سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

غرب در مالی بدنبال‌ چيست؟

"جان پیلگر" در مقاله جدید خود به نیات واقعی کشورهای غربی از تجاوز علیه مالی و مداخله در امور سایر کشورهای آفریقایی می پردازد و اشاره می کند که این اقدامات بدلیل دسترسی غرب به نفت و منابع زیر زمینی از سوی انان صورت می پذیرد.

به گزارش سرويس بين‌ الملل باشگاه خبرنگاران به نقل از استاپ وار، تجاوز همه جانبه غرب علیه آفریقا آغاز شده است. آمریکا نیروهای خود را در 35 کشور آفریقائی مستقر کرده است و این اقدام را از لیبی، سودان، الجزایر و نیجر آغاز نمود. گزارش های مربوط به این موضوع در روز کریسمس امسال توسط خبرگزاری آسوشیتدپرس منتشر شد و اغلب رسانه های آنگلوآمریکائی به آن نپرداختند. تجاوز کشورهای غربی علیه مالی آنگونه که آنان ادعا می کنند علیه "تروریسم" نیست بلکه برای دسترسی به منابع معدنی و زیرزمینی است. رقابت غرب با چین شدت می گیرد. برخلاف چین، آمریکا و متحدانش از اقدامات خشونت باری در عراق، افغانستان، پاکستان، یمن و فلسطین استفاده کرده اند. غربی ها همانگونه در دوران جنگ سرد از اصطلاح مبارزه علیه "تهدید سرخ" کمونیسم استفاده می کردند امروز نیز سعی دارند با فریب مسلمانان را بعنوان تهدید معرفی نمایند. 

تقلای غرب برای سیطره بر قاره آفریقا از اواخر قرن نوزدهم میلادی آغاز شد، زمانی که نیروهای آفریقایی تحت فرمان آمریکا (آفریکام) شبکه ای را تشکیل دادند که با باج دهی به آمریکا در مقابل تجهیزات نظامی دریافت می کردند. سال گذشته، عملیاتی از سوی آفریکام با همراهی نیروهای مسلح از 35 کشور آفریقایی به رهبری آمریکا انجام شد. 

قاره آفریقا تاریخ پرافتخاری را پشت سر دارد. از مبارزات رهایی بخش "پاتریس لومومبا" گرفته تا "نلسون ماندلا" که گویا این میراث امروز از سوی نخبگان جانشین آنان در سرزمین های آفریقایی به فراموشی سپرده شده است. 

برای مثال می توان به مورد غرب کنگو اشاره کرد که در آن برنامه استراتژیکی از سوی واشنگتن برای دستیابی به منابع زیر زمینی آن منطقه اجرا شد و گروهی شورشی موسوم به ام-23 از سوی رواندا و اوگاندا از متحدین آفریقایی آمریکا کنترل آن مناطق را در دست گرفتند. 

ماموریت اخیر مداخله در آفریقا از سوی ناتو برنامه ریزی شده است و از سوی فرانسه که مستعمرات خود در آفریقا را از دست داده بود و سالها منتظر چنین فرصتی بود اجرا می شود. منازعه در قاره آفریقا در سال 2011 به اوج خود رسید زمانی که مبارک و سایر دیکتاتور مورد حمایت واشنگتن و اروپا در شمال آفریقا سقوط کردند. ناتو نیروهای نظامی خود را برای بمباران به تونس و مصر نفرستاد بلکه به لیبی اعزام نمود. کشوری که در آن معمر قذافی بر بزرگترین ذخائر نفت آفریقا حکمرانی می کرد. 

در مالی نیز اعضای فرقه توارگ که از هواداران قذافی بودند پس از تجاوز غرب علیه لیبی از طریق الجزایر به مالی فرار کردند. این فرقه از دهه 60 میلادی تاکنون در پی تشکیل دولتی خودمختار بوده است. همانگونه که "پاتریک کاکبرن" معتقد است هراس غرب از القاعده نیست بلکه از آن است که اعضای فرقه توارگ بتوانند به منابع اورانیوم، نفت و سایر منابع زیرزمینی دست یابند. 

امروز غربی ها برنامه خود را در آفریقا اجرا می کنند در امور سوریه نیز از طریق تحریک فرقه ها مداخله می کنند و در نهایت می خواند ایران مستقل را هدف هجمه خود قرار دهند. ارتش انگلیس در این میان بسیاری از قربانیان را ترور کرده است، تمامی مسلمانان هدف شکنجه های سیستماتیک آنان قرار گرفته اند. حقیقت آنست که غرب در حالی مدعی است که در حال مبارزه علیه تروریسم طالبان و القاعده است که خود به همراه سرویس مخفی ام آی-6 انگلیس و دستگاه امنیتی پاکستان در شکل گیری آن سازمان ها نقش داشته است. 


برچسب ها: غرب ، مالی ، تجاوز ، مداخله ، نفت ، اورانیوم
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.