سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

عوامل موثر در بروز اندوه پس از زايمان

عضو مرکز تحقيقات روانپزشکي و علوم رفتاري دانشگاه علوم پزشکي مشهد خستگي، استرس و تغييرات هورموني را از عوامل موثر در بروز اندوه پس از زايمان عنوان کرد .

به گزارش گروه علمي، پزشكي باشگاه خبرنگاران به نقل از وبدا؛ دکتر فاطمه بهداني اظهار داشت: در ده روز اول پس از زايمان تقريبا دو سوم مادران احساس بي حالي پيدا مي کنند و بسياري از مادران حدود روز سوم احساس غمگيني دارند و به راحتي اشکشان سرازير مي شود که اين  احساسات طبيعي و شايع بوده و اندوه بعد از زايمان ناميده مي شود.

عضو هيئت علمي گروه روانپزشکي دانشگاه علوم پزشکي مشهد بيان احساسات به نزديکان ، واقع بين بودن نسبت به نقش مادرانه و سخت گير نبودن در اين زمينه ، آموزش مهارتهاي نگهداري از فرزند پيش از زايمان و رعايت رژيم غذايي و ورزش هاي مناسب از جمله راهکارهاي پيشگيري از بروز اين عارضه در اين دوران برشمرد.

دکتر فاطمه بهداني با اشاره به اينکه برآورده شدن نيازهاي مادر پس از زايمان از اهميت زيادي برخوردار است گفت:‌ بهتر است مادران از همسر، دوست يا خانواده خود بخواهند روزي چند ساعت از نوزاد مراقبت کنند تا آن مادر بتواند کمي به خودش برسد.

دانشيار گروه روانپزشکي دانشگاه علوم پزشکي مشهد به مادران توصيه کرد:‌ در روزهاي اوليه برگشت از بيمارستان، حتما از کسي کمک بگيرند و از اين کار احساس شرمندگي و گناه نداشته باشند و بيشتر استراحت کنند و اجازه بدهند بدن دوران نقاهت را سپري کند.

عضو مرکز تحقيقات روانپزشکي و علوم رفتاري دانشگاه علوم پزشکي مشهد با اشاره به اينکه پدران نقش موثري در پيشگيري از بروز اندوه پس از زايمان مادران دارند اظهار داشت: ‌بهترين اقدام پدران در اين دوران در دسترس بودن و داشتن حوصله کافي براي شنيدن صحبت هاي همسرشان است، ‌کمک در امور منزل، مراقبت از نوزاد و حتي پخت و پز ، همراهي با همسر و حمايت او از جمله وظايف پدران در اين دوره زماني به شمار مي رود .

دکتر فاطمه بهداني خاطر نشان کرد:‌ اگر علائم اندوه بيش از دو هفته طول بکشد به طوري که انجام کارهاي روزمره مادر را مختل کند و با علائمي همچون احساس عدم کفايت و بي ارزشي، احساس غمگيني و نااميدي، عدم علاقه به نوزاد، وسواس شديد نسبت به سلامت نوزاد، کاهش لذت و علاقه به فعاليتهاي مختلف و احساس گناه همراه باشد افسردگي پس از زايمان مطرح مي شود که بهتر است علاوه بر رعايت اصول مطرح شده براي انجام مشاوره هاي تخصصي و درماني به روانپزشک مراجعه شود./ح
برچسب ها: زایمان ، بارداری ، استرس
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.