سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

تبریز/

زبان آرامی، زبانی با پیشینه ۳ هزار ساله درحال انقراض

زبان آرامی با پیشینه ۳ هزار ساله – همان زبانی که عیسی مسیح (ع) با آن سخن می گفته – در حال منسوخ شدن است. البته تنها این انقراض و منسوخ شدن مختص به زبان آرامی نیست. متخصصان پیش بینی کرده اند که ۵۰ تا ۹۰ درصد زبان های امروزی تا آخر قرن ۲۱ از بین خواهند رفت.

 

به گزارش خبرنگارباشگاه خبرنگاران تبریز، زبان آرامی زبانی سامی است که با عبری پیوند نزدیک دارد. در ابتدا یعنی پیش از سال هزار پیش از میلاد زبان آرامی ها (آرام در زبان عبری به معنای سوریه باستان است) با لهجه های گوناگون در بین النهرین و سوریه استفاده می شد، و بعدها در خاورمیانه به زبان میانجی تبدیل شد.

در شمال غرب دمشق در سوریه هنوز مردم در این شهر با زبان آرامی صحبت می کنند.

زبان آرامی که در این شهر برای تجارت و امور شهری مورد استفاده قرار می گیرد، تا یک یا دو نسل آینده از بین خواهد رفت. «جفری خان» Geoffrey Khan یکی از دانشمندان زبان آرامی مدرن در دانشگاه کمبریج در حال جمع آوری گویش های آرامی است.

جان در ادامه کار خود با ساکنان حومه شمال شیکاگو هم مصاحبه و تبادل نظر کرده است. ساکنان این منطقه آشوریانی هستند که کشور خود در خاورمیانه را برای فرار از جنگ و آزار و اذیت رها کرده اند.

آشوریان زبان آرامی را در قرن هشتم پیش از میلاد پس از تاسیس امپراطوری در خاورمیانه مورد استفاده قرار دادند. حتی پس از شکست این امپراطوری، زبان آرامی قرن ها مورد استفاده قرار می گرفت.

آرامی زبان مشترک مورد استفاده در خاورمیانه بود تا اینکه اعراب مسلمان در این مناطق قدرت را در دست گرفتند. پس از آن آرامی فقط توسط غیر مسلمانان رشته کوه های دور دست در ایران، عراق، سوریه و ترکیه صحبت می شده است.

در قرون گذشته، افرادی که با زبان آرامی سخن می گفتند، به شهرهای بزرگتر مهاجرت کرده اند. به همین علت این زبان به نسل های بعدی منتقل نشده و جای آن را گویش معیار منطقه گرفته است.

محققان معتقدند که در حال حاضر بیش از ۱۰۰ گویش مختلف از این زبان که با نئو آرامی شناخته می شود وجود دارند که آنها هم در حال انقراض هستند.

محققان نگران این هستند که با ارتباط هرچه بیشتر افراد در مناطق مختلف دنیا، ۵۰ تا ۹۰ درصد زبان های امروزی که بالغ بر هفت هزار عدد هستند، از بین بروند. آمارها نشان می دهد که ۹۴ درصد مردم دنیا به تنها ۶ درصد زبان های موجود در دنیا صحبت می کنند./س

برچسب ها: زبان ، پیشینه ، انقراض
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.