به گزارش
خبرنگار باشگاه خبرنگاران همدان خسرو سامري در كارگروه توسعه صادرات غير نفتي استان همدان با بيان اينكه تا وقتي كه بخش خصوصي به صورت جدي پيگير مسائل نباشد مشكلات حل نميشود افزود: تجربه انتقال برخي از مسائل و پيگيريها به بخش خصوصي نتيجه خوبي داشته است.
وي ادامه داد: ارائه راهكارها با توجه به مقتضيات كشور از لحاظ اقتصادي، صنعتي، سياسي و كشاورزي و ابعاد مختلف به مجموعه دولتي راهگشا خواهد بود.
معاون عمراني استاندار همدان در ادامه تصريح كرد: برخي از كالاها در استان به عنوان كالاي واسطهاي توليد ميشود مثل بطريهايي كه در كارخانه شيشه ساخته شده و به كارخانجات توليد محصولات غذايي فرستاده ميشود تا در آن ترشي و مربا ريخته و كارخانه غذايي آن محصول را صادر ميكند، اين در حالي است كه قسمتي از كالا در كارخانهاي ديگر ساخته شده است.
وي تأكيد كرد: با توجه به شرايط خاص اقتصادي و تحريمها ميزان صادرات كاهش نيافته و جهادگران عرصه اقتصادي ضعيف نشدند بلكه با قوت بيشتري فعاليت ميكنند.
وي با اشاره به اينكه استان كالاهاي خاصي را صادر ميكند خاطرنشان كرد: اگر براي محصول اصلي صادراتي استان يعني كشمش در طول مسير و يا بر اساس تغيير سياستها اتفاقي بيفتد بسيار زيانبار است.
معاون عمراني استاندار همدان با بيان اينكه در استان همدان تجربه از دست دادن بازار هدف را داريم، يادآور شد: زماني سيمان محصول اول صادراتي استان بود اما با توجه به احداث كارخانجات سيمان در مسير ترانزيت استان به كشور عراق، احداث كارخانجات سيمان در خود عراق و وجود رقباي بينالمللي در سال گذشته دچار مشكل شد.
وي با بيان اينكه صادرات تنها نبايد به يك كشور رخ دهد و اين به صلاح نيست، اظهار داشت: بيشترين صادرات استان به كشور عراق است و اگر مشكلي پيش بيايد تهديدي جدي براي اقتصاد استان است و بايد به فكر بازارهاي متعدد بود./س