سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

تبریز/

افزایش کودهای زیستی در بخش زراعی و باغی

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی گفت: در راستای تحقق بیش از پیش اهداف توسعه بخش کشاورزی استان، استفاده ازکودهای آلی وزیستی در تولید محصولات کشاورزی، با برنامه های در دست اجرا، بیش از بیش توسط این معاونت، در فاز اجرایی قرار گرفته است.

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران تبریز، ایرانیفام، با اشاره به اینکه استفاده ازکودهای آلی وزیستی در تولید محصولات مهم و استراتژیك همچون گندم، برنج و سیب زمینی و... با سرعت بیشتری در حال تحقق است گفت: توجه بیش از پیش به تولید محصولات کیفی وسالم جهت همسویی بیشتر با اهداف دراز مدت دولت خدمتگزار در رسیدن به جامعه سالم و شاداب و عاری از بیماریهای تغذیه ای، از برنامه های سازمان جهاد کشاورزی بوده و این معاونت بر این تفکر تاکید می ورزد که، برای دستیابی به کشاورزی پایدار، باید از مصرف بی رویه کودهای شیمیایی خودداری شود تا راه دسترسی به اهداف توسعه هموارتر گردد.

وی با بیان اینکه اهمیت تولید محصول سالم درجهت صیانت از بهداشت عمومی جامعه و سلامت غذایی مورد استفاده آحاد مردم است افزود: محصولات کشاورزی جزو محصولات پر مصرف و مهم در سبد غذایی خانواده‌ها محسوب می‌شود و برخی از آنها به صورت تازه‌خوری و برخی دیگر به صورت فرآوری شده از مصرف بالایی برخوردار است و کاربرد نادرست کودهای شیمیایی باتوجه به کثرت وتعدد استفاده از این محصولات در سطح اقشار مختلف جامعه، ناخواسته می‌تواند موجبات شیوع و افزایش برخی از بیماری‌های خاص در جامعه را فراهم سازد.

ایرانیفام بابیان اینکه درگذشته مصرف كودهاي شيميايي، اثرات و پيامدهاي زيست محيطي نامطلوبي نظير آلودگي آب و خاك و همچنين بروز مشكلاتي در خصوص وضعيت سلامت انسان‌ها وديگر موجودات زنده را به همراه داشته است، اضافه نمود: به نظر مي‌رسد براي دستيابي به توسعه پايدار در كشاورزي و تحقق اهداف و سياست‌هاي پيش‌بيني شده ، استفاده از راهكار تامين نيازهاي غذايي گياه به كمك موجودات زنده ساكن خاك و استفاده از كودهاي بيولوژيك، یکی از راهكارهای موثر براي اين كار است وبدون ترديد استفاده از كودهای زيستي و آلی مي‌تواند اثرات مطلوبي براي گياه و خاك منطبق با برنامه های توسعه بخش کشاورزی به همراه داشته باشد.

وی یکی از دلایل اصلی پایین بودن مصرف کودهای زیستی و بالابودن مصرف کودهای شیمیایی در سالهای اخیر را عدم اطلاع رسانی درست در استفاده از انواع کودهای بیولوژیک و قیمت بسیار پایین کودهای شیمیایی، دانسته و گفت: آلودگی آب و خاک، تخریب ساختمان خاک، شور و سفت شدن خاک، برهم خوردن تعادل عناصر غذایی خاک، تولید محصولات غذایی بی‌کیفیت و صرف هزینه‌های گزاف برای تولیدمحصولات کشاورزی ازنتایج بی‌رویه استفاده ازکودهای شیمیایی می‌تواند قلمداد شود و جهادکشاورزی استان درکنار توسعه تعامل با تشکلهای صنفی وبهره برداران، تلاش دارد با همکاری مدیریت هماهنگی ترویج، راه را برای ارتقا دانش تولید بهره برداران باهدف گسترش تولید محصولات سالم هموارتر نماید.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان افزود: برای دستيابي به خودكفايي در توليد محصولات اساسي كشاورزي در استان با هدف تأمين امنيت غذايي جامعه، شناسايي و تعيين قابليت اراضي كشاورزي براي اعمال الگوهاي مناسب توليد در مناطق مختلف، تأمين نهاده‌هاي مناسب توليد و بسترسازي براي دسترسي آسان توليدكنندگان به آن، تنظيم بازار واصلاح ساختار توزيع و بازاررساني محصولات تولیدی و توسعه پوشش بيمه ای محصولات اساسي كشاورزي و همچنین، تلفيق دانش فني واطلاعات با خواسته‌هاي بهره برداران محصولات مختلف كشاورزي، با دقت وجدیت کامل توسط سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی دنبال می شود/س

برچسب ها: افزایش ، کود ، زیستی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.