به گزارش مجله شبانه
باشگاه
خبرنگاران، وبلاگ
بهزاد در جدیدترین نوشته خود آورده است:
7 نشانه پیری زودرس را بشناسید
خطهای کنار چشم، چین و چروک و لکههای قهوهای روی پوست از نشانههای پیریست. علاوه بر این علائم که روی سطح پوست نمایان میشوند، پیری به ویژه پیری زودرس نشانههای دیگری نیز دارد که برای حفظ سلامت باید آنها را شناخت و درمان کرد.
به گزارش ایسنا به نقل از روزنامه خراسان در این مطلب به نقل از «Readers Digest» به هفت علامت که بیانگر پیری زودرس بدن است، اشاره شده است:
1ـ علائم خطر: خشکی دهان
خشکی دهان در اوایل صبح به دلیل بازماندن دهان ممکن است علامت آپنه خواب باشد؛ آپنه اختلالی جدیست و طی آن فرد به طور مکرر دچار قطع نفس میشود. برای تشخیص این که آیا به این اختلال مبتلا هستید یا نه به سوالهای زیر پاسخ دهید:
خروپف میکنید؟
هنگام بیدار شدن از خواب بیحال هستید یا سردرد دارید؟
آیا در طول روز احساس خستگی مفرط میکنید؟
آیا هنگام کتابخواندن، تماشای تلویزیون یا رانندگی به خواب میروید؟
آیا حافظهتان ضعیف شده و در تمرکز کردن مشکل دارید؟
اگر به دو یا بیشتر از دو پرسش،پاسخ مثبت دادهاید در معرض خطر اختلال آپنه قرار دارید و باید به پزشک مراجعه کنید.
2ـ علائم خطر: قرمزی چشم
التهاب چشم ممکن است علامت آرتروز (نوعی التهاب دردناک و سفت شدن مفاصل) باشد. این روند در چشمها نیز التهاب ایجاد میکند و در نتیجه باعث قرمز شدن آنها میشود. نتایج بررسیها نشان میدهد، هر چه آرتروز زودتر درمان شود، نتیجه بهتری به دست میآید؛ بنابراین با ظاهر شدن اولین علامت به پزشک مراجعه کنید. برای تسکین درد آرتروز از بابونه گاوی که خاصیت ضدالتهابی دارد، استفاده کنید.
به یاد داشته باشید که باید به پهلو بخوابید. خوابیدن به پشت باعث میشود زبان و کام شما در پشت گلو قرار گیرد و مجرای هوا مسدود شود؛ اما قراردادن بالش بین پاها، باعث میشود تمام شب به پهلو بخوابید و خواب خوبی داشته باشید.
3ـ علائم خطر: خاکستری شدن رنگ پوست
اگر پوست شما همانند گذشته شاداب و شفاف نیست، ممکن است نشانه ناراحتی کلیوی باشد. کلیه ضایعات و مایعات اضافه موجود در خون را تصفیه میکند که از طریق ادرار دفع میشوند. ناراحتی کلیوی باعث کمخونی می شود و این امر باعث خاکستری شدن پوست میشود؛ بنابراین اگر پوست شما نسبت به گذشته کدر شده است، به پزشک مراجعه کنید.
4ـ علائم خطر: از دست دادن حس بویایی
این علامت در برخی موارد نشانه بیماری پارکینسون است و معمولاً به آرامی آغاز و به مرور زمان بدتر میشود. پارکینسون باعث لرزیدن عضله، کندشدن حرکتهای ارادی، سفت شدن عضله و از دست دادن تعادل میشود. برای تشخیص به موقع این بیماری حس بویایی خود را آزمایش کنید. گوش پاککن آغشته به الکل طبی را کنار ناف خود نگه دارید و به آهستگی به طرف بینی ببرید. اگر در فاصله 20 تا 30 سانتی متر از بینی قادر به تشخیص بو شدهاید، یعنی که حس بویایی شما طبیعی است. اما اگر فقط از فاصله 10 سانتیمتری این بو را حس کنید، این نشانه از دستدادن حس بویایی است؛ البته باید دانست ضعیف شدن حس بویایی دلایل دیگری نیز دارد.
5ـ علائم خطر: مو نداشتن پا و انگشتان
این موضوع در برخی موارد نشانه بیماری عروقی است که به سکته و حمله قلبی منجر میشود. پا به طور معمول مو دارد. با بالا رفتن وزن به مرور زمان، میزان کلسترول افزایش پیدا میکند و باعث انسداد رگها میشود و در نهایت جریان خون را قطع می کند. در نتیجه تمامی رگهای ریز زیر پوست میمیرد و فولیکولهای مو نیز از بین میرود. اگر متوجه پوست براق و بدون مو در پای خود شدید، نسبت به مشکلات عروقی حساس شوید. خوشبختانه میتوان تراکم رسوب در رگها را متوقف کرد.
6ـ علائم خطر: برآمدگی انگشتان پا
برآمدگی نوک انگشتان پا در برخی موارد بیانگر سرطان سینه است. همچنین این برآمدگی نشان میدهد که اکسیژن به طور کامل در تمام بدن پخش نمیشود که گاه نشانه بیماری ریوی یا قلبی است.
7ـ علائم خطر: از دست دادن شنوایی
بیشتر ما تصور میکنیم از دست دادن یا کمشدن شنوایی ناشی از مشکلات گوش است اما این اولین علامتی است که نشان میدهد در حال پیرشدن هستیم.
یکی از مشخصات آلزایمر مسدود شدن مسیر مغز و سلولهای عصبی اندامهاست. این رسوب باعث میشود نورون ها در مغز به درستی عمل نکنند . در پی این اتفاق، مراکز متعدد مغزی به تدریج از کار میافتند؛ بنابراین در برخی موارد متوقف شدن عملکرد مرکز شنوایی به طور مستقیم با آلزایمر مرتبط است.