تنها نخواهم گذاشت، غوغایی در رسانه ها به وجود آمد.
دباغ افزود: یادمان نرود که این انقلاب نشات گرفته از انقلاب کربلاست و حرکت امام خمینی به نجف اختیار خود ایشان نبود بلکه خواسته خداوند بود که امام خمینی آن چند سال را با حضرت علی (ع) بگذراند.
وی ادامه داد: کلام امام خمینی به گونه ای همه را به حرکت درآورد که اکنون نیز بعد از   چند سال از رحلت ایشان اشک هایمان جاری می شود.
این مبارز انقلابی در ادامه   با بیان اینکه   انقلاب ما انقلابی نیست که با برنامه ریزی های آمریکا شکست بخورد گفت: امام خمینی فرموده بودند بعد از شوروی دیری نخواهد گذشت که آمریکا هم فرو خواهد ریخت و ما اکنون می بینیم که این سخن در حال به وقوع پیوستن است.
وی در پایان گفت: انقلاب اسلامی باید با حفاظت و حراست ما سالم بماند و پرچم آن به دست امام زمان (عج) برسد.
 
*زائری:«سال سی» اولین کار ملی در حوزه عکس انقلاب است
نویسنده کشورمان گفت:‌ اتفاقی که در کتاب «سال سی» افتاد جدای از اینکه اولین کار ملی است، عکس‌های بکر و نابی را از سی سال انقلاب جمع‌آوری کرده است.
به گزارش خبرنگار ما حجت‌الاسلام زائری شب گذشته در مراسم رونمایی از کتاب «سال سی» که در تالار وحدت برگزار شد گفت: رودکی با شعرخوانی خود توانست تصمیم شاه آن زمان را عوض   کند و به نظر بنده در عصر کنونی با عکس می‌شود چنین کاری کرد.
این نویسنده بیان داشت: یکی از عوامل فیلم عمرمختار نزد قذافی رفت و بعد از گفت‌وگو با وی عکسی از شخصیت بازیگر عمرمختار جلوی قذافی گذاشت و به قذافی گفت این شخصیت عمر مختار است که ما به دلیل اینکه بودجه نداریم نمی توانیم این پروژه را اجرا کنیم و قذافی در آن زمان بودجه پروژه عمرمختار را تأمین کرد و این خاصیت عکس است.
وی در ادامه اظهار داشت: اولین نقطه‌ای که رابطه بین ایران و امریکا را رقم ‌زد، عکاس نشنال جغرافیا بود.
زائری اضافه کرد: ما گاهی طوری راجع‌به تهاجم فرهنگی صحبت می‌کنیم که انگار قرار بود استکبار در زمینه فرهنگی با ما همکاری کند، این خاصیت استکبار و قصور مسئولان فرهنگی ماست.
وی در ادامه گفت: قرآن به ما متذکر شده است که زیاد سفر کنید و این سفر حتما نباید سفر فیزیکی باشد. گاهی با دیدن عکس یا مستندی می‌توانیم به سفر ذهنی برویم.
مدیرمسئول ماهنامه خیمه با بیان اینکه گاهی در مطبوعات به راحتی عکس‌ها را دستکاری می‌کنند اظهار داشت: زمانی که بنده سردبیر روزنامه همشهری بودم، به دوستان سفارش می‌کردم که اگر قرار است عکسی را دستکاری کنید، اصلا آن عکس را کار نکنید.
وی در ادامه گفت: با سانسور کردن بخشی از عکس، در واقع‌ یک تاریخ را از بین می‌بریم و آثار این کار به مرور نمایان خواهد شد.
این نویسنده  ادامه داد:‌ اتفاقی که در کتاب «سال سی» افتاد جدای از اینکه اولین کار ملی بود، عکس‌های بکر و نابی را از سی سال انقلاب جمع‌آوری کرده است.
محمدرضا زائری افزود: زمانی که این کتاب در مراحل اولیه چاپ بود من آن را دیدم و حتی فکر نمی‌کردم برخی از عکس‌های آن به چاپ برسد.
وی اضافه کرد: در مورد این مسئله که در طی این چند سال پس از پیروزی انقلاب بر مردم و ملت ایران چه گذشته است، نیازی به سخنرانی نیست و با همین عکس‌های که ساده از کنارش می‌گذریم می‌توان واقعیات را منتقل کرد.
وی تأکید کرد: دیدن عکس‌‌ آموزش می‌خواهد و زمانی که فردی آموزش ببیند، می‌تواند واقعیت یک عکس را در 5 دقیقه متوجه شود ولی ما در حال حاضر فقط عکس‌ها را ورق می‌زنیم.
نویسنده کشورمان در پایان گفت: کاری که سازمان هنری رسانه‌ای اوج انجام داده است می‌تواند برای ما امیدوار کننده باشد.
 
*گردآورنده «سال سی»: اثرم را به مادران شهدا هدیه می‌کنم
گردآورنده «سال سی» گفت: این کتاب را از جانب خودم و تمام دوستانی که بنده را همراهی کردند به پدران و مادران شهید این سرزمین تقدیم می‌کنم.
به گزارش خبرنگار ما رضا طاهرخانی گردآورنده کتاب سال سی شب گذشته در مراسم رونمایی از این کتاب که به همت سازمان هنری سانه ای اوج در تالار وحدت برگزار شد، گفت: حدود شش سال پیش در قطعه شهدای بهشت زهرا راه می‌رفتم که یک خانم و آقای خارجی را دیدم. پس از صحبت با آنها نظرشان را در خصوص ایران پرسیدم که در جواب گفتند: تصور ما از ایران چنین چیزی نبود بلکه تصور کشوری را می‌کردیم که دارای بمب هسته‌ای است.
طاهرخانی از دلیل این خانم و آقا برای چنین تصوری از ایران اظهار کرد: ‌از آنها در خصوص این تصورشان سوال کردم که در جواب به من گفتند اینها را از سخنان رئیس جمهور آن‌ وقت امریکا یعنی جورج بوش شنیده‌ایم. بعد از شنیدن سخنان آنها عصبانی شدم و علت عصبانیتم هم قصور مسئولان فرهنگی کشورمان بود.
طاهرخانی با بیان اینکه ما کتاب‌های تاریخی و جغرافیایی زیادی در خصوص جایگاه گذشته ایران داریم افزود:   متأسفانه در خصوص جایگاه فعلی ایران، کتابی وجود ندارد و همین امر باعث شد تا بنده چنین کتابی را گردآوری کنم.
وی گفت: آیا جوان‌های کشور ما که در حال حاضر 20 ساله هستند می‌توانند بگویند که در سال 60 چه اتفاقی در کشور رخ داد؟
طاهرخانی با بیان اینکه در کشور خلاء رسانه‌ای و هنری وجود دارد گفت: این در حالی است که مقام معظم رهبری در سه یا چهار سال گذشته به مسئولان در خصوص تاریخ‌نگاری توصیه‌های فراوانی کرده‌اند.
گردآورنده کتاب سال سی با بیان اینکه شبکه منافقین 500 الی 600 ساعت برنامه تاریخ‌نگاری پخش کرده بیان داشت: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سازمان تبلیغات اسلامی و سایر ارگان‌ها و نهادها بگویند که در این خصوص چه کارهای انجام داده‌اند.
وی افزود: در کشور ما میلی به تولید آثار فاخر و ملی وجود ندارد بلکه مسئولان به بیلان‌های آخر سال دلخوش کرده‌اند.
طاهرخانی اضافه کرد: سازمان‌هایی که بودجه‌های میلیاردی دریافت می‌کنند و کارمندان بسیاری دارند نه تنها اثری را تولید نمی‌کنند بلکه از آثار موجود حمایت نیز نمی‌کنند.
وی اضافه کرد: چرا کتاب «سال سی» که قرار بود چهار سال پیش با هزینه   30 هزار تومان به چاپ برسد الان و با هزینه 80 هزار تومان به چاپ رسیده است؟
گردآورنده کتاب سال سی گفت: افتخار ملی و فرهنگی کشور ما افرادی مانند علی فریدونی، حسینی، شاهرخ و ... هستند که در زمانی که گلوله‌ها بر سر مردم فرود می‌آمد، دلاورمردانه عکس می‌گرفتند.
وی در ادامه گفت: کتاب «سال سی» به‌عنوان افتخار فرهنگی ما محسوب می‌شود و آن را از جانب خودم و تمام دوستانی که بنده را همراهی کردند به پدران و مادران شهید این سرزمین تقدیم می‌کنم./ي2
برچسب ها: کتاب ، سال سی ، دباغ
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.