به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران ايلام ؛ علی مهدوی با بیان این مطلب افزود: 180 تا 200 تن برنج هر روز در استان ایلام عرضه می شود که بیشتر از میزان تقاضاست.
وی در خصوص علت نوسان و کمبود برنج در بازارهای استان ایلام گقت: ابتدای آذر وقفه ای در واردات برنج هندی و پاکستانی بوجود آمد که باعث بروز مشکلاتی در حوزه تنظیم بازار این محصول شد.
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان ایلام ادامه داد: این اتفاق مصاف شد با ایام محرم که نیاز به برنج برای پخت نذورات 80 هزار سوگوار حسینی در بالاترین اندازه قرار دارد که همین موضوع باعث افزایش بیشتر تقاضا شد.
وی اضافه کرد: با وجود تولید بالای برنج مرغوب در استان، 90 درصد برنج مصرفی مردم ایلام وارداتی و از نوع دانه بلند است در حالی که در استان های دیگر این میزان مصرف بین 30 تا 35 درصد است.
مهدوی با بیان این که مصرف روزانه برنج استان 50 و ماهانه یک هزار و 500 تن است، افزود: یک هزار و 950 تن برنج هندی و پاکستانی ماه گذشته / دی/ میان مردم ایلام پخش شده که 450 تن مازاد بر مصرف و نیاز است.
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان ایلام گفت: با وجودی که اکنون برنج از نوع تایلندی، آرژانتینی و داخلی در استان وجود دارد ولی مردم بیشتر متقاضی برنج وارداتی هندی و پاکستانی هستند.
وی تاکید کرد: به منظور پخش عادلانه برنج و جلوگیری از هرگونه سوءاستفاده، پخش این ماده غذایی در استان تنها با ارائه کالابرگ ممکن است.
مهدوی پخش برنج میان 17 هزار نفر از کارکنان دولت در استان به ازا هر خانوار یک کیسه 10 کیلویی و توزیع بین رستوران ها و مراکز آموزشی دارای غذاخوری را از دیگر اقدام های این دستگاه اجرایی برای کنترل و تعدیل بازار این محصول در استان عنوان کرد.
در چند هفته گذشته مشکلاتی در زمینه تهیه برنج دانه بلند هندی و پاکستانی در بازارهای استان ایلام ایجاد شده است.
این وضعیت که بیشتر جنبه روانی دارد تا کمبود در حالی است که در بازارهای استان به وفور برنج تولید داخل، کشورهای امریکای لاتین و تایلندی یافت می شود.
نکته جالب تر این که پس از مناطق حاشیه دریای مازندران، استان ایلام خود یکی از نقاط تولید برنج آن هم از نوع مرغوب "عنبربو" و "شمشیری" است. ./س