به گزارش گروه استانهای باشگاه خبر نگاران ،پرویز ترابیزاده ، درخصوص سالمسازی محصولات کشاورزی استان افزود: محصول سالم به محصولی گفته میشود که مقدار مصرف کود و سم آن در حد استاندارد تعریف شده باشد.
مدیر حفظ نباتات جهادکشاورزی هرمزگان گفت: کرم گوجه فرنگی باعث
آفتزدگی شدید محصولات گوجهفرنگی در استان شده که برای مبارزه با این آفت،
کارشناسان حفظ نباتات اقدام به پرورش دو نوع زنبور "براکن" و "تریکوگراما"
کردهاند که کنترل این آفت را از راه خوردن لارو کرم و تخم آفت بر عهده
دارند.
وی افزود: فرق محصولات سالم با محصول ارگانیک در این است که مصرف سم در محصول ارگانیک صفر بوده و صرفا مواد آلی در تولید محصولات به کار برده میشود.
مدیر حفظ نباتات جهاد کشاورزی هرمزگان ادامه داد: سال گذشته شش میلیون لارو کرم و 24 کیلو تخم آفت به ترتیب توسط زنبور "براکن" و "تریکوگراما" جهت جلوگیری از آسیب رساندن به محصول گوجه فرنگی کنترل شد.
مدیر حفظ نباتات جهادکشاورزی هرمزگان اظهار کرد: دولت یارانه اختصاص یافته به سموم را جایگزین نظارت بر محصولات کشاورزی کرد و قرار شد طبق برنامه پنجم توسعه در پایان پنج سال، 25 درصد از محصولات زراعی و باغی تحت پوشش ipm (محصول سالم) ارایه شود.
وی در خصوص اعزام بازرس و ناظر بر مزارع استان تصریح کرد: تعداد 73 نفر ناظر برای 16 هزار هکتار مزارع هرمزگان کار مشاوره به کشاورزان و نظارت بر محصولات استان را بر عهده دارند.
منبع: خبرگزاری ایسنا