سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

مشهد/

سکوت، مناسب ترین واکنش در برخورد با خشم است

یک مشاور فعال در حوزه خانواده گفت: به طور معمول سکوت یکی از بهترین و مناسب ترین واکنش ها در برخورد با حالت عصبانیت شدید و خشم است


.به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران مشهد به نقل ازروابط عمومی موسسه خدمات مشاوره ای، جوانان و پژوهش های اجتماعی آستان قدس رضوی محمدرضا صنم یار در دومین جلسه آموزشی مهارت های زندگی با محوریت کنترل خشم که به همت مرکز آستان مهر برگزار شد، توانایی مهار خشم را یکی از مهم ترین و سازنده ترین مهارت های زندگی انسان عنوان کرد و اظهار داشت: خشم احساس و واکنشی طبیعی است که به صورت بدنی و هیجانی نسبت به شرایطی که فرد را دچار ناکامی می کند، ابراز می شود و در این شرایط چنانچه فرد نتواند برخورد مناسب از خود نشان دهد، مشکلات و عواقب جبران ناپذر و سنگینی برای وی دربر خواهد داشت.

وی از انباشته شدن ناکامی ها به عنوان علت عمده بروز خشم در افراد یاد کرد و خاطر نشان کرد: علت اصلی بروز حالت عصبانیت و خشم در بزرگسالان، انباشته شدن ناراحتی ها و ناکامی ها در فرد طی یک بازه زمانی نسبتا طولانی است.

این مشاور حوزه خانواده و ازدواج سکوت را از بهترین واکنش ها با حالت خشم عنوان کرد و گفت: با وجود اینکه سکوت طرف مقابل تا حد بسیار زیادی به فروکش کردن حالت خشم در فرد کمک می کند اما همیشه راه حل کافی و مناسبی نیست بلکه تهیه لیستی از عوامل تحریک کننده در فرد است که می تواند در نشان دادن رفتارها و واکنش های مناسب هنگام بروز خشم موثر واقع شود.

صنم یار ادامه داد: در این صورت تهیه چنین لیستی می تواند به شناسایی عوامل محرک عصبانیت طرف مقابل از جمله همسر و والدین کمک کند تا در شرایط بروز خشم، بهترین و مناسب ترین واکنش را در مواجهه با آن نشان دهیم.

وی با بیان این مطلب که در حالت خشم قدرت انسان افزایش یافته و قوه ادراک، توانایی تفکر و سنجیدن عواقب رفتار پرخاشگرانه به حداقل می رسد، گفت: در چنین شرایطی فرد در اوج عصبانیت و خشم می تواند برای اطرافیان خود به ویژه در خانواده ایجاد وحشت و اضطراب کند و باید دانست که در خانواده ای که ترس از خشم پا بگیرد، عشق و محبت از آن خانه رخت بر می بندد بنابراین کسب مهارت کنترل خشم برای داشتن روابط پایدار و سازنده حائز اهمیت است.

این مشاور فعال در حوزه ازدواج و خانواده در ارتباط با راهکارهای ممانعت از بروز خشم در انسان گفت: رسیدن به خودآگاهی و شناخت مناسب از عوامل تحریک خشم در خود، اعلام ناراحتی و بیان احساسات در برابر عوامل ناراحت کننده و همچنین 30 ثانیه تحمل عصبانیت در اوج خشم ار جمله مهم ترین راهکارهای ممانعت از بروز خشم محسوب می شوند.

وی با اشاره به وجود برخی از علائم هشدار جسمانی در افراد هنگام رسیدن به حالت خشم و عصبانیت، گفت: حالات جسمانی همچون افزایش ضربان قلب و فشار خون، گشاد شدن مردمک چشم، منقبض شدن عضلات، تغییر رنگ چهره، بی حس شدن برخی از قسمت های بدن، داغ شدن یا یخ کردن و همچنین تغییر در تنفس از جمله علائم هشدار در افراد هنگام بروز حالت عصبانیت است.

صنم یار شیوه های ابراز خشم را در افراد مختلف، متفاوت ارزیابی کرد و اظهار داشت: فرو خوردن خشم، رفتار پرخاشگرانه و رفتار قاطعانه برخوردهای متفاوت در افراد است که نسبت به علل و موقعیت های ایجاد کننده خشم همچون قطع شدن کار مورد علاقه، مورد ظلم واقع شدن، قرار گرفتن در معرض پرخاشگری، مسخره یا تحقیر شدن، مورد بی اعتنایی یا بی توجهی قرار گرفتن، گول خوردن و یا آسیب دیدن از طرف دیگران به صورت عمدی یا غیر عمدی بروز داده می شود.

وی با اشاره به تفاوت های زیاد علل ایجاد خشم در بین نوجوانان و بزرگسالان، تأکید کرد: علت عمده عصبانیت و خشم در بزرگسالان انباشته شدن ناکامی ها و ناراحتی ها در فرد است که بعد از مدتی به صورت خشم و عصبانیت فوران می کند اما در نوجانان این حالت به سرعت و بدون ایجاد سابقه قبلی بروز کرده و بلافاصله فروکش می کند.

این مشاور حوزه خانواده ادامه داد: فرد بزرگسال هرچه دیرتر به قله عصبانیت و بروز خشم برسد، دیرتر آرام می شود و که این مدت زمان می تواند به عواقب ناراحت کننده و گاهی غیر قابل جبران منجر شود بنابراین مسائلی مانند پشیمانی و ترس از عواقب بروز خشم، خود شرایط افزایش فشار روانی و عصبی فرد را پس از فروکش کردن خشم را فراهم می کند. /س

برچسب ها: سکوت ، واکنش ، خشم
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.