به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران تبریز، محمدعلی نصرتی، در نشست شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان گفت: اطلاعرسانی و توانمندسازی اجتماعی، بهترین راه پیشگیری از گسترش اعتیاد است.
وی ارتقای مهارتهای اجتماعی را در روند پیشگیری از اعتیاد، موثر دانست و افزود: امروز مواد مخدر به عنوان یک بلای خانمانسوز، بسیاری از بنیان های اجتماعی را متزلزل ساخته و از همین رو، اصلیترین نگرانی در جامعه محسوب می شود.
نصرتی ادامه داد: مواد مخدر بسیاری از انحرافات، ناهنجاریها و آسیبهای اجتماعی را در پی داشته و باعث خدشهدار شدن بخشی از سرمایه های اجتماعی کشور شدهاست.
معاون سیاسی و امنیتی استاندار آذربایجان شرقی با اشاره به تاثیرات سوء مواد مخدر در حوزههای اقتصادی، خاطرنشان کرد: گردش ثروتهای فاسدِ حاصل از قاچاق مواد مخدر، با اخلال در نظام پولی کشور، می تواند اقتصاد جامعه را مخدوش کند.
وی با بیان این که خدشهدار شدن بهداشت و امنیت روانی جامعه، تنها گوشه ای از تاثیرات مواد مخدر است، گفت: آثار و تبعات اعتیاد، تنها محدود به زیانهای فردی نیست؛ بلکه این پدیده شوم، در گذر از مراحل فردی، بنیان خانوادهها را نشانه گرفته و سهم چشمگیری در افزایش میزان طلاق در جامعه دارد.
نصرتی در ادامه، با اشاره به مرزهای مشترک کشورمان با کشورهای افغانستان و پاکستان، یادآور شد: جمهوری اسلامی در همسایگی بزرگترین غول مواد مخدر جهان قرار گرفتهاست.
معاون سیاسی و امنیتی استاندار آذربایجان شرقی، تصریح کرد: افغانستان، تامینکننده 94درصد تریاک جهان بوده و جمهوریاسلامیایران، به عنوان سدّی محکم، در خط مقدم مبارزه با مواد مخدر جهان است.
وی کشورمان را پیشتاز مبارزه با مواد مخدر خواند و افزود: کشورمان، هزینه های مادی و معنوی زیادی را در این جبهه خطیر متحمل شده و با تقدیم 3800شهید گلگونکفن و 12هزار جانباز سربلند، عزم آهنین خود را در مبارزه با سوداگران مرگ، به جهانیان ثابت کرده است.
معاون سیاسی و امنیتی استاندار آذربایجان شرقی ادامه داد: در دهههای گذشته، بسیاری از فرصتهایی که هر یک به نوبه خود میتوانستند در خدمت توسعه و شکوفایی بخشهای مختلف اقتصادی و اجتماعی کشورمان باشند، صرف مبارزه با ارمغان شوم استکبار و استثمار شده است.
وی گفت: هدف اصلی دشمن، از سوق دادن مسیر ترانزیت مواد مخدر به کشورمان، نفوذ در میان جوانان و آسیبرسانی به بنیادیترین زیرساخت اجتماعی جامعه است.
نصرتی با تاکید بر این که خانوادهها باید با تمام وجود در ابعاد مختلف حمایتی و نظارتی فعال باشند، تصریح کرد: جبهه مبارزه با مواد مخدر، منحصر به هیچ دستگاه و سازمان خاصی نبوده و تکتک آحاد جامعه در این عرصه مسئول هستند.
وی در پایان با اشاره به نقش رسانههای جمعی در آگاهسازی جامعه، خاطرنشان کرد: بهرهگیری از ظرفیتهای رسانهای و جذابیتهای هنری، به ویژه از طریق صدا وسیما ، باید بیش از پیش در مقابله و پیشگیری از اعتیاد، مورد توجه واقع شود./س