سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

چه ويژگي‌هايي آيت‌الله خامنه‌اي را به بهترين محور وحدت و انسجام ملي تبديل كرده؟

رزمنده و بسیجی بودن، زندانی سیاسی دوران طاغوت، یار شهدا و دوست خانواده شهدا، سید و اولاد پیامبر بودن و ... ، در کنار صفات با ارزشی همچون ایمان، بردباری ، تقوا ، دوراندیشی ، حکمت و بصیرت ایشان باعث اقبال عمومی مردم به ایشان و موجب وحدت و انسجام در کشوری همچون ایران با سلیقه ها و اقوام مختلف شده است

به گزارش گروه وبگردي باشگاه خبرنگاران؛ وحدت و انسجام ملی ، یکی از عناصر اساسی در خنثی سازی توطئه های دشمنان نظام است. در شرایط حساس کنونی که دشمنان غدار اسلام، منتظر کوچک‌ترین غفلت از جانب ما هستند تا ایجاد اختلاف و آشوب در مملکت نمایند ؛ وحدت و همدلی در بین اقشار جامعه می تواند کارساز باشد. بعلاوه اتحاد ملی ، نقش ویژه ای در پیشبرد اهداف انقلاب اسلامی و شکوفایی کشور دارد. در اهمیت این عنصر در نیل جامعه به سعادت و کمال ، همین بس که امام خمینی(ره) از آغاز انقلاب اسلامی ایران تا زمان ارتحالشان همواره بر روی آن تاکید داشته و تقریبا در اکثر سخنرانی هایشان مرتبا از اصطلاح "وحدت کلمه" استفاده می نمودند.

در این مقاله تلاش می شود؛ نقش شیوه زندگی و خصوصیات ظاهری رهبر فرزانه انقلاب ، حضرت آیه الله خامنه ای را بعنوان الگویی عملی در ایجاد وحدت ملی تبیین نمود. البته در این مقاله، در پی آن نیستیم که نقش ایشان را از نظر تدبیر، علم ، بصیرت ، حکمت ، ایمان ، تقوا ، حلم ، درایت ، دوراندیشی و قدرت مدیریتی مورد ارزیابی قرار دهیم؛ بلکه هدف صرفا اشاره به آن مجموعه از ویژگیهای ظاهری ، شخصیتی و منش ایشان است که در ایجاد اتحاد و انسجام ملی موثر بوده است. بعضی از این ویژگیهای وحدت بخش ایشان شامل موارد زیر می باشد:

1- جانباز بودن: وجود آثار جانبازی در دست و بدن ایشان موجب نزدیکی و ارتباط عاطفی بیشتر بین جانبازان و ایشان گردیده و این قشر فداکار جامعه ، وی را همدرد خویش و از طبقه خود قلمداد می نمایند.

2- رزمنده و بسیجی بودن: سابقه حضور فعال در خطوط مقدم جبهه و وجود عکسها و فیلم های ایشان در کسوت یک بسیجی در جبهه های جنگ ، موجب میشود تا رزمندگان ، بسیجیان و نیروهای ارتش و سپاه او را رزمنده ای ازجنس خود و در جرگه و قشر خود بدانند.

3- زندانی سیاسی دوران طاغوت: سابقه اسارت ، زندانی بودن و شکنجه شدن ایشان در دوران قبل از انقلاب، موجب شده آزادگان سرفراز ایران که در زندانهای صدام اسیر بوده و شکنجه شده اند؛ او را رهبری آزاده صدا زنند. بعلاوه زندانیان سیاسی زمان شاه هم ، وی را با شش بار سابقه زندانی شدن و یک بار تبعید شدن، از السابقون مبارزان سیاسی قبل از انقلاب به حساب می آورند.

4- یار شهدا و دوست خانواده شهدا: ایشان با خانواده جمع زیادی از دوستان و یارانشان ، از روحانیون و علماء بزرگ گرفته تا فرماندهان نظامی ودانشجویان و طلاب که در جریان قبل و بعد از انقلاب به شهادت رسیده اند؛ ارتباط دارند. بعلاوه رهبری ، بطور مرتب به منزل خانواده های شهدا سراسر کشورسر می زنند. این مسئله باعث پیوند خانواده شهدا با ایشان شده است.

5- سید و اولاد پیامبر بودن: اولاد پیامبر بودن در جامعه ما از احترام خاصی برخوردار است. گرچه ملاک اصلی ارزشمندی افراد در اسلام، تقوای اقراد است؛ اما اگر فرد متقی ، ویژگی ارثی سید اولاد پیامبر را هم دارا باشد؛ بهر حال در طیف وسیعی از جامعه ما علاقه و احترام به او بیشتر میگردد. شجره نامه آیه الله خامنه ای با 36 نسل به حضرت امام حسین(ع) می رسد. نسب ایشان به حضرت سلطان سید محمد از سادات حسینی منتهی می شود؛ که نسل سید محمد نیز با چهار واسطه به حضرت امام سجاد(ع) میرسد.

6- اهل خامنه: اهل خامنه و آذری بودن مقام معظم رهبری و علاقه ایشان به زبان و اشعار آذری، با توجه با اینکه درصد قابل توجهی از مردم ایران، آذری زبان هستند ؛میتواند نقش موثری در ایجاد وحدت ملی در بین اقوام ایرانی را داشته باشد. جد ایشان از علمای آذربایجان بوده ؛ بعلاوه مبارز مشهور آذربایجان ، شیخ محمد خیابانی از اقوام ایشان محسوب می شود.

7- خراسانی بودن: رهبر معظم انقلاب، متولد مشهد است و دوران کودکی وی در خانواده ای فقیر و روحانی پرور در مشهد سپری شده است. ایشان تا سن هیجده سالگی در شهرستان مشهد، هم دوره دبستان و دبیرستان و هم دروس حوزوی را نزد اساتید مختلف طی کرده اند. با توجه به ارادت خاص ایشان به حضرت امام رضا(ع) و اینکه بیشتر فعالیتهای سیاسی و اجتماعی ایشان در دوران قبل از انقلاب در استان خراسان بوده و رابطه دوستی خویش را با مردم و شخصیتهای سیاسی، اجتماعی و علمی آن خطه از کشور ایران تاکنون حفظ نموده اند ؛ مردم خراسان ،ایشان را خراسانی می دانند.

8- علاقه اعراب خوزستان به ایشان: اعراب شریف خوزستان برای مقام معظم رهبری احترام خاصی قائل هستند. زیرا علاوه بر سجایای اخلاقی و مدیریتی وی ، تسلط ایشان به زبان و ادبیات عرب ، ؛آشنایی ایشان با سبک های متفاوت شعر عربی در مناطق مختلف استان خوزستان ، سابقه آشنایی و دوستی با فعالان سیاسی عرب و مراوده شعری و ادبی با شعرا و ادبای عرب استان از سال 1342 (ه. ش.) در داخل و خارج از زندان و سابقه حضور فعال در مناطق جنگی در استان خوزستان در طی دوران جنگ موجبات این علاقه مندی را فراهم آورده است. ضمن اینکه مردم خوزستان از آن جهت که خوزستان دروازه ورود تشیع به ایران بوده است ؛ عشق وعلاقه ویژه ای به مکتب اهل بیت ، سادات و اولاد پیامبر دارند؛ و نسبت به ایشان هم احساس قرابت مکتبی و هم قرابت نژادی دارند.

9- سابقه آشنایی و دوستی با مردم استان سیستان و بلوچستان و اهل تسنن کشور: ایشان 3 سال از عمر خویش را قبل از انقلاب در دوران تبعید در میان مردم ایرانشهر و در استان سیستان و بلوچستان همراه با ارائه خدمات مختلفی به آنها سپری نموده اند. مردم اهل تسنن ایرانشهر هنوز خاطره کمکها و تلاشهای 50 شبانه روز مقام معظم رهبری را در جریان سیل ویرانگر سال 1357 (ه.ش.) در شهر ایرانشهر که منجر به تخریب 80-90 درصد خانه های مردم شد؛ فراموش نکرده اند. اقبال مردم آن شهر و استان به ایشان در دوران تبعید به گونه ای چشمگیر شد که موجبات ترس و نگرانی ساواک را فراهم آورده و همچنانکه اسناد آن موجود است؛ سراسیمه وی را از آنجا به جیرفت منتقل می کنند. ارتباط و دوستی ایشان با جوانان و علماء اهل تسنن آن استان و نیز علما و مردم اهل تسنن سایر مناطق کشور بخصوص کردستان تاکنون ادامه داشته است. خصوصا اینکه سخن و منش ایشان در طول زندگی منادی وحدت بین مذاهب مختلف اسلام بوده است.

10- سابقه دوستی با اقلیتهای دینی کشور: ایشان ارتباط مستمری با پیروان اقلیتهای دینی داخل کشور از جمله ارمنی، آشوری و زرتشتی داشته و درایام کریسمس با سر زدن به خانه هموطنان مسیحی ، تولد حضرت عیسی (ع) را به آنان تبریک می گوید. ایشان در طی دوران جنگ و بعد از آن ، شخصا به خانواده شهدای هموطنان مسیحی و زرتشتی سرمی زده است.

11- روحانی بودن: ایشان علاوه بر اینکه خود روحانی است؛ هم از جانب پدر و هم از طرف مادر از خانواده های سرشناس روحانی محسوب می شوند. ارتباط ایشان با حوزه های علمیه ، علماء و طلاب سراسر کشور در کنار مجتهد جامع الشرایط بودن خود ایشان موجب حمایت طبقه روحانیت از ایشان شده است. بعلاوه علماء بزرگ شیعه از امام خمینی(ره) تا آیه الله بهجت ، آیه الله حسن زاده آملی ، آیه الله بهاء الدینی ، آیه الله اراکی و..... در تائید و تمجید از ایشان سخن رانده اند.

12- ارتباط با دانشگاهیان: حضرت آیه‌الله خامنه‌ای از سالها پیش از پیروزی انقلاب ، با دانشجویان و دانشگاهیان مرتبط بودند. علاوه بر حضور در محافل دانشجویی و ایراد سخنرانی، ایشان جلسات منظم تفسییر در مسجد کرامت مشهد برگزار می کردند که حاضران در این جلسات عمدتا از دانشجویان بودند. بعد از پیروزی انقلاب اسلامی هم ایشان حضور مستمری در دانشگاه داشتند. سخنرانی، مناظره، جلسات پرسش و پاسخ متناوب در دانشگاه های مختلف و دیدار و ارتباط مستمر با مجموعه‌ها و گروه ‌های دانشجویی و اساتید و نخبگان علمی کشور، موجب اشراف گسترده ایشان به چالشهای فضاهای دانشجویی و دانشگاهی گردیده است. دانشجویان و اساتید دانشگاه ، وی را شخصیتی علمی و آشنای با محیطهای دانشگاهی و علمی و از منادیان وحدت حوزه و دانشگاه می دانند.

13- اهل هنر: ایشان ذوق وقریحه خلاقی در زمینه شعر و شاعری دارند؛ و محافل مرتب شعر را با شاعران فعال کشور برگزار می کنند. آشنایی ایشان با سایر رشته های هنری از جمله سینما و تئاتر و طرح برخی نکات فنی دقیق و جالب توجه، موجب ارتباط و توجه هنرمندان با ایشان شده است.

14- اهل ورزش: یکی از برنامه‌های روزمره رهبر معظم انقلاب ورزش کردن است. ایشان بطور مرتب برنامه کوهپیمایی را دارند. ورزش کردن ایشان از دوره جوانی تاکنون ادامه داشته است. ایشان در دوره جوانی علاوه بر کوهنوردی، والیبال هم بازی می کرده اند.

15- اهل ساده زیستی: ساده زیستی و زندگی در حد طبقات پایین جامعه ، از خصوصیات بارز ایشان است. ساده زیستی در کنار خانواده ای بدون حاشیه موجب ایجاد ارتباط عاطفی اقشار پایین و متوسط جامعه با ایشان شده است.

خصوصیات فوق در کنار صفات با ارزشی همچون ایمان ، بردباری ، تقوا ، دوراندیشی ، حکمت و بصیرت ایشان باعث اقبال عمومی مردم به ایشان و موجب وحدت و انسجام در کشوری همچون ایران با سلیقه ها و اقوام مختلف شده است. زیرا پیامد های اختلاف وتفرقه در یک کشور، بسیار مخرب بوده و میتواند منجر به کشتارهای گسترده انسانها ، خرابی و نابودی سرمایه های مادی و معنوی مملکت گردد. در حقیقت باید اذعان نمود.

لطف خداوند متعال شامل حال مردم ایران شد؛ که شرایط بگونه ای رقم خورد تا بعد از ارتحال حضرت امام ، هدایت و رهبری انقلاب به عهده ایشان قرار گیرد. باید قدر این نعمت را بدانیم؛ تا کشور در این شرایط حساس تاریخی و با وجود انبوه دشمنان فرصت طلب از گزند بلاها مصون بماند.همچنانکه امام خمینی(ره) فرمودند: " پشتیبان ولایت فقیه باشید تا به مملکت شما آسیبی نرسد. "
دکتر منصور سلطانزاده
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۱
بیژن
۲۲:۴۴ ۲۸ اسفند ۱۳۹۱
کاملا موافقم که ایشان محور وحدت و یکپارچگی نظام هستند.
با آرزوی طول عمر برای ایشان
ahmad
۲۱:۳۴ ۱۲ اسفند ۱۳۹۱
خصوصیات فوق در کنار صفات با ارزشی همچون ایمان ، بردباری ، تقوا ، دوراندیشی ، حکمت و بصیرت ایشان باعث اقبال عمومی مردم به ایشان و موجب وحدت و انسجام در کشوری همچون ایران با سلیقه ها و اقوام مختلف شده است.