به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران شهرکرد :
مهری یوسفی، در خصوص پیشگیری از حوادث و سوانح در کودکان افزود: در تمامی جوامع، کودکان از آسیب پذیرترین افراد در برابر حوادث هستند، پیشگیری از وقوع حوادث در کودکان مستلزم رعایت نکات ایمنی است.
وی اظهار داشت: حوادث دوران کودکی علاوه بر مرگ و میر بالا میتواند منجر به ناتوانی شود و ممکن است کودکان به دلیل آسیبهای ناشی از سوانح و حوادث، مابقی عمر خود را با معلولیت و ناتوانی سپری کنند.
یوسفی، با اشاره به هزینههای سنگینی که در اثر این ناتوانیها بر خانواده و جامعه وارد میشود در خصوص
پیشگیری از این حوادث گفت: پیشگیری از حوادث، یکی از مسئولیتهای اصلی والدین و مراقبین کودک است، باشناخت خطرات و حوادثی که سلامت کودکان را تهدید میکند و با برنامهریزی و اتخاذ راهکارهای مناسب میتوان از وقوع بسیاری از اینگونه حوادث جلوگیری کرد.
کارشناس مسئول برنامه کودکان مرکز بهداشت استان چهارمحال و بختیاری، سوانح و حوادث در کودکان را به دو گروه عمدی و غیرعمدی تقسیم کرد و افزود: حوادث غیرعمدی قابل پیش بینی بوده و هر چه سن کودک کمتر باشد راحتتر میتوان از آنها پیشگیری کرد.
وی، حوادث عمدی را ناشی از رفتارهای خشونت آمیز دانست و پیشگیری از آن را مستلزم آموزش در زمینه کنترل خشم و رعایت اصول اخلاقی آحاد جامعه به ویژه والدین دانست.
یوسفی، با تاکید بر سیاستهای کلان جامعه در بحث ایمنی کودکان که از اهمیت ویژهای برخوردار است، افزود: برای ایجاد امنیت و ایمنی مناسب برای کودکان، هم خانواده و هم جامعه وظایف مهمی را برعهده دارند. در اجرای برنامههای ایمنی کودکان باید به ۲ مسئله مهم، شامل: سن کودک و محیط زندگی کودک اهمیت داد.
وی، آسیبهای وارد شده به کودکان را در سنین مختلف، متفاوت عنوان کرد و گفت: با شناسایی خطرات محیط زندگی کودک میتوان از وی در برابر خطرات مختلف محافظت کرد.
یوسفی، حوادث و سوانح غیرعمدی را یکی از مهمترین علل مرگ و میر کودکان زیر ۵ سال بیان کرد و اظهار داشت: میتوان با انجام اقدامات ساده و کم هزینه این حوادث را به حداقل ممکن کاهش داد.
وی، از کودکان به عنوان سرمایههای بالقوه واقعی و آیندهسازان ایران اسلامی یاد کرد و افزود: کودکان نقش مهمی در حفظ و حراست از ارزشهای الهی و اسلامی کشور دارند و حفظ و سلامت و ایمنی آنان باید در اولویت برنامههای کشوری قرار گیرد.
کارشناس مسئول برنامه کودکان مرکز بهداشت استان چهارمحال و بختیاری، با اشاره به اقدامات لازم در زمینه پیشگیری از حوادث در کودکان، خاطر نشان کرد: از ایمنی محل بازی کودک مطمئن شوید، کودکان را هنگام بازی تنها رها نکنید و مواد شیمیایی و داروها را دور از دسترس کودکان قرار دهید.
وی گفت: پریزهای برق را با پوششهای پلاستیکی مخصوص بپوشانید و ابزار و وسایل برقی را دور از دسترس آنان قرار دهید.
یوسفی یادآور شد: هرگز کودک را در اتومبیل تنها نگذارید و وی را درجای بلند و بدون محافظ تنها رها نکنید، همچنین کودک را در معرض مایعات داغ و وسایل سوزاننده از قبیل سماور، بخاری، منقل و اتو قرار ندهید و کبریت و فندک را دور ازدسترس وی قرار دهید.
وی، با تاکید بر لزوم دور نگه داشتن اشیای کوچک و یا نوک تیز از دسترس کودکان افزود: کودک را با حیوانات خانگی تنها نگذارید و چگونگی ارتباط با غریبهها را به آنها بیاموزید.
یوسفی، در خصوص تناسب داشتن سن و قدرت درک کودک با نکات ایمنی خاطر نشان کرد: متناسب با سن و قدرت درک کودک نکات ایمنی را به وی بیاموزید و مهارتهای لازم برای عبور و مرور از خیابان را نیز به وی آموزش دهید.
وی تاکید کرد: بالا و پایین رفتن از پلهها را به کودکان بیاموزید و برای پنجرهها محافظ و قفل تعبیه کنید. همچنین هرگز کودکان را برای حتی لحظاتی کوتاه در نزدیک آب (حمام، استخر، حوض، رودخانه) تنها نگذارید.
کارشناس مسئول برنامه کودکان مرکز بهداشت استان چهارمحال و بختیاری گفت: امید است با انجام اینگونه اقدامات گام موثری در ارتقاء سلامت کودکان پیموده شود و کودکانی سالم و در نتیجه جامعهای سالم در کشور داشته باشیم./س