کارشناس تغذیه و رژیم درمانیبیمارستان بوعلی سینا ساری در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران مازندران گفت:کلسیم در استخوان ها وجود دارد و کمبود آن موجب پوکی استخوان می شود.
مظفری با اشاره به اینکه کلسیم عامل استحکام استخوان ها است و باید در غذای نوجوانان قبل از بلوغ وجود داشته باشد تا استخوان ها تراکم مناسبی بیابند و در سالمندی به پوکی استخوان مبتلا نشوند،افزود: همچنین کلسیم در انتقال پیام های عصبی مهم است و در تنظیم ضربان قلب، تنظیم اعصاب، کاهش بی خوابی و در متابولیسم آهن بدن مؤثر است.
به گفته کارشناس تغذیه و رژیم درمانی بیمارستان بوعلی سینا ساری؛ویتامین d موجب افزایش جذب کلسیم میشود وبیشتر کلسیم بدن در استخوان و دندان وجود دارد و انقباض همه ماهیچههای بسته به علت وجود کلسیم است.
مظفری تصریح کرد: در بافتهای نرم،عمل انقباض ماهیچهای ، هدایت جریان عصبی، لخته شدن خون،فعال کردن تعداد زیادی از آنزیم ها در کنترل تحریک عصب ماهیچه و معدنی کردن استخوانها، به وجود حداقل10گرم کلسیم نیازداریم.
به گفته وی با بالا رفتن سن توده استخوانی به تدریج مواد معدنیاش را از دست میدهد و به دنبال آن عوارضی از قبیل شکستگی انتهای استخوان ران اتفاق می افتد.
کلسیم اسفناج و چغندر، به خوبی کلسیم شیر جذب نمی شود./س